daj spisak tih knjiga, i ja bi da ulažem u znanje [lol]
[/quote]
Kolega, Vi zvučite kao pravi punokrvni investicijski savjetnik.
[/quote]
Krivo čuješ…
Puno postova je zeleno od ljubomore. Crobex je narastao 1000 bodova od dna a neki nisu ulovili skoro nista….
Upravo tako kolega. ili su gledali sa strane ili su ušli u krive dionice kao burzovna plutača Volkovska banka, ili u prave dionice ali na kraju rasta pa su ih okitili ko božičnu jelku dok su rasle neke druge. S eventualnim rastom portfelja od 23% dolazim na NAV portfelja jednak pri Crobex-u 5400. S obzirom da sam 2008 dobrano popušio jer nisam imao znanje, srećom pa sam na vrijeme pribavio svoju bačvu knjiga i bio većim dijelom uvijek u pravim dionicama u pravo vrijeme. Živjelo znanje [thumbsup]
[/quote]
Meni je nevjerovatno koliko su ljudi nespremni za učiti, a još manje priznati da je netko bolji od njih. Napišeš da možda nije sve u trejdanju i burecima i razapnu te. Izgleda da većina uopće nije u stanju razmišljati na period dulji od tjedan dana, kao zlatne ribice… Živjelo znanje [thumbsup]
ja ne znam šta je ovo al meni portfelj svaki dan raste i kad crobex pada i kad raste . mome portfelju je to svejedno. Evo danas mi potegnuo plastik fantastik [rolleyes].
A svi jako dobro znamo šta se uskoro događa sa dionicama koje su zelene na dan kada je sve crveno [thumbsup]
očito smo u istim dionicama 🙂
nije me bilo 7 dana,nisam gledao burzu,kad ono meni skočilo 6 posto a crobex pao.
kolega vidimo da nam janaf,adpl i i tisak fino odradilo.
btw
bio sam službeno na sajmovima u Hong Kongu.mogu vam reći da silne brodove koji stoje pred lukom nisam vidio,a s druge strane i nije neka gužva bila.Svijet slabo kupuje,malo posjetitelja na sajmovima.
tko će ga sad znati kad će krenuti svjetska ekonomija.
mogu vam samo reći da su kinezi omekšali,primaju i manje količine naruđbi što nekad nisu htjeli niti u ludilu.recimo prije nečeg nisu htjeli proizvoditi ispod 5000 kom,a sad može i tisuću.malo dignu cijenu,ali očito da im proizvodni pogoni nisu krcati.i vrijeme isporuke je palo sa 90 dana na 30.
očito smo u istim dionicama 🙂
Osnovno pitanje je da li ste ista osoba? [cool]
Većini građevinara nisu baš nabolji dani,tako bar kažu….
Neki opet kažu i da je to najbolje vrime za kupit neku dionicu,a ja bi zamolija Vaše mišljenje ,fa,ta analizu , za dionicu lvcv-r-a.
Hebate ,postavin pitanje svako pola godine i baš niko da mi odgovori
Usput mi neki ,što ga puno boli ,opali asa na skroz ,za mene ,normalno pitanje.
Nebi da san ga pita di mu je žena ,da mu je odveden na piće [lol]
Lvcv je firma iz Splita,tako da je poprilično dobro poznajem.
Vidim da neprekidno imaju posla unatoč recesiji.
Najmanje su zaduženi od svih građevinara.
Isplatili su super visoku dividendu prije 20 tak dana ,25,5 kn po dionici.
U centru Splita,u sklopu njihove poslovne zgrade imaju parking,koji svaki put sa zadovoljstvom platim 6 kn za sat vremena.
U okolici Splita,Omišu i Kaštelima imaju vrlo atraktivna zemljišta koja vrijede više miliona E.
Na oba zemljišta je bila planirana izgradnja turističkih kompleksa,a u Kaštelima i velika marina jer je u Splitu gotovo nemoguće naći vez za brod,ma koliko nudili za njega ( to znam iz vlastitog iskustva)
I sad se pitam zašto je cijena tak ukopana na ovim razinama?
Danima stojim na bidu i niko neda po ovim cijenama,a opet niko ni da lupi po asku,a među prvih 15 naloga ,na asku ,vidi se i cijena od 1000 kn.
Kome odgovara da je cijena na ovoj razini,to je pitanje na koje bi želija odgovor.
Hvala.
ja bi ti pomogo da mogu ali nemam pojma
ja bi ti pomogo da mogu ali nemam pojma
[/quote]
Evo i ja ti odgovaram………..stvarno nemam pojma [undecid]
[/quote]
ja ti mogu reći da i ja stojim često na bidu ali doista nitko ne da, a ako i da to je mrvica, a ja bi cijelu ruku. Ne ide osim po asku. Najbolji IMO građevinar u ova vremena i jako stabilna dioničarska struktura, a FF nije baš tako malen u usporedbi sa svojom nelikvidnošću.
CRNE PROGNOZE
Petar Đukan: Građevinare čeka strašna 2010.!
