Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

El Febo, 27.10.2009. u 23:05
Pobrkao si me s jednim drugim kolegom koji je sugerirao novcane fondove. Znanje ti je mozda naraslo, ali memorija ti je nikakva. Za razliku od moje.

I dalje držim min.20% u cash fondovima. Tek toliko da se zna.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ja se nadam da sa svojim "znanjem" nisi zaje.. previse ljudi kad si im ono u padu sugerirao kupnju ATPL na 1500. Ti kupci su vjerojatno odusevljeni tvojim znanjem. Tad si mi jos bio simpa i gud pa mi je malo falilo da te poslusam, ali me jednostavno trta i nekakva intuicija odgovorila i eto, srecom, nisam uknjizio gubitak koji bi bio rekordan.

nikada nisam preporučio nekom da nešto kupi. to su neistine. Namjerno ne pišem laži jer ne vjerujem da bi svjesno išao lagati. Isto kao da ja kažem da si ti na crobex 1800 kad je JNAF bio 2000 savjetovao dizanje novaca s banke i kupovinu Eura (sve dokazano i napiano na ovim stranicama). I ja barem ne mijenjam nik. Svoje sam pogreške u vrijeme kada nisam imao znanje ispravio. Znanjem. I vratio izgubljeni novac. I to je za mene najjača pobjeda. Pao sam. digo sam se. I sad sam jači. Stay hungry [thumbsup]
[/quote]

Pobrkao si me s jednim drugim kolegom koji je sugerirao novcane fondove. Znanje ti je mozda naraslo, ali memorija ti je nikakva. Za razliku od moje.

[/quote]

ne ne… ti si rekao da dižeš lovu sa brokerskog računa i banke i da mijenjaš u Eure. baš negdje oko Ivo korekcije. Namjerno si to napisao kako bi pridonio širenju panike koja je tada na forumu vladala kao i u investicijskoj javnosti. Onda si poslije sprovalio kako ti je trebalo za more. haha.

I'LL BE BACK

governor, 27.10.2009. u 23:09

I dalje držim min.20% u cash fondovima. Tek toliko da se zna.
[/quote]

a ja 20% u cahu na brokerskom. minimalno.

I'LL BE BACK

Ja se nadam da sa svojim "znanjem" nisi zaje.. previse ljudi kad si im ono u padu sugerirao kupnju ATPL na 1500. Ti kupci su vjerojatno odusevljeni tvojim znanjem. Tad si mi jos bio simpa i gud pa mi je malo falilo da te poslusam, ali me jednostavno trta i nekakva intuicija odgovorila i eto, srecom, nisam uknjizio gubitak koji bi bio rekordan.

nikada nisam preporučio nekom da nešto kupi. to su neistine. Namjerno ne pišem laži jer ne vjerujem da bi svjesno išao lagati. Isto kao da ja kažem da si ti na crobex 1800 kad je JNAF bio 2000 savjetovao dizanje novaca s banke i kupovinu Eura (sve dokazano i napiano na ovim stranicama). I ja barem ne mijenjam nik. Svoje sam pogreške u vrijeme kada nisam imao znanje ispravio. Znanjem. I vratio izgubljeni novac. I to je za mene najjača pobjeda. Pao sam. digo sam se. I sad sam jači. Stay hungry [thumbsup]
[/quote]

[/quote]

ne ne… ti si rekao da dižeš lovu sa brokerskog računa i banke i da mijenjaš u Eure. baš negdje oko Ivo korekcije. Namjerno si to napisao kako bi pridonio širenju panike koja je tada na forumu vladala kao i u investicijskoj javnosti. Onda si poslije sprovalio kako ti je trebalo za more. haha.
[/quote]

[yawn]

El Febo, 27.10.2009. u 23:14
a ja 20% u cahu na brokerskom. minimalno
.

kamata? 0 bodova?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

dajte se prestanite djeliti na klanove i stalno jedni druge potkajlavati i tražiti si greške iz prošlosti .imamo mi divne hrvatske riječi ZABORAVI I OPROSTI.na burzi ste ,pogled bi vam trebal biti uprijeti u budučnost a ne u prošlost.potrudite se biti drugačiji od onih u saboru koje jako rado kritizirate.podsječate me na malu djecu koje se u pjesku svađaju tko ima ljepšu kanticu i lopaticu umjesto da svi skupa surađujete prijateljski.da se razmemo ,ja sam od mnogih ovdje puno naučila i učim i dalje ali na kvaliteti međusobnih odnosa bi zbilja trebali malo poraditi i svaki sebe preispitati .vjerojatno bi bilo pametnije i korisnije za mene da šutim ,no ja teško šutim kad osjetim da trebam nešto reči.

ja se sa Karlom slažem u potpunosti:)).Napokon da je netko nesto pametno rekao.Pozz

Prodati:
Brodare ( kaže g.Jerković da će im trebati dvije godine da se počnu oporavljati )

