Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"The point is not so much to buy as cheap as possible or go short at top price, but to buy or sell at the right time."

Amen [pray]

Volksbank, točno…Vi samo trgujte….

A što se tiče IGH….kaj se oni prvi javljaju i kukaju…pa dobili su gotovo sva

– projektiranja
-nadzor
-plus stručni dio oko izrade masu cirkusa oko elaborata i a-testova
– eventulano i izvođenje radova….

Pa..onda ……..prvi su se javili da im je teško.-…. Pohlepo…zbilja ne znaš gdje su ti granice…..!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Što se tiče građevinara iznijet ću svoje viđenje:
Situacija je ILI : ILI
VELIKI – nacionalna razina

Ili će Država naći načina da nastavi velika ulaganja i razvoj cestogradnje i samim time ostvari sve prednosti koje odlična infrastruktura ima, a ova Đukanova izjava je samo pritisak na Državu da završi započeto.

ili će građevinari otpustiti na 10- tine tisuća ljudi u cilju sprečavanja svog kolapasa.

u oba slučaja navedeni građevinari će preživjeti i imati dobit.
mnogi se čude kako dobit – ali to je borba za opstanak (slično kao u US, firme režu troškove smanjuju zaposlenost i imaju opet dobit, bez obzira na pad prihoda)

U slučaju otkaza ugovora pravnici će vrlo lako prebaciti teret otkaza (otpremina za radnike, a možda i dio nekih kredita za operativu ) na državna pleća jer će uporište za takve odluke naći u ugovorima sklopljenih prema državi.

Prema tome velike firme koje imaju tradiciju opstat će, izaći će na strana tržišta, i koristiti brand name da završe svoje projekte.

MALI I SREDNjI – lokalna razina
Najveći teret ovoga što Đukan govori pretrpjet one srednje lokalne građevinske firme (200- 600 zaposlenih) orijentirane na lokalni budžet , opterećene mehanizacijom i ljutsvom, kreditima i sli.
Kod njih je također ili / ili

– ili će reducirati troškove i broj zaposlenih / ili će pronaći u inozemstvu poslove za toliku operativu jer na lokalnoj razini posla za sve građevinare neće biti (pad prodaje stanova, pad izgradnje tvorničkih i drugih objekata i sl)

Kod ovih mislim da bi banke morale naći načina da im refinancijraju obveze ili uđu u Upravu preko svoih ljudi kako bi znali što se kod njih zaista događa.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Volksbank, točno…Vi samo trgujte….

A što se tiče IGH….kaj se oni prvi javljaju i kukaju…pa dobili su gotovo sva

– projektiranja
-nadzor
-plus stručni dio oko izrade masu cirkusa oko elaborata i a-testova
– eventulano i izvođenje radova….

Pa..onda ……..prvi su se javili da im je teško.-…. Pohlepo…zbilja ne znaš gdje su ti granice…..!

Majka uvijek prvo nahrani dijete koje najviše plače a tek onda ostalu djecu:)

sijem žito raste grahorica

Molio bih korisnike foruma da mi _obavezno_na svaki post zalijepe jedinicu. Želim postati crveni forumaš, a već sam mjesecima žute boje. Ili ćete mi pojačati dozu kuljagera ili ću si morat počet otvarati alternickove da si ih sam dijelim. hvala.

Izjeda Vas taština poštovani.
Nije to dobro ni za forum, ni privatno i ni za trgovanje.
[/quote]

hm…kolega, mislim da ste me zamijenili sa nekim. Da me izjeda taština nikada ne bih mogao priznati da je g.Iviva Todorić ipak najuspješniji hrvatski poduzetnik. Čovjek sa znanjem i sa vizijom. Naš dobrotvor i poslovni čarobnjak. Hvala mu na našim kvalitetnim domaćim DELUXE proizvodima koje možemo kupiti u najvećem trgovačkom maloprodajnom lancu Konzum. Hvala mu na Belje slanini, Ledo smrznutom povrću koje je zamrznuto netom nakon branja iz polja i čijom procesnom tehnologijom se ne gube kvalitetni vitamini i vlakna koja se inače izgube kad isto kupite "svježe" negdje na placu. Naime, to vi mislite samo da je svježe, jer od trenutka branja iz korijena, pa do vašeg doma prođe i po cijeli dan ako ne i više i time se gube visokokvalitetni sastojci. Pijte Juicy bez dodatka šećera, i naravno za desert pojedite sladoled Grandissimo. Tokom ručka potočite svima mineralnu vodu Jamnica, a ako ste što zaboravili kupiti u Konzumu, najjednostavnije vam je da se spustite liftom i ispred zgrade vas čeka mali satelit Tisak u kojem možete kupiti ono što ste zaboravili. Sve prisutnost naših domaćih proizvoda iz koncerna Agrokor čini nas sretnima i obasipa kvalitetom. Hitno u obližnji konzum po Pik dimljenu šunku pa davidite što je to prava deluxe šunka!
Pardon… moram ići žena me zove na ručak.Imamo ledo cordon blue sa ledo zamrznutimpovrćem, do tipkanja!

I'LL BE BACK

očito smo u istim dionicama 🙂

Osnovno pitanje je da li ste ista osoba? [cool]
[/quote]
nismo,ako te baš zanimaju moji podatci mogu ti ih dati na privatnu poruku.
čitao sam šta čovje piše o dionicama,vidio da je jednom dobro predvidio pa sam ga poslušao sa tiskom i adpl..eto to ti je sve….

