Nema nam kolege Plavoga…………..izgleda da me poslušao i izišao iz Janafa…………….no nema veze
Da vidimo što bi se sutra moglo dobro kupovati/prodavati?::
Rekao bih da se brodarima i dalje ne piše dobro
Todex mi je fundamentalno dosta visoko (vjerovatno Toda želi užicati neki kreditić da odgodi default)?
Građevinari su sad već dosta nisko……………bojim se da tu nema baš više nema velikog prostora za pad
E sad ono što vas sve zanima, što će sutra eventualno rasti:
Nažalost nema dobrih vijesti [lol]
Europa otišla u žestoki minus
Amerika se bori sa navalom pesimizma (opravdanog) došli loši podaci
Držite se HTea
Zabe
Pbz
Podravke
Vira
Ernt
I oni će padati ali osjetno sporije, pa kad sve ode u mp3, barem ćete imati za sladoled i pljuge
Žao mi je zbog loših predviđanja ali nema smisla da se lažemo [bye]
– evo imamo i jednu prognozu za sutra,
– bolje išta nego ništa.
– samo imam i jedno pitanjce za gospodina Volksbank.
– je li vaša banka stoji iza ove prognoze sa svojim poznatim sloganom,
– "ako izgubite i jednu jedinu kunu na temelju prognoza naših analitičara mi ćemo vam nadoknaditi gubitak i to u cijelosto."
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. onda je li bilo točno ono moje za PBZ ???????
Vidim kako je velika većina vas u tugi i žalosti.
– burza danima pada, za sutra iz aviona vidljiv minus. barem na otvaranju.
– napravili ste velike minuse.
– ali velika većina bi i prežalila sve svoje minuse samo da ja i još par tipova u ovome padu nismo brutalno zaradili.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– evo nakon tame i malo svijetla, kod mene je uvijek optimizam, pa vidite da se i kod pada crobexa isto tako može brutalno zaraditi.
– večeras sam bila do šefa svoga stručnog stožera za financijska ulaganja.
– znate kakvi su tehničari, nama konkretno, nego danas sutra,
– burza bi svakako trebala rasti, i kod nas i kod amera.
– a to su zbilja jako dobre vijesti.
– ipak je moj stručni stožer za financijska ulaganja najbolji u RH.
– pitam ja, je li stožer za financijska ulaganja stoji materijalno kao i ja iza svojih prognoza.
– e tu su me iznenadili koliko su pametni.
– rekli su DA.
– ali ima tu i ono nezgodno ali,
– da stoju iza svoje prognoze i odgovaraju za istu svima onima koji im uplate 10% od dobiti na točne prognoze.
– teško je njih zahebati.
– I love this game.
Pozdrav !
Meni je još u portfelju ostalo 7-8 dionica od početnih 20……Te su dionice drastično podijeljene…
Ima solidnih , kao Janaf…
Uglavnom , na kraju su ostale dionice s najvećim minusom…građevinari… na čelu s Ingrom…
No, dan za dokup se približava polako….
Svako ima svoju shemu.
I svatko odlučuje sam za sebe.
Ovo što nam ovdje nameću pojedini investitori … je psihičko zlostavljanje i podcjenjivanje….
A zapravo…velika većina dobrih investitora se uopće ne javlja povodom solidnih
zarada.
Uglavnom nadmudrivanje ekonomista iz raznih udobnih i neudobnih fotelja…..
Uskoro će ostati sami sa sobom…. e, to već sad vidim kako se prepucavaju i mudruju……
A, svi švorc…. prodali s minusom i sad se hvale sa zaradama na dvije-tri dionice…. ma, smiješno …Ostatak 25 dionica im je u banani……..
Što smo ono rekli…… Zaraditi novac, koji smo imali na dan 01.01.2008. ! Jel, tak…?
Jeste već to zaradili………….. je, fakat!
Ivana7, za bahatost od mene danas čista 5 – tica….. ajde se malo smiri…nisi najpametnija.
Nitko nije ni tužan ni tebi jalan….. ljudi su samo umorni i spavaju…nakon radnog dana.
Ja isto malo čitam po forumu..nakon uzbudljivog filma iz Max-tv-a. Lijepi pozdrav.
JNAF.
– neka razmišljanja.
– JNAF i TA.
– morao je padati i na 1.800, na 2.000kn, na 2.200kn, na 2.500kn, na 3.000kn na 3.500kn…
– ali ne pada, nešto je otporan na ta padanja.
– ja sam ga najviše kupovala odmah poslije izviješća, možda i jedina.
– mnogima je bio skup i očekivali su korekciju na dobre vijesti.
