Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne kolega Plavi. Od preporuka Volkovske banke i svite njegovih alter nikova i "povijesnih ličnosti ovog foruma" gore jednostavno ne može. Nadam se su forumaši činili sve suprotno od njegovih preporuka i barem nešto zaradili. Ne mislim da je nick zao (namjerno ne pišem čovjek, jer su svi ti nikovi iz iste bačve) ali da nema znanje znači da je jednako opasan kao i neki zlikovci (iz te iste bačve nikova). Šteta što naši moderatori ili nemaju znanja ili nemaju političke volje ili nemaju tehnoloških mogućnosti da se to sve trejsa i tome stane na kraj… Nama nešto iskusnijima je lako. Mi odmah prepoznamo duhove i namirišemo krv. Pa onda ili napravimo sve suprotno od antipreporuka i dignemo lovu ili se ne obaziremo i brijemo svoj film jer IMAMO ZNANJE. I opet dignemo lovu. Ali ono čega je mene strah su relativno friški kolege kojima bi ovakvi mogli nanijeti veliko zlo i prstom upirati u one sa znanjem. Jer prosto je nevjerojatno da jedan te isti lik profula apsolutno sve. Pa to da moju babu dovedeš bolje bi napravila. Ovo je čudo!! [shocked]

Ja se nadam da sa svojim "znanjem" nisi zaje.. previse ljudi kad si im ono u padu sugerirao kupnju ATPL na 1500. Ti kupci su vjerojatno odusevljeni tvojim znanjem. Tad si mi jos bio simpa i gud pa mi je malo falilo da te poslusam, ali me jednostavno trta i nekakva intuicija odgovorila i eto, srecom, nisam uknjizio gubitak koji bi bio rekordan.
[/quote]

nikada nisam preporučio nekom da nešto kupi. to su neistine. Namjerno ne pišem laži jer ne vjerujem da bi svjesno išao lagati. Isto kao da ja kažem da si ti na crobex 1800 kad je JNAF bio 2000 savjetovao dizanje novaca s banke i kupovinu Eura (sve dokazano i napiano na ovim stranicama). I ja barem ne mijenjam nik. Svoje sam pogreške u vrijeme kada nisam imao znanje ispravio. Znanjem. I vratio izgubljeni novac. I to je za mene najjača pobjeda. Pao sam. digo sam se. I sad sam jači. Stay hungry [thumbsup]

I'LL BE BACK

puno trubite o proslim dogadanjima,i gubite vremena na medusobna prepucavanja koja su i bogu i narodu dosadila
-na drugu stranu slabo vidim prijedloga sta je trenutno besty buy?
-da i ja dam jedan savjet za best buy-ptkm(ali ne jos,jos ce se ona izkorigirati malo)

Ne kolega Plavi. Od preporuka Volkovske banke i svite njegovih alter nikova i "povijesnih ličnosti ovog foruma" gore jednostavno ne može. Nadam se su forumaši činili sve suprotno od njegovih preporuka i barem nešto zaradili. Ne mislim da je nick zao (namjerno ne pišem čovjek, jer su svi ti nikovi iz iste bačve) ali da nema znanje znači da je jednako opasan kao i neki zlikovci (iz te iste bačve nikova). Šteta što naši moderatori ili nemaju znanja ili nemaju političke volje ili nemaju tehnoloških mogućnosti da se to sve trejsa i tome stane na kraj… Nama nešto iskusnijima je lako. Mi odmah prepoznamo duhove i namirišemo krv. Pa onda ili napravimo sve suprotno od antipreporuka i dignemo lovu ili se ne obaziremo i brijemo svoj film jer IMAMO ZNANJE. I opet dignemo lovu. Ali ono čega je mene strah su relativno friški kolege kojima bi ovakvi mogli nanijeti veliko zlo i prstom upirati u one sa znanjem. Jer prosto je nevjerojatno da jedan te isti lik profula apsolutno sve. Pa to da moju babu dovedeš bolje bi napravila. Ovo je čudo!! [shocked]