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

moje mišljenje ja da treba kupovati sve dionice građevinara,jer ili će firme propasti ( u što sumnjam) ili im dolaze bolji dani.mislim da smo općenito u građevini jako dobri,da smo pogotovo dobri nakon ove ekspanzije gradnje zadnjih 10-15 godina,ispravili smo greške i naučili se poslu.i da je to jedan dobar izvozni proizvod hrvatske općenito.kad se očiste od ovog (polu)kriminalnog djelovanja u hr,morat će se staviti na tržište i tražiti poslove vani,a mislim da tu za građevinare ima posla i u regiji a i šire.firme koje kotiraju na burzi znaju posao.to je činjenica.a cijene dionica su dosta pale.

Molio bih korisnike foruma da mi _obavezno_na svaki post zalijepe jedinicu. Želim postati crveni forumaš, a već sam mjesecima žute boje. Ili ćete mi pojačati dozu kuljagera ili ću si morat počet otvarati alternickove da si ih sam dijelim. hvala.

Izjeda Vas taština poštovani.
Nije to dobro ni za forum, ni privatno i ni za trgovanje.
[/quote]

hm…kolega, mislim da ste me zamijenili sa nekim. Da me izjeda taština nikada ne bih mogao priznati da je g.Iviva Todorić ipak najuspješniji hrvatski poduzetnik. Čovjek sa znanjem i sa vizijom. Naš dobrotvor i poslovni čarobnjak. Hvala mu na našim kvalitetnim domaćim DELUXE proizvodima koje možemo kupiti u najvećem trgovačkom maloprodajnom lancu Konzum. Hvala mu na Belje slanini, Ledo smrznutom povrću koje je zamrznuto netom nakon branja iz polja i čijom procesnom tehnologijom se ne gube kvalitetni vitamini i vlakna koja se inače izgube kad isto kupite "svježe" negdje na placu. Naime, to vi mislite samo da je svježe, jer od trenutka branja iz korijena, pa do vašeg doma prođe i po cijeli dan ako ne i više i time se gube visokokvalitetni sastojci. Pijte Juicy bez dodatka šećera, i naravno za desert pojedite sladoled Grandissimo. Tokom ručka potočite svima mineralnu vodu Jamnica, a ako ste što zaboravili kupiti u Konzumu, najjednostavnije vam je da se spustite liftom i ispred zgrade vas čeka mali satelit Tisak u kojem možete kupiti ono što ste zaboravili. Sve prisutnost naših domaćih proizvoda iz koncerna Agrokor čini nas sretnima i obasipa kvalitetom. Hitno u obližnji konzum po Pik dimljenu šunku pa davidite što je to prava deluxe šunka!
Pardon… moram ići žena me zove na ručak.Imamo ledo cordon blue sa ledo zamrznutimpovrćem, do tipkanja!

[/quote]
kolega tu se nebi složio s vama.mislim da Agrokor zna jedino raditi monopolistički,a čim se pojavi ozbilnja konkurencija ili se mora boriti na tržištu počinje gubiti utakmicu.
Imamo recimo primjer Kozma koji su zamislili ugroziti DM pa su si na kraju proizveli velike gubitke.
Vidjet ćete da je tu Atlantic puno bolji i napravit će od Kozma puno bolju priču.
Svakoj Agrokorovoj firmi kad se pojavi jaka konkurencija počet će gubiti.Onu znaju raditi samo na silu kad snagom progutaju konkurenciju.ali kad nalete na većeg igrača nemaju šansi….
Managmen je preumišljen i misle da su najvažnije,najljepši i najbolji,a to je loše,jako loše…..

Todorić i Agrokor su zloćudni rak hrvatske ekonomije. Zbog svog ucjenjivačkog odnosa prema dobavljačima, zbog monopolskog ponašanja i zbog toga što su najveći uvoznik smeća u Hrvatskoj, veći čak i od Ine (koja mora uvoziti naftu jer je nemamo dovoljno), zbog neplaćanja dobavljačima, te zbog varanja kupaca, pozivajući ih na akcije čije su cijene više nego što su oglašene.

Jednom riječju katastrofa.
Kad uđemo u EU shvatiti će da Zmijavci Gornji nisu centar svijeta.

Best buy HT, Zaba, PBZ, Ina, Janaf, Viro, Ernt. Prije ili kasnije saznati ćete i sami zašto [lol]

Best sell; građevinari i Todex

Ine (koja mora uvoziti naftu jer je nemamo dovoljno)

Nemamo ni hrane dovoljno.
Sve Agrokorove grijehe koje si nabrojio me neodoljivo podjsjećaju na Državu d.d.
A HT i Zaba su anđeli čuvari hrvatske ekonomije i dobri duh trižšta. [lol]

Sve Agrokorove grijehe koje si nabrojio me neodoljivo podjsjećaju na Državu d.d.
[/quote]
Da sve je dobro što nije više Naše.d.d

Korkyra

[/quote]

Kolega James, čudi me vaš površan pristup……………naftu moramo uvoziti jer je nemamo dovoljno, a hranu ne moramo jer imamo milijun hektara zapostavljenih. Problem je što subvencioniramo Todorića i Belje sa milijunima kuna, a on umjesto da proizvodi hranu, to ne čini već je glavni i najveći uvoznik. I ne samo to već uništava postojeće proizvođače uvozeći visoko subvencionirane tuđe poljoprivredne proizvode.

Malo bolesno zar ne……………..to mi se čini kao put u propast [bye]

New Report

Close