– i sada ide očekivano dobro izviješće,
– opet se očekuje korekcija na dobro izviješće.
– a zašto se ne bi ponovilo kao i kod prethodnog izviješća.
– pa on je još uvijek jako jeftin s obzirom na potencijal.
– dobro, prodamo JNAF, to je većina učinila još odavno, neznatno male količine su još ostale.
– većinu dionica su skupili veliki, iliti čvrste ruke.
– danas se to i vidjelo s onim stoticama koje su se ukazale (3).
– sada je igrica u rukama onih koji za razliku od većine vas i znaju što su kupili.
– ali postavlja se pitanje što kupiti, koje su tu kvalitetne dionice na ZSE ?????
– ima ih par ali su i one na vrućim cijenama.
– perspektiva JNAF, dugoročno.
– većina se slaže za cca 1-2god na 6-7.000kn, ali to je ono na sigurno.
– što dalje nemam pojma.
– I love this game.
Pozdrav !
U svezi stanja portfelja tj. kupnje ili prodaje dionica…..mene savjetuje moj broker…odnosno,
zajednno pregledavamo stanje ..i on mi daje prijedloge što kupiti i što prodati, te kako nadoknaditi
razliku ili povećati porfelj trgovanjem…..
Kada mi čovjek, koji se preko 25 godina bavi uspješno dionicama ..i ima vrlo , vrlo respektabilnu
tvrtku..reče….. moj portfelj je vrlo sličan tvom…… onda je to meni najbolji kompliment za
moje razmišljanje. i rad sa dionicama …. a, sad…kako ćemo se iz svega izvuči i po kojoj cijeni, ostaje da vidimo…… ciljevi su zadani.
i da se trudimo da gubitaka bude što manje…..
Kupnja prodaja.
– pratim ja i to, a što ne pratim.
– ali evo nekih zanimljivosti.
– ATPL, jedna od najlikvidnijih dionica.
– kupnja se je spustila na svega 554 dionice, ne znam kada je bila tako mala.
– čak se vidi i jedan nalog na 299kn.
– JNAF, e tu se je stvar malo popravila.
– više nema onih ružnih naloga na prodaji od preko sto dionica.
– I love this game.
Pozdrav !
Kada mi čovjek, koji se preko 25 godina bavi uspješno dionicama ..
i da se trudimo da gubitaka bude što manje…..
– e tu mi puno toga nije jasno….
– ali zašto se trudite da gubitak bude što manji,
– trebate se truditi da vam dobitak bude što veći, brutalan.
– i vi još plaćate jednog takvog brokera, zbilja svašta.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana7, za bahatost od mene danas čista 5 – tica….. ajde se malo smiri…nisi najpametnija.
Nitko nije ni tužan ni tebi jalan….. ljudi su samo umorni i spavaju…nakon radnog dana.
Ja isto malo čitam po forumu..nakon uzbudljivog filma iz Max-tv-a. Lijepi pozdrav.
Ivana, samo ti i dalje pisi. Mene jako zabavljaju tvoji postovi i na vecinu njih se nasmijem. Nakon "tuge i zalosti" na burzi, potrebno je nesto optimisticno, veselo i zabavno da uspostavi mentalni ekvilibrijum.
Opcenito su na ovom forumu ljudi izvrsnog i profinjenog smisla za humor. Sto nije za ocekivati s obzirom na tematiku foruma …
– JNAF i TA.
– morao je padati i na 1.800, na 2.000kn, na 2.200kn, na 2.500kn, na 3.000kn na 3.500kn…
– ali ne pada, nešto je otporan na ta padanja.
Možda sve nadoknadi u jednom naletu?
– perspektiva JNAF, dugoročno.
– većina se slaže za cca 1-2god na 6-7.000kn, ali to je ono na sigurno.
Slažem se sa dugoročnom prognozom. Međutim, period od 1-2 godine je ono što je problematično. 2 godine – 100% to je veliki vremenski period za mali prinos budući ima puno puno boljih prilika a neke će se tek otvoriti. Mi smo ovdje zbog brutalnih zarada a ne socijalnog rada. Vrijeme brutalnih zarada je ovdje prošlo iz jednostavnog razloga što je dionica skočila cca 200% i treba daleko više novaca da ju se digne dodatnih 100%. Jedan manji dio treba zadržati u portfelju ali oni koji su ulazili na 3000 ili 3500 mogli bi se načekati malo dulje da dođu do 100% sa ove razine. Nakon ovog dobrog izvješća usljediti će sigurno kapitalizacija dobiti a nakon toga ova dionica ide u sigurnu hibernaciju. Ovdje je trka završila i smart money će preseliti dalje.