Ja se nadam da sa svojim "znanjem" nisi zaje.. previse ljudi kad si im ono u padu sugerirao kupnju ATPL na 1500. Ti kupci su vjerojatno odusevljeni tvojim znanjem.
[/quote]

A tek što je pisao na temi Ledo kad je bio na 20.000 kuna……………

3 x fuj fuj fuj
[/quote]

mislim da ste me zamijenili sa nekim. Na Ledu sam počeo pisati tek oko 10 ili 11.mjeseca prošle godine kad sam počeo kupovati Ledo i nakon što sam pročitao jednu knjigu u kojoj se opisuje koje dionice kupuje g. Warren Buffet.

I'LL BE BACK

Moguće, i vi mene često zamiijenite s nekim drugim………………. [undecid]

Ajme g. Volksbank dajte se uozbiljite.
Pa zar među tolikom svitom vi da nam dajete preporuke što kupiti a što prodati?

Kako kaže ona stara, prvo pometi u svom dvorišt..
Pa vi ste sve promašili zadnjih tjedana i mjeseci.
Pričali ste da je ADPL loš na 42 kuna. Onda ste rekli da je navlakuša na 60 kuna.
DAnas je cijena 79 kuna. PA nadalje, već mjesecima trubite da je Todex loš, a pogledajte kakve su skokove te dionice napravile. Pa kupujete od mene PBZ između 715 i 660. SAda je cijena niža.
Slično kao i ZABU.

Moram konstatirati da bi kod vas mogla vrijediti nova uzrtečica:

Može li gore?

[/quote]

Vi ste čini mi se kolega puno ulagali u znanje od kada ste počeli pisati na ovom forumu.
Zaključujem to po nekim vašim postovima koje sam proočitao.
Ja vam na tome čestitam!
To kao prvo.

Što se tiče kolege Volksbank, on još mora puno ulagati u znanje, i jednog dana možda dosegne neki viši nivo, a možda čak i nivo gdje će moći napisati što misli da je best buy a da ga pri tome netko ozbiljno i shvati.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Prodati:
Brodare ( kaže g.Jerković da će im trebati dvije godine da se počnu oporavljati )

A tako je rekao da će ove godine biti 30 milijuna dolara gubitka, a sada se već zna da će biti oko nule, pa tako ovaj podatak treba uzeti s velikom rezervom
[/quote]
Ta je izjava dana kada je bdi bio dva i po puta manji nego sada,ali brodari uz ovakav BDI i dalje ostvaruju gubitak.Istina manji,ali gubitak.
Sadašnji smanjeni gubitak ATPL je posljedica sezonskog utjecaja zarade hotelskog biznisa,aviokompanije,
i prodaje dva broda/ netto dobit oko 40 mil kn/.
S obzirom da godina traje četiri kvartala za ATPL dolazi četvrti mršavi i siguran gubitak u sva tri
biznisa tj multiplikacija gubitaka.Predpostavimo da će četvrti kvartal biti kao i lani tj.gubitak od
63 mil kn.Mišljenja sam da će ATPL 2009 poslovati sa gubitkom od cca 30 do 40 mil kn i da
s obzrom na buk od cca 1.000 kn odlično kotira,neuporedivo bolje od ostalih brodara koji se
trže na polovinu i niže.
2010.g.nebi trebala biti povoljna za brodare,a zaduženi mogu imati i većih problema,a ATPL je
visoko zadužena za ova loša vremena.
JANAF je dobro nabildan.Trži se preko BV,a profitabilnost /osim zadnjeg kvartala/mu je bila kao
MUNDUSu .I na temelju jednog dobrog polugodišta projecirati blistavu budućnost je čisti drukerski
pristup.I jednom zastarijeli naftovod sa socijalističkim menađmentom i državnim vlasništvom bi se
trebao tržiti na dva ili tri BV.Ma nemojte me zahebavati.
To ne znaći da neću trejdati u JANAf,ali dugoročni pušing me ne interesira.
A kada bi birao između ATPL i JANAF odabrao bi TNPL.
Ma šalio sam se birao bi ATPL poslije TNPL ali prije JANAF.

