Ne znam, ja čitav život nisam naišao na tako umišljenu i prepotentnu curicu……….. a upoznao sam ih prilično………….teško je takve voljeti……….to jedino majka može [huh]
Ne poznaješ osobu pa ne možeš suditi! Svatko nekad ima loših postova, al nije razloga za ovakve tvrdnje!
Evo jedne dosta sigurne prognoze za danas.
– jedan cijeli sektor će dananas dobro roniti dolje.
– zbog panike neću napisati i koji je to sektor.
– ronio je i jučer.
– ali i u tom sektoru ima jedna dionica koja i neće tako puno roniti, možda bude i u plusu iako ne vjerujem, a imam ju.
– jedna dionica će sigurno rasti, ali nije u tom sektoru.
– oni malo pametniji će i kužiti o ćemu se radi u ovom postu punom zagonetki.
– i jedina dobra stvar koju danas odmah na otvaranju možete učiniti je riješiti se tih brzopadajućih dionica i prijeći u neke koje su brzorastuće.
– I love this game.
Pozdrav !
Lopina. nisu sve dionice iste. Na growth dionice primjenjuješ PEG, na value primjenjuješ petogodišnji PE. Ne da mi se objašnjavati. sretno s brodarima. mislim da ćeš se načekati. Uostalom, već sam rekao da mi je TNPL dobra za akumulirati, a to znači svako malo kupiti po koji komad ako ti koja druga iz portfelja odradi nagli skokić pa malo pokratiš… i tako neko vrijeme. bez brige, neće ti pobjeći [bye]
Hvala.
Za mene je interesantna dobit da na moj ulog tj.na cijenu dionice /ne na kapital/dođe do što bržeg
povrata mog uloga.Ako kupujem dionicu kao npr.DKVS na 1/7 BV tada mi je dobit manje bitna,ali
kada kupujem dionicu koja je blizu BV ili preko tada dobit postaje bitna .Ali sve dionice koje se trže
iznad BV/npr HGSP /kada krene loše predstavljaju veliki trajni gubitak za ulagaće.Tu često oporavka nema.
I zato JANAF nije zicer,već veliki rizik na ovoj cijeni.
Upravo zbog toga preferiram više TNPL,JDPL,LPLH u odnosu na ATPL.
[/quote]
je jako je velik rizik… na 1,15 BV bez kune duga sa projekcijom multiplikacije dobiti koja će već ove godine biti X 2. pa nema problema. ti onda prodaj JNAF pa kupi brodare (koji ti btw i nisu tak jako udaljeni od booka) sa riskantnim polugama, a projekcija im je: preživljavanje.. To ti je super opcija… mislim…ako nemaš znanje [lol]
[/quote]
Uvaženi kolega Guverner,
mislim da je jako bitno znati također tko su glavni klijenti tvrtke. Da li su solventni? Hoće li plaćanja biti u skladu s ugovorima? Pogledajte građevinare, posla ko šodra jedino nema para. Đaba im posao ako ga ne mogu naplatiti – đaba su krečili ako HAC nema kune pa makar i fiktivno.
U današnje vrijeme nije problem dobiti posao nego ga naplatiti. Kako je uvaženi gospodin Rohatinski naveo likvidnost gotovo da više i ne postoji, dugovi firmi prema bankama cca 15mlrd kuna. Isto tako je uvaženi gospodin Prechter lijepo napisao da ide deflatorna spirala sa depresijom i da će preživjeti samo oni likvidni.
Kada pogledate Janaf tu su INA koja duguje državi How Much? Bosanski Brod koji je u zemlji koja je bankrotirala, itd. Mislim da i tu naplate pomalo dolaze u pitanje.
Pogledajte moji sig koji je sročen upravo tako što sam ulagao i ulažem u znanje.
koliko budnih noćas…jel se to bruse škarice za šišanje?
sa tako brutalnim zaradama svi bi trebali spavati kao bebe [lol]
gospodo trenutno je najbolja kupovina VDKT
[cool]
i ne pitajte zašto,jer ni ja to neznam,ali nekak osjećam
ako pogodim smjenit ću vidovitog MIlana
Bio bi zahvalan kad bi od iskusnijih forumaša čuo iskrena razmišljanja o sljedecim dionicama:
ULPL
TISK
SNHO
LKPC
Imam ULPL i već par dana razmišljam o prodaji jer vidim da taj sektor, kao i građevinari vuće uglavnom prema dolje. SNHO imam već par godina i ne mislim ga prodavati, međutim bio bi sretan na svakoj informaciji vezanoj uz tu dionicu, kao i uz rješenje spora budući da na temi SNHO nitko ne piše…
Za LKPC vjerujem da ima veliki potencijal zbog odličnog položaja, investicija u povecanje kapaciteta, a i država bi morala smanjiti svoj udio. Samo se nadam da neće osmisliti neki model kao na ddjh…
Evo jedne dosta sigurne prognoze za danas.
– jedan cijeli sektor će dananas dobro roniti dolje.
– zbog panike neću napisati i koji je to sektor.
– ronio je i jučer.
– ali i u tom sektoru ima jedna dionica koja i neće tako puno roniti, možda bude i u plusu iako ne vjerujem, a imam ju.
– jedna dionica će sigurno rasti, ali nije u tom sektoru.
– oni malo pametniji će i kužiti o ćemu se radi u ovom postu punom zagonetki.
– i jedina dobra stvar koju danas odmah na otvaranju možete učiniti je riješiti se tih brzopadajućih dionica i prijeći u neke koje su brzorastuće.
