Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

metka:

KuciloOro: ” Pogotovo kad imam osjećaj da taj isti prodavač meni želi uvaliti svoju polovnu makinu po previsokoj cijeni.[/b] Howgh ” Istina. Pogotovo če vidiš kako je uničeval dobro firmo.

Opet se piše na slovenskom!!!
Pokušajte vi pisati Hrvatskim na slovenskom investitorskom forumu!!

Moja isprika svima korisnicima foruma. Nikog nisam htjela uvrediti svojim jezikom. Danas sem dobila opomenu administratora. Vidim da je to veliki problem, pa mi briše postove. Malo teže najdem hrvatske rječi ali od danas bom pisala samo hrvatski. Ne želim nikoga povrediti, uvrediti, omalovažiti. Želim samo pisati o dionicama. Još jednom isprika svima, a naročito kolegi hakeli kojeg je to najviše smeta.

Bljedoliki TwinSpark znači ti misliš glasovati za Vladu ako uspiješ upisati Inu? Vidiš kod mene to nije u međuzavisnosti. Ako ja nešto kupujem sa svojim novcima, onda ne osjećam nikakvu moralnu obvezu prema prodavatelju.Pogotovo kad imam osjećaj da taj isti prodavač meni želi uvaliti svoju polovnu makinu po previsokoj cijeni. Howgh

Znači kolega, ne padate na “nisku loptu”?[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Pshaw, kad bizon izlazi iz grmlja, prvo istrče zečevi i sitna divljač a Kucilo nema strelica na bacanje.[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Bljedoliki TwinSpark znači ti misliš glasovati za Vladu ako uspiješ upisati Inu? Vidiš kod mene to nije u međuzavisnosti. Ako ja nešto kupujem sa svojim novcima, onda ne osjećam nikakvu moralnu obvezu prema prodavatelju.Pogotovo kad imam osjećaj da taj isti prodavač meni želi uvaliti svoju polovnu makinu po previsokoj cijeni. Howgh

Pa nemam baš neku namjeru glasati za njih (ali ni za neke druge) ali mislim da je to jedan od Vladinih predizbornih aduta kojim misle privući nekog da glasa za njih. U stilu: “Evo sam ti dao jeftino dionicu a za godinu dana ću ti dati još par besplatno pa bi bio red da glasaš za mene” Mene to ne može privući ali znam da mnoge može…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

hakela9: ” metka: ” KuciloOro: ” Pogotovo kad imam osjećaj da taj isti prodavač meni želi uvaliti svoju polovnu makinu po previsokoj cijeni.[/b] Howgh ” Istina. Pogotovo če vidiš kako je uničeval dobro firmo. ” Opet se piše na slovenskom!!! Pokušajte vi pisati Hrvatskim na slovenskom investitorskom forumu!! ” Moja isprika svima korisnicima foruma. Nikog nisam htjela uvrediti svojim jezikom. Danas sem dobila opomenu administratora. Vidim da je to veliki problem, pa mi briše postove. Malo teže najdem hrvatske rječi ali od danas bom pisala samo hrvatski. Ne želim nikoga povrediti, uvrediti, omalovažiti. Želim samo pisati o dionicama. Još jednom isprika svima, a naročito kolegi hakeli kojeg je to najviše smeta.

Kolegice Metka, ja bih Vam dao dobronamjeran savjet, pošto većina nas slovenski ne razumije , predlažem Vam da pišete na engleskom. Pošto je to internacionalni jezik , a vi već u EU, vi ga sigurno znate, a i velika većina nas hrvata ga dobro govori.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Znanac, kaj ti petljaš s tim Jelenom?

Bljedoliki valjda pokušava ući u tu vrijednu dionicu, ali mu očigledno to ne uspijeva. No treba biti uporan, nikad ne znaš, možda neke slabe ruke uskoro popuste, hi,hi,hi[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Kao što vidimo bliži se lova od Plive tržište ide uzlazno.Malo sam si dao truda i napravio analizu fondova koji će kroz koji dan dobiti silne novce od Plive , te pogledao koje udjele ti isti fondovi imaju i u kojim dionicama.
REzultati su slijedeći:

Uk. Broj dionica Plive 18.592.648

Actavis sa partnerima 3.761.816 20,8 %
Država 3.346.676 16,8 %
Trezor 5 ,1%
AZ fond 2,6 %
EBRD 5,4 %
RBA mirovinski fond 1,2%
RBA invest.fondovi 1,07%
Čović i ostali 13.000
Templeton 16 %
HFP 0,5%

