Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema nam kolege Plavoga…………..izgleda da me poslušao i izišao iz Janafa…………….no nema veze

Kada bi ja vas slušao bio bih ja na prosjačkom štapu.

ALi dragi koelga, zato je vama bilo super dok ste bili dobro sa mnom, prije nekog vremena.
Pa to se kupovali sve što i ja, oćeš Ingru ( tada na 13 000 ), očeš PBZ, očeš ZABU, pa na menio ste zaradili puno novčeka.

I baš mi je drago zbog toga, radujem se zbog vas.
Jedino me malo ljuti kad mi napišete ovakakv post, da ja poslušam vas, pa znate da ste me svojevremeno zvali profesor plavi, sjećate se?
Pa kako će profesor poslušati učenika, kad je taj profesor em 10-15 godina mlađi od tog učenika, em je ulagao u znanje u međuvremenu i dokazao svoju reputaciju, em se učenik pokazao kao lošim prognozerom. Profesor je učeniku uvalio PBZ po prosječnoj cijeni 690 kuna, i za to je kupio JNAF po 2 300 kuna.
Sada učenik ima PBZ na 610 kuna, a profesor JNAF na 3 600 kuna.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan, nisam li.

Što se tiče best buy-a ovih dana, ja se ne usudim prognozirati, skupljam nešto danas sam kupovao, ali još to nije to koliko trebam. TRenutno sam na ca. 30-40 % željenog.

Bum vam napisao kroz koji dan koja je dionica ( nije PODR, Uprava iz zatvora vodi tvrtku to mi se nikako ne sviđa ), a nije niti banka posebno ne PBZ ( jeste vidjeli netko je jučer htio prodati na PBZ-u 750 komada, nitko mu nije htio kupiti po 640, danas nema naloga, valjda se opametio pa će sipati polako, prema tome pripremite bidove, eto prilike smanjiti ulaz, možda prosjek padne i blizu 600 ( tada bi morali kupovati po ca. 550-570 ), ali sve je moguće na ovoj našoj burzi.

Želim puno uspjeha i srdačne pozdrave šaljem iz zapadnog djela metropole.
lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dobro je da Europa danas dobro strmopizdila.
I Ameri su dobro potegnuli u crveno ali ipak malo manje.
Što se događa sa ATX.Padaju kao Crobex prošle godine .U dva dana više od 7%.

Ne bi bilo dobro da Europa otvori u crvenom,jer bi mi bi mogli u 3 PM.
Dakle,možemo očekivati ronjenje.
Brodari sigurno idu dole.
Osim TNPL jer Ivana stoji na braniku.
ATPL bi mogla prema BV tj ispod 1.000.Strah od stotinjak tisuća dividendnih dionica_panika.
LPLH je jeftina.Ali može i niže i to uz malo jaći promet/20.000 kn/.
JDPL se dobro drži,ali većinsko vlasništvo države i vjerovatni gubitak u trećem kvartalu bi ga moglo
povući malo niže.
ULPL s obzirom na iznenađujuće fantastično izvješće, sa većom kvartalnom dobiti nego lani ,bi
mogao imati najveći pad jer će se sutra sve rušiti,a naročito ono što vrijedi više.
Nadajmo se da će fondovi kupovati HT.To nam daje malo likvidnosti.Ali ako HT potone moglo bi biti
pakleno.I postavlja se pitanje što kupovati.
Fundamentalno jake dionice,gdje se očekuje dobro izvješće_ADRS
Ali i ULPL je na kraju dana platio izvrsno izvješće.Puknuo kamikaza cca 250 kom po BID i vratio na početnu poziciju.Dobro izvješće na ZSE ne vrjedi.Ovdje vladaju špekulanti i zato treba ulagati u znanje.
Da svojevremeno ADRS nije bio na 135 rekao bi da je to zicer.Mislim da bi to bila dobra kupnja,naročito ako se zaleti ispod 250.