JNAF

tak da me ne tangira pretjerano dal danas košta 3700 ili 2700 kad znam da sam za godinu dvije na 7K (cca 2,2BV).

Ogromna je razlika ako se gleda cijena ulaza, skoro duplo. Netko tko uđe na 3700 i dočeka 7k, zarada mu je cca 90%, a onaj tko uđe na 2700, zarada mu je cca 160%. Nebo i zemlja.
[/quote]

A kolika je zarada onome tko recimo udje na 1800 pa izadje na 2250 pa opet udje na 2000 pa izadje na 2350 pa opet udje na 2250 pa izadje na 3000 pa udje na 2900 pa izadje na 3450 pa udje na 3250 i izadje na koncu na 3700 i 3660? I jos odradi sitnijih par akcija? [wink]
[/quote]
165%, a buy and hold 105%.
[/quote]

Eto hvala vam sto ste mi izracunali ukupnu dobit na JANAFu. Meni se nije dalo gnjaviti.

Kao što rekoh brodari dosta loše stoje (sve gore i gore)……..za razliku od Ivane i drugih neznalica ja sam vam to na vrijeme napisao

CLMI 1,704.11 1,744.83 -40.72(-2.33%) 2,103.20 1,167.88
CL Tanker Index CLTI 2,029.22 2,053.25 -24.03(-1.17%) 2,606.65 1,337.12
CL Drybulk Index CLDBI 914.74 955.63 -40.89(-4.28%) 1,413.14 475.65
CL Container Index CLCI 1,971.11 2,015.21 -44.10(-2.19%) 2,110.43 979.42
CL LNG/LPG Index CLLG 1,859.15 1,931.55 -72.40(-3.75%) 2,084.40 758.12
CL Mixed Fleet Index CLMFI 955.15 961.87 -6.72(-0.70%) 1,291.95 360.28
CL MLP Index CLMLP 1,824.51 1,877.10 -52.59(-2.80%) 2,012.01 757.25
Prices as of 10/27/09 @5:00pm EDT.

A kolika je zarada onome tko recimo udje na 1800 pa izadje na 2250 pa opet udje na 2000 pa izadje na 2350 pa opet udje na 2250 pa izadje na 3000 pa udje na 2900 pa izadje na 3450 pa udje na 3250 i izadje na koncu na 3700 i 3660? I jos odradi sitnijih par akcija? [wink]

da skratimo priču, kolki ti je prinos na portfelj u ovoj godini? stari… nema ti spasa [bye]
[/quote]

Eno vidi koliki mi je na JNAF – kolega beeblbrox upravo izracunao. Sva sreca da mi nema spasa s tim prinosom. Uzivaj.

p.s.
Iako je vrhunski sladoled onak King u casi kojeg sam ti JA otkrio, moram te izvijestiti da sam skuzio da je on zapravo spanjolska licenca. A mislio sam da je bas nas izum. Steta.

Prodati:
Brodare ( kaže g.Jerković da će im trebati dvije godine da se počnu oporavljati )

