kolega kako vas nije sram drukati a ni osnovne podatke ne znate?
godišnji kapacitet janaf ja 30 mil tona nafte, a u prilogu možete pročitati koliko su transportirali u prvih pola godine [bye]
23.srpanj 2009.
Financijsko polugodišnje izvješće o poslovanju JANAF-a d.d.
Zagreb – JANAF d.d. objavio je 23. srpnja 2009. godine u 10 sati nerevidirane rezultate poslovanja za prvo polugodište ove godine zaključno s 30. lipnjem 2009. godine.
Prevezeno je ukupno 3,7 mil. tona nafte, što je za 19,6% više od istog razdoblja prethodne godine i 11,2% više od planirane razine transporta. Svi kupci bilježe povećanje transporta u odnosu na plan. Krajem 2008. godine JANAF je ponovo počeo transportirati naftu za rafineriju u Bosanskom Brodu te su u prvom polugodištu 2009. godine prevezene značajno veće količine od planiranih.
Prihodi od transporta nafte, mjereno u USD veći su za 34,8% u odnosu na prethodnu godinu i za 9,3% u odnosu su na plan, kao rezultat većeg obujma transporta i promjena u strukturi tržišta. Mjereno u kunama, prihodi od transporta nafte veći su za 59,3% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i za 31,6% od planiranih prihoda. Na veći porast prihoda u kunama utjecao je porast tečaja američkog dolara.
Prihodi od skladištenja nafte višestruko su veći kako od planiranih tako i od ostvarenih prihoda u prethodnoj godini. Prihodi od skladištenja derivata veći su od ostvarenih u prethodnoj godini za 3,3%, temeljem promjene tečaja EUR i na razini su plana. Prihodi od skladištenja nafte i naftnih derivata, u iznosu od 74,5 mil. kuna čine 32,1% prihoda od temeljne djelatnosti.
Ti si slijep pored zdravih očiju?
Ja sam napisao daj mi podatak o prosječnoj iskorištenosti 70 % naftovoda vani.
A nigdje nisam napisao da nije iskorištenost Janafa 29 %.
Nemojte iznositi neistine kolega.
lp
Ja sam upravo napisao sto ce sutra najvise rasti na brokerskim racunima. To sto Vi to ne shvacate i/ili se s time ne slazete i sto to nije dionica to nije moj problem.
Ovo mi nije jasno. Ispada da samo oni koji prodaju imaju brokerske račune, a oni koji kupuju da nemaju. Ako na jednom brokerskom računu raste cash-r-a, na drugom raste dionice-r-a.
Pravilnije je reći da će se tući po bidu, tj. da će kupci diktirati igru.
Ja sam upravo napisao sto ce sutra najvise rasti na brokerskim racunima. To sto Vi to ne shvacate i/ili se s time ne slazete i sto to nije dionica to nije moj problem.
Ovo mi nije jasno. Ispada da samo oni koji prodaju imaju brokerske račune, a oni koji kupuju da nemaju. Ako na jednom brokerskom računu raste cash-r-a, na drugom raste dionice-r-a.
Pravilnije je reći da će se tući po bidu, tj. da će kupci diktirati igru.
[/quote]
Sutra na popravni jer se pogresno izanalizirali napisano.
Pa to je odlično ako JNAF ima tako nisku iskorištenost kapaciteta trenutno, a već sad tako dobro radi. Kakva će tek dobit biti kad upogone veći postotak kapiciteta kao što i planiraju. Ovo je growth priča i burza kupuje očekivanja. Dvoznamenkasti PE bi uskoro mogao postati torznamenkasti jer očekivanja (koja su ovog trenutka u potpunsti opravdana i osigurana) investitori su skloni osigurati već današnjom kupnjom… jer ako neće osigurati oni, osigurat će si Pero iza ćoška, onda će oni morati osiguravati po skuplje. Zato vam je gospodo i Nasdaq duplo skuplji od Đije. Ja sam pokratio cca 40% ovih dana jer kupujem jednu brutalno podcijenjenu dionicu ovih dana koju nitko neće i za koju mi je prišapnuo g.Warren Buffet, ali ovih 60% ostaje do daljnjeg. Ionako mi je ulaz na 2K (kupio od Viribusa), tak da me ne tangira pretjerano dal danas košta 3700 ili 2700 kad znam da sam za godinu dvije na 7K (cca 2,2BV). pozdrav i ne trejdajte previše, nema od toga kruha. Trejdanje nije znanje…
Potpisujem sve što je napisao kolega Governor. Jedino se ne slažem sa zadnjom rečenicom pa sam mu zato dao 95%. Bez trejdanja nema likvidnosti a bez likvidnosti nema burze. Pozdrav svim trejderima (meni je to samo sporedna aktivnost i nisam nešto dobar) al što više vas to bolje svima nama.