Kolega, iskreno, nikad za vas nisam čuo……….a prema postovima prepunim prepotencije i preznih lauda samom sebi mislim da niti ne želim……….nemojte kaj zamjeriti

Vaši savjeti su se pokazali nekako promašenim, pogotovo u slučaju Janafa…….a tek sutra, ne bih volio biti u koži onih koji su navučeni da kupuju na 3.500, 3.600 i 3.700 kn……..

Svi su drugi u značajnoj prednosti pred njima……….osim ako ne požure

Vaši savjeti su se pokazali nekako promašenim, pogotovo u slučaju Janafa…….a tek sutra, ne bih volio biti u koži onih koji su navučeni da kupuju na 3.500, 3.600 i 3.700 kn……..

DRagi kolega savjete nisam nikada davao, a što se tiče Janafa, ako je loše kupiti Janaf po 2 300 i to od novaca od PBZ-a koji sam vama prodao na ca. 690 , a imajući na umu da je PBZ sada 620, a Janaf 3 600, onda dobro. Promašeno očito.[shocked]

Imam jednu poslovicu, ako može naravno:

Kaže se u narodu..

Sve se oprašta onima koji sebi ništa ne opraštaju.

lp i laku i ugodnu noć želim

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ERNT vrlo dobro izvješće
ULPL izuzetno dobro izvješće
VDKT solidan treći kvartal i godišnje bolje nego lani
Svi turisti bolji treći kvartal nego lani
HIDRA po obićaju radi za papar
Za sada rezultati bolji od očekivanja.Realni sektor se izvrsno drži .Ali izgleda da se dobra izvješća nagrađuju sa dan ili dva zakašnjenja-kao kod ERNT.U svakom slućaju igra najbrži prst u slućaju
dobrog izvješća vrlo lako se pretvara u opečeni prst.Samo oprezno.Ja sam brz na okidaču.Svi prsti
su mi opećeni pa ću staviti rukavice.

Kolega vi mi djelujete trezveno i odmjereno u pisanju pa ću vas upozoriti……………defanzivne dionice će biti jedini spas u vremenima nadolazeće deflacije (na prvom mjestu je naravno CASH CASH CASH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Jer u deflaciji je jedina zaštita novac (baš onaj papirnati koji ljudi obično preziru) naravno može i neka valuta ali ne us dollar…………… [lol] a svi asseti gube vrijednost jer consumers očajnički žele doći do casha da bi platili režije, parking, struju, vodu, porez, alimentaciju i sve ostale griješne radnje……….
Asseti će biti za stinu pinku nuđeni………novca neće biti…………novac se u deflaciji uvijek sakrije na najmračnije mjesto i odbija izići

TO uvijek imajte na umu………. [rolleyes] jer sutra će grlo boce biti za mnoge preusko za izlazak

trebalo se na vrijeme sklonuti
sutra cemo dobro zaroniti
kao sto sam napisao prije par dana da ocekujem da ce ameri u crveno,tako sam i misljenja da sutra sljedi jaki odbijanac,s obzirom da podaci o gdp-u izlaze
osobno jos nista ne kupujem,osim sto trejdam ingru,cekam razvoj situacije sutra ako izdrzi 50(sto cisto sumnjam)ulazim
miljenicu cadaru cekam na razinama 140-150 za jaci ulazak
takoder ocekujem pojacanu likvidnost na janafu sutra,jer bi moglo doci do rasprodaje ujutro a kako smo culi brana ima dovoljno,mozda se i pridruzim s obzirom da svi ocekujemo extra izvjesce koje izlazi u petak a moglo bi se fino poklopiti za zelenilom kod amera sutra

Kolega vi mi djelujete trezveno i odmjereno u pisanju……………defanzivne dionice će biti jedini spas u vremenima nadolazeće deflacije

Jer u deflaciji je jedina zaštita novac (baš onaj papirnati koji ljudi obično preziru) naravno može i neka valuta ali ne us dollar…………… [lol] a svi asseti gube vrijednost jer consumers očajnički žele doći do casha da bi platili režije, parking, struju, vodu, porez, alimentaciju i sve ostale griješne radnje……….
Asseti će biti za stinu pinku nuđeni………novca neće biti…………novac se u deflaciji uvijek sakrije na najmračnije mjesto i odbija izići