= 70 % ostalo 23 %? – FONDOVI I MALI DIONIČARI

Fondovi koji su imali plivu/veći dioničari , procijena dobivene love:

AZ ( PODR,ISTT,VIRO ) – ca. 20 miliona kuna
RBA mirovinski ( PODR, ISTT,VIRO ) – ca. 9 miliona kuna
EBRD ( PBZ) – ca.823 miliona
RBA Balanced ( ERNT,PODR,PBZ) – ca.111,6 miliona kuna
Ilirika JIE Balanced ( ATPL,KNZM, VIRO,ISTT,PBZ,AD PLASTIK) – 1,1 miliona
KD BALANCED ( ARNT,LRH,ADRS,VIRO,PODR,PLAG)- 0,6 miliona
ICF BALANCED ( INGR,MEDK,PBZ,VIRO) – ca. 5,6 miliona kuna
PBZ EQUITY ( CKML PODR KOEI,ADRS,ERNT,ZABA,ATPL ) – ca. 12 miliona kuna
PBZ GLOBAL ( KOEI,PODR, CKML;ERNT,ADRS, ATPL ) – ca. 34 miliona kuna
SELECT EUROPE( DLKV, THNK,KOEI,PLAG,ISTT,CKML,ERNT,ADRS,IGH)-ca. 5,6 miliona kuna
KD VICTORIA (KOEI,PODR,ADRS,BD62,ERNT,VIRO ) – ca. 16,3 miliona kuna
RBA CENTRAL EUROPE ( PODR,ZABA,DLKV,IGH,PBZ,PLAG,) – ca. 31,8 miliona kuna
AUREUS ( JMNC,HUPZ,KODT,LRH ) – 6,6 miliona kuna
ZB AKTIV ( KNZM,IGH,JMNC,VIRO ) – 5,9 miliona kuna

I na kraju rang lista dionica za koje je očekivati da će imati najveće poraste , obzirom da su to dionice od upravo tih fondova ( napomena EBRD sam odvojio od PBZ-a jer je pitanje što će oni sa tom lovom…)
Da bi dionice ušle na listu ” favorita ” ( ima i iznenađenja kao što vidimo… ) uvjet je bio da su barem 2 fonda involvirana.Procijena je mirovinaca za prvu kotaciju + stavio sam pretpostavku ( samo ) 6 % novaca da će biti uloženo , vjerovatno premalo , no dobro …dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice

:
PODR ( 8 fondova ) – 235,3 miliona kuna
VIRO ( 7 fondova ) – 58,5 miliona kuna
ERNT ( 5 fondova ) – 179,5 miliona kuna
PBZ ( 5 fondova ) – 150,1 milion kuna + EBRD ( 823 miliona ) ????
ADRS ( 5 fonda ) – 68,5 miliona kuna
KOEI ( 4 fonda ) – 67,9 miliona kuna
CKML ( 3 fonda ) – 51,6 miliona kuna
ATPL ( 3 fonda ) – 47,1 milion kuna
IGH ( 3 fonda ) – 43,3 miliona kuna
PLAG ( 3 fonda ) – 38 miliona kuna
ISTT ( 3 fonda ) – 30,1 milion kuna
ZABA ( 2 fonda ) – 43,8 miliona kuna
DLKV ( 2 fonda ) – 37,4 miliona kuna
JMNC ( 2 fonda ) – 12,5 miliona kuna
LRH ( 2 fonda ) – 7,2 miliona kuna
KNZM ( 2 fonda ) – 7 miliona kuna

Napomena: Izvor o udjeloma fondova u Plivi i drugim dionicama: Investitor , vlastita saznanja

Mislim da ovo može dati prilično realnu sliku svega, a ako pogledamo stanje 1. na listi – Podravke , možda da povućemo paralelu sa onim izjavama Marinca…….

U svakom slučaju moj portfelj trenutno je slijedeći ( od više na niže ): PBZ PODR i KOEI[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Znanac imaš li ti kakva saznanja o vanrednoj skupštini TNPL i dividendi. Pozdrav !

A kad če ti fondovi dobiti pare?

Znanac imaš li ti kakva saznanja o vanrednoj skupštini TNPL i dividendi. Pozdrav !

Nemam nikakve informacije o skupštini i povećanju dividende mada je sumnjivo zašto još nije isplaćena.

Pitaj to Ivanu ona sigurno zna!!!!!

New Report

Close