Kome se ne sviđaju trejderi ima hrpu ovih dionica koje se protrejdaju u 13:00 2put mjesečno
Ja sam pokratio cca 40% ovih dana jer kupujem jednu brutalno podcijenjenu dionicu ovih dana koju nitko neće i za koju mi je prišapnuo g.Warren Buffet, ali ovih 60% ostaje do daljnjeg…….
hm…………
kolega da nije jedan građevinar:)
luzeru1 ako misliš na Lavčevića svi znaju ovdje da je dragulj među građevinarima, da ne govorimo o svim novim poslovima u turizmu što trenutno rade. divan developer i ponos građevinara. no, dioničari to znaju i izrazito je nelikvidan, ne da ekipa koja drži jer zna što ima, što je veoma čudno obzirom na ne tako mali FF.
ako ste kupovali jucer JNAF iznad 3660 cestitam Vam na novoj frizuri [wink]. S ljubavlju.
– potrudite se malo, sve vam piše na ovoj temi,
– bar vi znate kako ja uvijek kupujem jeftino.
– I love this game.
Pozdrav !
– danas sam dosta toga jeftino kupovala.
– nadam se kako ću vam već sutra iste dionice moći uvaliti po većim cijenama.
I jesi im štogod uvalila po većim cijenama?
Sad si sigurno u plusu, blago tebi, što burza više pada, to ti više zarađuješ! [thumbsup]
[/quote]
– baš je divan ovaj forum !!!!!!!!!
– kako se samo neki dragi investitori brinu jesam li ja zaradila.
– pa evo s radošću i veseljem mogu vas izvijestiti kako sam na većini toga stvarno lijepo zaradila.
– sada sam sigurno u plusu,
– ali znate vi mene, ja nikada ne kapitaliziram zaradu za burek.
– tražim uvijek što je moguće više,
– tako da danas nitkome nisam ništa uvalila.
– I love this game.
Pozdrav !
Ja mislim da se danas moglo jako jeftino kupiti Janaf, tko je kupio lijepo je kupio, tko je prodao isto tako je lijepo prodao i zaradio za burek ili više bureka.
Ja sam dokupio.
Glavno da smo svi na dobitku.
Neki na većem, neki na manjem.
Ali bitno je da smo svi jedna velika sretna obitelj, da se ne svađamo, da vlada razumjevanje i kvalitetan odnos među forumašima.
Može li bolje?
kolega nisam vas pitao za ciklus iskorištenosti nego za stupanj iskorištenosti?
a on je svega 29%
naravno da svi očekujemo povećanje ali to ne ide preko noći, nego preko dana i to priličnog broja dana
a možda i godina?
e sad ako je janafu stupanj iskorištenosti kapaciteta 29%, a nekom drugom naftovodu 70%, pitam vas da li bi se oni trebali prodavati na 2,5bv
naravno ni p/e nije usporediv, kod janafa je osjetno manji
– ja se puno ne kužim u te naftovode, ali sam ipak dosta toga pročitala.
– ako u neku investiciju ulazim s većom lovom, stvarno treba puno toga proučiti.
– iskorištenost kapaciteta JNAF-a je stvarno mala.
– ali to je i više nego dobro, jer sa ovim malim protokom radi dobru pozitivu.
– baš u tom protoku vidim jako veliki potencijal rasta,
– tu ima još preko 70% prostora za povećanje protoka a bez ikakvih ulaganja.
– pa sada sami procijenite kako će taj povećani protok utjecati na dobit, a samim time i na rast cijene JNAF-a.
– zašto je JNAF-u toliko povećana dobit ??????
– razlog je zbilja jednostavan.
– dok su radili samo za RH tu i nije bilo neke značajnije dobiti,
– zbog tog je i cijena bila jako niska.
– ali danas imamo neke nove stare rafinerije koje su obnovljene i koje rade, u BIH i Srbiji.
– taj JNAF sada radi cca 60% posla za taj izvozni posao kojega nije bilo.
– a nije bilo ni nekog velikog posla s rezervoarima.
– a danas ga ima.
– to su državne pričuve koje nam je nametnula EU,
– a one se mogu samo povećavati.
– to je zbilja nikakav posao koji je i više nego dobro plaćen.
– a JNAF u svemu tome monopol, bez konkurencije.
– a postoje neke naznake kako bi mogli kod nas skladištiti naftu za još neke zemlje u EU.
– ja puno toga pročitam prije nego odem u neku investiciju.
– ja ulažem u znanje.
– ima još puno toga, ali ovo je ono osnovno.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. moje pisanje nije i nagovor na kupnju ili prodaju dionice JNAF.
– ako sam ja tu brutalno zaradila, to nikako ne znaći kako će te i vi tu brutalno zaraditi.
– dionica JNAF-a je zbilja odradila ludi rast, ali jako malo forumaša je tu diglo i veliku lovu.
– ulažite u znanje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Glavno da smo svi na dobitku.
Neki na većem, neki na manjem.
Ali bitno je da smo svi jedna velika sretna obitelj, da se ne svađamo, da vlada razumjevanje i kvalitetan odnos među forumašima.
Može li bolje?
– stvarno sam vam zahvalna,
– mjesecima tražim te rijeći koje ste vi sada tu napisali.
– zbilja je jako važno da smo svi sretni i da na ovoj temi vlada razum.
– ima li što ljepše nego kada ja zaradim brutalno, o čemu vas s radošću izvijestim.
– pa vam još uvalim te dionice,
– pa i vi isto zaradite za burek.
– eto svi zaradimo, svi sretni i veseli.
– i doslovno smo svi na dobitku.
– I love this game.
Pozdrav !