Danas odličan dan………………ponešto kapitalizirao, kupio brdo toga……………naravno neću se sad poimenično navoditi dionice, ali…………..bilo je brutalno
Za par dana kapitalizacija pa opet ispočetka
Prodati:
Brodare ( kaže g.Jerković da će im trebati dvije godine da se počnu oporavljati )
JNAF ( preskup na ovoj cijeni )
VDKT ( nemaju za dividendu )
THNK ( nemaju za dividendu )
DLKV ( ovisno o FI )
HT ( stižu lošiji rezultati, a ovo nije loša cijena za izaći )
Držati:
ERNT
PBZ
ZABA
Akumulirati:
PODR ( na vidiku pozitivan preokret u poslovanju )
VIRO ( commodities dionica )
CROS ( moguća privatizacija )
KODT ( odlična firma odlična dionica )
KOEI ( stabilna kompanija energetski sektor )
Ne slušajte Ivanine preporuke, najprije vam hvali dionice da ih kupite pa se poslije hvali kako ste ovce i kako vas je ošišala [tongue]
– potrudite se malo, sve vam piše na ovoj temi,
– bar vi znate kako ja uvijek kupujem jeftino.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kaj se imam truditi i citati u rikverc. Znam ja to da je to tak kod Vas. Pogotovo kad se sjetim nedavno PODR
Prodati:
Brodare ( kaže g.Jerković da će im trebati dvije godine da se počnu oporavljati )
A tako je rekao da će ove godine biti 30 milijuna dolara gubitka, a sada se već zna da će biti oko nule, pa tako ovaj podatak treba uzeti s velikom rezervom
Danas odličan dan………………ponešto kapitalizirao, kupio brdo toga……………naravno neću se sad poimenično navoditi dionice, ali…………..bilo je brutalno
Prodati:
DLKV ( ovisno o FI )
HT ( stižu lošije rezultati, a ovo nije loša cijena za izaći )
Držati:
ERNT
PBZ
ZABA
Akumulirati:
PODR
VIRO
CROS
KODT
KOEI
Ne slušajte Ivanine preporuke, najprije vam hvali dionice da ih kupite pa se poslije hvali kako ste ovce i kako vas je ošišala [tongue]
Uvaženi kolega financijaš. Slažem se uglavnom sa dijelom za prodaju. Za držanje baš i ne, ja bi to isto makno na prodaju. A ovo što predlažete je malo Torello story. Nakon Podravke evo nam i Vira na naslovnicama. Ovo ostalo još ajde de. Niste naveli za prodaju građevince koje kao da voze naši brodari. Zajedno će meni se čini uživati u plavim dubinama.
Ono što mene brine je da danas intervju sa Jamie Dimonom a evo upravo sa onom ljigom Geithnerom. Svi su oni kao jako optimistični, JPM je odličan, BoA traži pare ali je kao u izvrsnom stanju a eto razmišlja se i o drugom stimulus (valjda zato što je sve super).
Ja kao best buy predlažem skupljanje LIKVIDNOSTI jer me gospon Prechter naučio i uvjerio da će samo likvidni preživijeti slijedeću godinu (ovi što obečaše dividendu pa se prave grbavi tu ne spadaju – vjerojatno su sebe namirili a raju ko je.e). To sa likvidnosti su mi potvrdila i kolega Merlin i Kucillo a oni ipak imaju više iskustva od mene i vjerojatno Vas.
Moj sig postaje sve izvjesniji i realniji možda početkom slijedeće godine bude i najbrutalniji sig na ovom forumu.
Prodati:
A tako je rekao da će ove godine biti 30 milijuna dolara gubitka, a sada se već zna da će biti oko nule, pa tako ovaj podatak treba uzeti s velikom rezervom
[/quote]
Da je prodao još par brodova………………..bili bi u brutalnom plusu…….. [yawn]
Da je prodao još par brodova………………..bili bi u brutalnom plusu…….. [yawn]
Da prodavanje brodova je normalno kod brodara, pogledaj malo prošle bilance pa ćeš vidjeti da je prodaje bilo prošle, pretprošle i tako redom, ali i kupnje……….
Kupnja i prodaja brodova je kao i svaki posao, samo ovo je jako unosno ako si spretan……
Prodati:
DLKV ( ovisno o FI )
HT ( stižu lošiji rezultati, a ovo nije loša cijena za izaći )
Držati:
ERNT
PBZ
ZABA
Akumulirati:
PODR ( na vidiku pozitivan preokret u poslovanju )
VIRO ( commodities dionica )
CROS ( moguća privatizacija )
KODT ( odlična firma odlična dionica )
KOEI ( stabilna kompanija energetski sektor )
Ajme g. Volksbank dajte se uozbiljite.
Pa zar među tolikom svitom vi da nam dajete preporuke što kupiti a što prodati?
Kako kaže ona stara, prvo pometi u svom dvorišt..
Pa vi ste sve promašili zadnjih tjedana i mjeseci.
Pričali ste da je ADPL loš na 42 kuna. Onda ste rekli da je navlakuša na 60 kuna.
DAnas je cijena 79 kuna. PA nadalje, već mjesecima trubite da je Todex loš, a pogledajte kakve su skokove te dionice napravile. Pa kupujete od mene PBZ između 715 i 660. SAda je cijena niža.
Slično kao i ZABU.
Moram konstatirati da bi kod vas mogla vrijediti nova uzrtečica:
Može li gore?
Ali kolega nemate argumenta pa se obraćate na osobnom nivou…………….znate da je to zabranjeno pravilima foruma [undecid]
Ako imate neke primjedbe na iznesene prijedloge………..uvjeren sam da bi ih svi rado doznali sad a ne poslije
Btw Opet komentirate nešto što ne znate (a to je prinos na moj portfelj) možda bih ja trebao malo vas i vaše podatke ubaciti uz bazu da vidimo kako vi stojite………….kad ste prodali Ingru i ADPL (koje ste hvalili na 60.000 kuna i 280 kuna)
Kako na osobnom nivou?
PA ja komentiram da li vi imate reference da dajete prijedloge oko toga što kupiti a što prodati.
Pa moja baka je po tome mogla dati prijedloge prije vas.
Zašto?
Zato jer ona kreće sa referencama koje su ravne nuli, a vi imate negativne reference.
Pa lijepo vas molim, nije li tako?
Prihod od prodaje brodova kod brodarskih kompanija je core business po svojoj definiciji prihoda (prema IFRS) jer se toliko učestalo ponavlja da ne može biti govora o izvanrednom prihodu.
…
JNAF
…
tak da me ne tangira pretjerano dal danas košta 3700 ili 2700 kad znam da sam za godinu dvije na 7K (cca 2,2BV).
Ogromna je razlika ako se gleda cijena ulaza, skoro duplo. Netko tko uđe na 3700 i dočeka 7k, zarada mu je cca 90%, a onaj tko uđe na 2700, zarada mu je cca 160%. Nebo i zemlja.