A tako je rekao da će ove godine biti 30 milijuna dolara gubitka, a sada se već zna da će biti oko nule, pa tako ovaj podatak treba uzeti s velikom rezervom
[/quote]
Ta je izjava dana kada je bdi bio dva i po puta manji nego sada,ali brodari uz ovakav BDI i dalje ostvaruju gubitak.Istina manji,ali gubitak.
Sadašnji smanjeni gubitak ATPL je posljedica sezonskog utjecaja zarade hotelskog biznisa,aviokompanije,
i prodaje dva broda/ netto dobit oko 40 mil kn/.
S obzirom da godina traje četiri kvartala za ATPL dolazi četvrti mršavi i siguran gubitak u sva tri
biznisa tj multiplikacija gubitaka.Predpostavimo da će četvrti kvartal biti kao i lani tj.gubitak od
63 mil kn.Mišljenja sam da će ATPL 2009 poslovati sa gubitkom od cca 30 do 40 mil kn i da
s obzrom na buk od cca 1.000 kn odlično kotira,neuporedivo bolje od ostalih brodara koji se
trže na polovinu i niže.
2010.g.nebi trebala biti povoljna za brodare,a zaduženi mogu imati i većih problema,a ATPL je
visoko zadužena za ova loša vremena.
JANAF je dobro nabildan.Trži se preko BV,a profitabilnost /osim zadnjeg kvartala/mu je bila kao
MUNDUSu .I na temelju jednog dobrog polugodišta projecirati blistavu budućnost je čisti drukerski
pristup.I jednom zastarijeli naftovod sa socijalističkim menađmentom i državnim vlasništvom bi se
trebao tržiti na dva ili tri BV.Ma nemojte me zahebavati.
To ne znaći da neću trejdati u JANAf,ali dugoročni pušing me ne interesira.
A kada bi birao između ATPL i JANAF odabrao bi TNPL.
Ma šalio sam se birao bi ATPL poslije TNPL ali prije JANAF.

[/quote]

Lopina. Sjedi 1. Kao prvo,ttm PE JNAF-a (dakle uključena i dva polugodišta prošle godine) je nekoliko puta povoljniji od ATPL koja ga niti nema, te baskonačno puta bolji od TNPL koja će na 3Q izbaciti kumulativni godišnji gubitak zato jer su vozarine bile na 1/3 breakevena ani sad nisu bogzna šta. To je što se tiće profitabilnosti…Što se tiće rizika sektora, kao i rizika bilance,uspoređivati JNAF sa ova dva brodara je ko da ideš uspoređivati Arnolda i onog drugoligaša Stalonea. Daj ne lupetaj.
[/quote]
Volite se pozivati na Baffeta.A on kaže da bi minimalni broj godina za analizu trebao biti barem
pet . U tih pet godina TNPL i ATPL su brzo rastuće firme,a JANAF brzo stagnirajući.A tromost je
jako teško pretvarati u brzinu. Nažalost brzinu se vrlo lako pretvara u mirovanje ili se čak može
ući u rikverc,ako je uzbrdica malo veća kao što se sada događa brodarima.Ali ova dva brodara imaju sve novije mašine/nove brodove/i vjerujem da će savladati taj uspon i uskoro ubrzati. Već u
petak ćemo biti pametniji.Dolaze izvješća.
ATPL izvrsno,
TNPL vjerovatno gubitak
JANAF pojma nemam.
Pitanje:Koliku dividendu isplaćuje JANAF.
Kolika se dividenda oćekuje za 2010?
Kolika je moguća dividenda za 2010.

Nevjerovatno kao netko naručuje članke samo da bi povoljno mogao kupovati VIRO…………….

MAFIJA
Hrvatska šećerna mafija prevarila Europsku Uniju za 22 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB – Hrvatsku zbog sumnjivog izvoza šećera istražuje Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF). Nekolicina hrvatskih izvoznika, a prema saznanjima Jutarnjeg lista radi se o tri tvrtke, miješajući šećer s čajem, kakaom i limunskom kiselinom, samo su prošle godine izbjegli platiti oko 22 milijuna eura carine.
Iako ove tvrtke nisu direktno kršile europske zakone, zbog brojnih zakonskih rupa uspjele su određeno vrijeme na tržište EU plasirati uvozni šećer iz Brazila pod tarifnom oznakom tzv. “procesuirane” hrane, a ne šećera te su tako izbjegle plaćanje carine.
Uvoz radi izvoza

Naime, za izvoz šećera u EU carina iznosi 419 eura po toni, dok se za “procesuiranu” hranu carina ne plaća. Hrvatske su institucije, navodno, ovaj posao zaustavile tijekom proljeća na traženje hrvatske industrije šećera koja ima izvoznu kvotu od 180.000 tona i ovakva vrsta prevare išla im je na štetu kako na tržištu Europske Unije tako i na domaćem tržištu.