TO uvijek imajte na umu………. [rolleyes]

tu si pobrkao malo stvari,kad vec spominjes deflaciju,onda ti nije neka sreca biti u dionicama makar bile i defanzivne,najbolje rjesenje je cash-r-a

ERNT vrlo dobro izvješće
ULPL izuzetno dobro izvješće
VDKT solidan treći kvartal i godišnje bolje nego lani
Svi turisti bolji treći kvartal nego lani
HIDRA po obićaju radi za papar
Za sada rezultati bolji od očekivanja.Realni sektor se izvrsno drži .Ali izgleda da se dobra izvješća nagrađuju sa dan ili dva zakašnjenja-kao kod ERNT.U svakom slućaju igra najbrži prst u slućaju
dobrog izvješća vrlo lako se pretvara u opečeni prst.Samo oprezno.Ja sam brz na okidaču.Svi prsti
su mi opećeni pa ću staviti rukavice.

DAX već pet dana roni, a vjerojatno će i šesti. Fali nam goriva izvana. Naša burza je burza bez identiteta, ona ide na pogonsko gorivo izvana.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Kaj je i plavi na moderiranju, a i DATA. Je li to kao kad sudac podijeli žuti obojici. Pola foruma na moderiranju. Fakat treba paziti kaj se piše da se nekoga ne uvrijedi. Korekcija u tijeku, dionice se polarizirale, navijačke grupe isto, tenzije rastu…

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Pokvarila mi izvanredna sjednica Vlade predviđanje……………očigledno je bilo dramatično………….igra se poker na svlačenje između Oporbe-Mesića-Sanadera i Vlade

Ponekad se zapitam…………Ima li pilota u avionu [lol]

DRAMATIČNO
Jadranka Kosor: Ako odbijemo, Slovenci će nas ponovno blokirati
Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
ZAGREB – "Ako ne prođe sporazum to bi bio vjerojatni scenarij", kazala je premijerka Jadranka Kosor potvrđujući bojazan novinara da bi se odbijanjem sporazuma Slovenija mogla ponovno odlučiti na blokadu hrvatskih pregovora s Europskom Unijom.
Ipak istaknula je svoj optimizam, ali je i priznala da je sve u rukama oporbenjaka, točnije SDP-a.

‘Oporba može sporazum prihvatiti ili ne, pismeni su i ja ih neću na ništa nagovarati’, kazala je premijerka.

Sporazumom, kaže, možemo riješiti pitanje koje nas opterećuje ‘desetljećima’, a i olakšava pristup u Europsku Uniju. Izvanrednu sjednicu Vlade premijerka je otkazala.

‘Sazvala sam sjednicu Vlade jer sam mislila da ćemo se dogovoriti, ali se oko sporazuma nismo na kraju usuglasili’, objašnjava Kosor.

Sutra premijerka leti u Bruxelles na sastanak Europske pučke stranke, a u petak je dočekuje šef oporbe Zoran Milanović, s kojim će se sastati uz podršku ‘svojih ljudi koji su radili na sporazumu’. Kosor je potvrdila da sporazum predviđa arbitražu, odbila je interpretirati prijevode ključne riječ ‘stick’, a sastanak ocijenila pozitivnim. Ako se prihvati, bit će to win-win-win situacija, odnosno pobjeda za Hrvatsku, Sloveniju i Europsku Uniju, uvjerava Kosor, pa ističe da ona ništa nije i neće potpisati bez potpore saborske dvotrećinske većine.

Naša burza je burza bez identiteta, ona ide na pogonsko gorivo izvana.

Uz dužno poštovanje prema uvaženom kolegi slažem se da smo bez identiteta (uskoro bi mogli biti i bez vlade) ali je isto tako burza definitivno ostala bez goriva.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

New Report

Close