Evo da još malo nastavim temu.U zadnjih nekoliko mjeseci relija na svjetskim burzama komoditisi poput
nafte plemenitih i osatalih metala cijene dionica iz prehrambenog sektora su mimoiđene.To će se neizbježno promijeniti.Uzmimo u obzir 1,3 miljarde kineza i njihove nove prehrambene navike,uzmimo u obzir glad za sirovinom vezano uz proizvodnju bioetanola i biodizela, neminovna je nestašica hrane u oodnosu na potražnju.Do sada se to nije dogodilo samo zbog toga što se u Australiji I USA očekivao odličan urod, međutim to se neće dogoditi.Također očekivanja da će recesija smanjiti potrošnju je bila minus.Očekujem od ovog sektora VELIKE STVARI.
Može li kakav feedback ili ste svi zauzeti tradingom?
Evo malo o šećeru
28. listopad 2009.
Cijena šećera na svjetskom tržištu nastavlja rasti
Ćini se da smo mi koji smo jučer kupovali Janaf, a takvi su u velikoj manjini, bolje prošli nego oni koji su jučer prodavali Janaf, a takvih je jako puno na forumu.
Nije isključeno da ćemo danas prebaciti i 3 700.
Moje je mišljenje da fondovi kupuju za mirovince, kako bi im to pretumbali, prvom prilikom, a prva prilika je ako ode u 1. kotaciju.
Ćini se da smo mi koji smo jučer kupovali Janaf, a takvi su u velikoj manjini, bolje prošli nego oni koji su jučer prodavali Janaf, a takvih je jako puno na forumu.
Moje je mišljenje da fondovi kupuju za mirovince, kako bi im to pretumbali, prvom prilikom, a prva prilika je ako ode u 1. kotaciju.
Znaci da je vise kupaca nego prodavaca s kolicinom? Pa kak je to moguce???? Obicno treba biti podjednak broj da bi stvar sljakala.
Znaci da je vise kupaca nego prodavaca s kolicinom? Pa kak je to moguce???? Obicno treba biti podjednak broj da bi stvar sljakala.
[/quote]
Govorim o forumu, vidiš da neki fond to skuplja.
Pa je, više je kupaca, nego prodavača, zato i raste dok index pada.
Šteta da si prodao neki dan, pogriješio si, ali sigurno će biti i drugih prilika. [smiley]
Nije pogriješio ako je zaradio pa već sada ima priliku ući u neku drugu dionicu po diskontu u odnosu
na njezinu cijenu dok je bio u Janafu.
Nije pogriješio ako je zaradio pa već sada ima priliku ući u neku drugu dionicu po diskontu u odnosu
[/quote]
Ali sve ostalo osim još dvije tri dionice pada, ako je nešto kupio kad je prodao Janaf, već je u minusu i to ne malom, a da je ostao u Janafu, bio bi u plusu.
Ne?
[/quote]
Ali sve ostalo osim još dvije tri dionice pada, ako je nešto kupio kad je prodao Janaf, već je u minusu i to ne malom, a da je ostao u Janafu, bio bi u plusu.
Ne?
[/quote]
Kolega plavi, prodao janaf u ponedjeljak, kupio nesto HGSP i rastao se od njega maloprije. Moze li bolje? [wink]
– samo večeras niti nema nekih dobrih preporuka na čemu bi se moglo zaraditi.
– pa ću onda ja probati nekako u svome stilu.
– ima jedna dionica koja bi sutra mogla sigurno ići na 3.600kn .
– ja ju očekujem na 3.700kn .
– ali u petak bi to moglo i na preko 4.000kn .
– opet ne očekujem tu i neki veći pad, jer je dobra obrana na 3.400 – 3.500kn.
– evo jedna od jučerašnjih prognoza.
– obožavam kada pogodim u kunu, a kada nisam.
– nadam se kako ste i prepoznali koja je to dionica.
– i nikako mi nije jasno zašto mi za ovako točne i precizne prognoze dijelite jedinice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne?
[/quote]
Kolega plavi, prodao janaf u ponedjeljak, kupio nesto HGSP i rastao se od njega maloprije. Moze li bolje? [wink]
[/quote]
Ako je tako, odlično.
Ali uvijek može bolje.
Međutim nisam vidio na temi što smo tržili da ste kupili HGSP, pa sad, ja volim uvijek imati pismeni dokaz. [wink]
Imaš ti dokaz da si kupio Janaf?
Imaš ti dokaz da si kupio Janaf?
Imam, svaki puta kada sam ga kupio, napisao sam to na forumu, od 2300 pa na dalje, do jučer po 3 380.
lp