Izvor kaže kako su tri hrvatske tvrtke za uvoz jeftinog šećera od šećerene trske iz Brazila prvo dobile pozitivno mišljenje Hrvatske gospodarske komore kako se radi o “doradnom poslu” odnosno “uvozu radi izvoza” nakon čega su mogle od carine zatražiti drugi tarifni broj za izvoz u EU.

Dakle, službene su im hrvatske institucije omogućile da ovaj proizvod izvoze po drugom tarifnom broju. Iz carine je stigao pisani odgovor da je došlo do izmjene carinske tarife koja je inicirana od strane Ministarstva poljoprivrede radi izjednačavanja stope carine na ostale vrste šećera (uključujući i mješavine šećera sa dodacima) s bijelim šećerom.

Napominjemo, da izmjena Uredbe o carinskoj tarifi nije bila potaknuta izvozom iz Hrvatske u EU jer Hrvatska ne primjenjuje izvozne carine, već u cilju zaštite domaće proizvodnje od uvoza određenih vrsta šećera uz nižu stopu carine od stope carine za bijeli šećer, kažu u carini. U Carinskoj Upravi nisu nam mogli dati podatke o tvrtkama koje su izvozile šećer na tržište EU. Tko se bavio ovim poslom nismo doznali niti iz HGK.

Upućeni tvrde kako je Hrvatska navodno zaustavila ovaj posao upravo zbog istrage OLAF-a, ali i zbog toga jer je ove godine došlo do najvećeg povijesnog rasta cijene šećera od trske na svjetskim burzama, zbog čega se ovaj posao više nije isplatio.

Prema podacima OLAF-a, hrvatski izvoz šećera pomiješanog sa čajem i drugim sličnim sastojcima neprestano raste pa je sa 20.951 tone u 2006 godini povećan na 52.487 tona prošle godine.

Osim ove istrage Hrvatska se u istrazi OLAFA spominje i u sumnjivom poslu izvoza tekućeg šećera belgijske tvrtke Beneo-Orafati. U raširenim prijevarama u trgovini šećera s Europskom Unijom važnu ulogu ima i Hrvatska, objavio je u utoraka New York Times.

OLAF trenutno provodi istragu protiv spomenutog beligjskog proizvođača, a u njoj se spominje i Hrvatska, iako nije jasno u kom kontekstu i za koga se iz hrvatske taj sumnjivi posao veže. Naime, belgijski su carinici u pošiljci desetaka golemih cisternih sa po 22 tone tekućeg šećera u papirima pronašli da šećer ide za Hrvatsku, ali zaobilaznim putem preko Rusije točnije preko bescarinske zone Kalinjingrad na Baltiku.

Kamioni su tako umjesto putem od 1500 kilometara, šećer prevozili obilazno vozeći 4000 kilometara. Budući da je Hrvatska, a ne Rusija bila navedena kao krajnje odredište pošiljke su mogle dobiti izvozni rabat Europske Unije, tvrde istražitelji OLAF-a. Ovaj je europski ured tijekom proljeća pokrenuo istragu te zamrznuo polovicu novca od 200 ovakvih pošiljki na kojima je belgijska tvrtka navodno zaradila tri milijuna eura.

Lopina. nisu sve dionice iste. Na growth dionice primjenjuješ PEG, na value primjenjuješ petogodišnji PE. Ne da mi se objašnjavati. sretno s brodarima. mislim da ćeš se načekati. Uostalom, već sam rekao da mi je TNPL dobra za akumulirati, a to znači svako malo kupiti po koji komad ako ti koja druga iz portfelja odradi nagli skokić pa malo pokratiš… i tako neko vrijeme. bez brige, neće ti pobjeći [bye]

I'LL BE BACK

dajte se prestanite djeliti na klanove i stalno jedni druge potkajlavati i tražiti si greške iz prošlosti .imamo mi divne hrvatske riječi ZABORAVI I OPROSTI.na burzi ste ,pogled bi vam trebal biti uprijeti u budučnost a ne u prošlost.potrudite se biti drugačiji od onih u saboru koje jako rado kritizirate.podsječate me na malu djecu koje se u pjesku svađaju tko ima ljepšu kanticu i lopaticu umjesto da svi skupa surađujete prijateljski.da se razmemo ,ja sam od mnogih ovdje puno naučila i učim i dalje ali na kvaliteti međusobnih odnosa bi zbilja trebali malo poraditi i svaki sebe preispitati .vjerojatno bi bilo pametnije i korisnije za mene da šutim ,no ja teško šutim kad osjetim da trebam nešto reči.

– evo sve više i više predivnih postova na ovoj temi.
– dragi investitori probajte širiti ljuvbav, međusobno se voljeti.

– evo za prvu, barem probajte meni udjeliti 100%.
– znam, ruka će vam se ukočiti, mozak će vam blokirati.
– znam biti će jako jako teško.
– ali zar ne vrijedi barem pokušati !!!!!!!!

– I love this game.
Pozdrav !

zakaj ja ne vidim kaj ivana piše ?[huh]….moraću joj slati zahtjev da mi bude prijateljica sad kad ste je moderirali [lol]

New Report

Close