A tako je rekao da će ove godine biti 30 milijuna dolara gubitka, a sada se već zna da će biti oko nule, pa tako ovaj podatak treba uzeti s velikom rezervom
[/quote]
Ta je izjava dana kada je bdi bio dva i po puta manji nego sada,ali brodari uz ovakav BDI i dalje ostvaruju gubitak.Istina manji,ali gubitak.
Sadašnji smanjeni gubitak ATPL je posljedica sezonskog utjecaja zarade hotelskog biznisa,aviokompanije,
i prodaje dva broda/ netto dobit oko 40 mil kn/.
S obzirom da godina traje četiri kvartala za ATPL dolazi četvrti mršavi i siguran gubitak u sva tri
biznisa tj multiplikacija gubitaka.Predpostavimo da će četvrti kvartal biti kao i lani tj.gubitak od
63 mil kn.Mišljenja sam da će ATPL 2009 poslovati sa gubitkom od cca 30 do 40 mil kn i da
s obzrom na buk od cca 1.000 kn odlično kotira,neuporedivo bolje od ostalih brodara koji se
trže na polovinu i niže.
2010.g.nebi trebala biti povoljna za brodare,a zaduženi mogu imati i većih problema,a ATPL je
visoko zadužena za ova loša vremena.
JANAF je dobro nabildan.Trži se preko BV,a profitabilnost /osim zadnjeg kvartala/mu je bila kao
MUNDUSu .I na temelju jednog dobrog polugodišta projecirati blistavu budućnost je čisti drukerski
pristup.I jednom zastarijeli naftovod sa socijalističkim menađmentom i državnim vlasništvom bi se
trebao tržiti na dva ili tri BV.Ma nemojte me zahebavati.
To ne znaći da neću trejdati u JANAf,ali dugoročni pušing me ne interesira.
A kada bi birao između ATPL i JANAF odabrao bi TNPL.
Ma šalio sam se birao bi ATPL poslije TNPL ali prije JANAF.

[/quote]

Lopina. Sjedi 1. Kao prvo,ttm PE JNAF-a (dakle uključena i dva polugodišta prošle godine) je nekoliko puta povoljniji od ATPL koja ga niti nema, te baskonačno puta bolji od TNPL koja će na 3Q izbaciti kumulativni godišnji gubitak zato jer su vozarine bile na 1/3 breakevena ani sad nisu bogzna šta. To je što se tiće profitabilnosti…Što se tiće rizika sektora, kao i rizika bilance,uspoređivati JNAF sa ova dva brodara je ko da ideš uspoređivati Arnolda i onog drugoligaša Stalonea. Daj ne lupetaj.

I'LL BE BACK

da skratimo priču, kolki ti je prinos na portfelj u ovoj godini? stari… nema ti spasa [bye]
[/quote]

Eno vidi koliki mi je na JNAF – kolega beeblbrox upravo izracunao. Sva sreca da mi nema spasa s tim prinosom. Uzivaj.

p.s.
Iako je vrhunski sladoled onak King u casi kojeg sam ti JA otkrio, moram te izvijestiti da sam skuzio da je on zapravo spanjolska licenca. A mislio sam da je bas nas izum. Steta.
[/quote]

Ionako mi je bolji Grandissimo. [yawn]

I'LL BE BACK

Ja se nadam da sa svojim "znanjem" nisi zaje.. previse ljudi kad si im ono u padu sugerirao kupnju ATPL na 1500. Ti kupci su vjerojatno odusevljeni tvojim znanjem. Tad si mi jos bio simpa i gud pa mi je malo falilo da te poslusam, ali me jednostavno trta i nekakva intuicija odgovorila i eto, srecom, nisam uknjizio gubitak koji bi bio rekordan.

nikada nisam preporučio nekom da nešto kupi. to su neistine. Namjerno ne pišem laži jer ne vjerujem da bi svjesno išao lagati. Isto kao da ja kažem da si ti na crobex 1800 kad je JNAF bio 2000 savjetovao dizanje novaca s banke i kupovinu Eura (sve dokazano i napiano na ovim stranicama). I ja barem ne mijenjam nik. Svoje sam pogreške u vrijeme kada nisam imao znanje ispravio. Znanjem. I vratio izgubljeni novac. I to je za mene najjača pobjeda. Pao sam. digo sam se. I sad sam jači. Stay hungry [thumbsup]
[/quote]

Pobrkao si me s jednim drugim kolegom koji je sugerirao novcane fondove. Znanje ti je mozda naraslo, ali memorija ti je nikakva. Za razliku od moje.

New Report

Close