– I love this game.
Pozdrav !
Odgovor glasi padat će građevinski sektor koji je padao i jučer : IGH, TEHNIKA, HIDROELEKTRA, VIADUKT, DALEKOVOD ,INDUSTROGRADNJA itd.
A odgovor na tvoje sigurno će rasti jedna dionica koja je rasla i jučer je LEDO .
Čudi me kako se nitko nije sjetio hrane i dionica tog sektora?Svake godine svjetsko stanovništvo se poveća za jednu Britaniju a nitko da bi riječ rekao o tom sektoru.Osobno mi se čini da bi tu trebalo istaknuti CKML, VIRO, BLJE,LEDO, PIKV i ne znam kaj još.Neka me netko nadopuni.Mislim amerikanci i brazilci troše sve više hrane za proizvodnju goriva, etanol i bio dizel,a resursi za proizvodnju su ograničeni, pa bi ja rekla da cijene ne mogu ostati ovako nisko kak su sad.Što drugim riječima implicira rast cijena hrane a onda posljedično i cijena dionica poduzeća koja tu hranu proizvode.
Što vi ostali mislite o tome?
Lopina. nisu sve dionice iste. Na growth dionice primjenjuješ PEG, na value primjenjuješ petogodišnji PE. Ne da mi se objašnjavati. sretno s brodarima. mislim da ćeš se načekati. Uostalom, već sam rekao da mi je TNPL dobra za akumulirati, a to znači svako malo kupiti po koji komad ako ti koja druga iz portfelja odradi nagli skokić pa malo pokratiš… i tako neko vrijeme. bez brige, neće ti pobjeći [bye]
Hvala.
Za mene je interesantna dobit da na moj ulog tj.na cijenu dionice /ne na kapital/dođe do što bržeg
povrata mog uloga.Ako kupujem dionicu kao npr.DKVS na 1/7 BV tada mi je dobit manje bitna,ali
kada kupujem dionicu koja je blizu BV ili preko tada dobit postaje bitna .Ali sve dionice koje se trže
iznad BV/npr HGSP /kada krene loše predstavljaju veliki trajni gubitak za ulagaće.Tu često oporavka nema.
I zato JANAF nije zicer,već veliki rizik na ovoj cijeni.
Upravo zbog toga preferiram više TNPL,JDPL,LPLH u odnosu na ATPL.
[/quote]
ATPL te dobro morala po dzepu oderati ,koja je to mrznja [undecid]
građevinski sektor pokazuje znatno bolje rezultate od kraha o kojem svi laprdaju, pa je vrijeme za povratak upravo u njega, a napuštanje balona koje su napuhali burzovni špekulanti kao npr. precijenjene dioncie LEDA, JNAF, BLJE i ostale todex balone.
građevinski sektor je žilav, a uz to će prvi krenuti s oporavkom zbog infrastrukturnih projekata koje će vlada nastaviti radi poticanja rasta BDP-a i upošljavanja što većeg broja radnika
A tek multiplikacija kod Janafa u narednim periodima?
Povečanje kapitala za 35 % i novi ugovori od sto milijuna EUR , što je više nego dvostruko od ulupnih godišnjih prihoda Janafa.
Prvu kotaciju uopće neću spominjati.
u petak.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. zaboravili ste spomenuti ulazak u crobex, što automatski povlaći i kupnju investicijskih fondova koji ulažu u dionice crobexa, a to opet podiže cijenu dionice.
35% povečanje kapitala,ali i broja dionica/valjda mislite na dokapitalizaciju/?
Tada će udio države postati i preko 95%,te će free flot postati manji te ovo ne može biti
dionica koju mogu kupovati mirovinci ,a teško otvoreni i zatvoreni fondovi.
Janaf će se uskoro ugušti u nelikvidnosti zbog malog broja slobodnih dionica.
Jedina šansa je da JANAF pođe subinom HT i INE/IPO/,ali tada bi cijena bila niža od sadašnje,jer
Hrvatska država voli dijeliti poklone kroz ovakve IPO.
I zato oprez!
Ulazak u crobex ne znači automatsku mogućnost kupnje .Nadam se da će HANFA imati razumijevanja i smanjiti te limite tržišne kapitalizacije ,jer kako nam se tržište razvija sve veći
broj dionica će ulaziti u zonu bedaka,a sve će ih se manje vračati u službeno tržište.
broj dionica će ulaziti u zonu bedaka,a sve će ih se manje vračati u službeno tržište.
Navodno dionička društva mogu ući u službenu kotaciju iako promptno ne ispunjavaju sve uvijete, imaju nekakav proces prilagodbe.
Evo da još malo nastavim temu.U zadnjih nekoliko mjeseci relija na svjetskim burzama komoditisi poput
nafte plemenitih i osatalih metala cijene dionica iz prehrambenog sektora su mimoiđene.To će se neizbježno promijeniti.Uzmimo u obzir 1,3 miljarde kineza i njihove nove prehrambene navike,uzmimo u obzir glad za sirovinom vezano uz proizvodnju bioetanola i biodizela, neminovna je nestašica hrane u oodnosu na potražnju.Do sada se to nije dogodilo samo zbog toga što se u Australiji I USA očekivao odličan urod, međutim to se neće dogoditi.Također očekivanja da će recesija smanjiti potrošnju je bila minus.Očekujem od ovog sektora VELIKE STVARI.
Može li kakav feedback ili ste svi zauzeti tradingom?