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
SPLIT – Građevinarstvo u Hrvatskoj zahvaćeno je krizom, a posebice će kritična biti 2010. godina kad bi mogla uslijediti masovna otpuštanja radnika zaposlenih u građevinskim tvrtkama, upozoreno je na jučerašnjem okruglom stolu posvećenom aktualnom stanju u hrvatskom građevinarstvu održanom u sklopu međunarodnog sajma SASO u Splitu.
Predsjednik Nadzornog odbora Instituta IGH (ZSE:IGH-R-A) Petar Đukan procjenjuje da bi na kraju ove godine prihodi u građevinarstvu u Hrvatskoj mogli biti za oko 30 posto manji nego godinu dana ranije. Po njegovim riječima pred hrvatskim građevinarstvom je "strašna 2010. godina", pri čemu je iznio procjene da će tijekom 2010. u građevinarstvu posao izgubiti 15.000 zaposlenih te kako će biti ugroženo još nekoliko desetaka tisuća radnika u djelatnostima povezanim s građevinskom industrijom.
"Tragedija je što se trenutačno ništa ozbiljnije ne projektira za igradnju niti se vide ozbiljniji planovi za graditeljstvo", kazao je Đukan. U tom je kontekstu pohvalio dosadašnju izgradnju mreže autocesta u Hrvatskoj koja je plod plana.
"Hrvatska izgradnjom mreže autocesta, koja je sada pri kraju, može ostvariti sedam puta veći benefit kroz iduće 30-togodišnje razdoblje nego potencijalni koncesionari. Izgrađenim autocestama otvara se prostor za razvitak cijele Hrvatske. Primjerice, da nismo imali izgrađene autoceste ove bi godine naš turizam imao dvije milijarde eura manji prihod, a to je iznos koji je Hrvatska sada dužna za sve ceste", rekao je Đukan tumačeći važnost državnog plana u građevini.
U raspravi je rečeno i kako je nužno da razmrvljene hrvatske građevinske tvrtke na stranim tržištima trebaju nastupati zajedno jer će tako lakše dobijati posao u konkurenciji sa svjetskim građevinskim gigantima. Direktor splitske građevinske tvrtke "Konstruktor inženjering" Željko Žderić je istaknuo kako domaće zakonodavstvo nije poticajno za hrvatske građevinare koji rade u inozemstvu.
Naveo je primjer svoje tvrtke koja je na natječaju dobila posao izgradnje prometnice u Crnoj Gori.
"Ako u Crnu Goru pošaljemo naše građevinare oni će zbog doprinosa za nas ondje biti skuplji 17,5 posto nego u Hrvatskoj", kazao je Žderić.
Po njegovim riječima za hrvatske građevinske tvrtke trenutačno su najpovoljnija tržišta zemalja bivše Jugoslavije te zemalja u bliskom susjedstvu – Mađarske, Bugarske i Rumunjske ili zemlje Sredozemlja.
Molio bih korisnike foruma da mi _obavezno_na svaki post zalijepe jedinicu. Želim postati crveni forumaš, a već sam mjesecima žute boje. Ili ćete mi pojačati dozu kuljagera ili ću si morat počet otvarati alternickove da si ih sam dijelim. hvala.
Izjeda Vas taština poštovani.
Nije to dobro ni za forum, ni privatno i ni za trgovanje.
Ako dozvoliš…ja ću ti o građevinarima napisati par riječi, onak zdravoseljački…
Situacija u građevini je očajna…ali to nije razlog da ne kupuješ dionice građevinara na burzi….jer
oni koji su ovjdje prezentirani..imaju razloga da budu nešto,mirniji od drugih…
NIje razlog tome ..što svaki od njih ima povrh i unatoč najavljenim raskidima Ugovora za gradnju cesta..i dio svog programa koji održavaju..već je razlog u tome..što uz vrlo dugu tradiciju građevinarstva i u svijetu ima za njih posla….
No, ono vječno pitanje koje ih čeka je ..da li su sada u uvjetima recesije ..spremni za to.
Već sam nekoliko puta razmišljala da prodam neke građevinare, ali vrag mi nije dao mira..
i ne diram ih..iako grafovi cijena njihovih dionica zaostaju za drugima…. i njih rast je
manji od prosjeka rasta likvidnih izradnja trenutno…. i tu ima razlika…
Mislim, da je ovo OTVORENO raskidanje Ugovora i prestanak skrivanja iza SUKNJE SANADERA..
čiji američki nazori …NEW DEALa.. nekako nisu ….saživjeli… ZNAK SVIMA..
da se u građevini spremaju OZBILJNE PROMJENE ……a samo najveći i najjači će opstati….!
Slijedom predstavljenih poslova i izvješća…..možda će biti nekih malih iznenađenja…jer
poslovanja ne znamo točno za recimo TEHNIKU …ali uvjerena sam da će Dalekovo..HDEL..INgra..
VDKT…i ostali…..imati snage za ugovaranja unosnih poslova ..te da će im u
ZAOKRETU NOVIH POSLOVA ..i partnera …. a upravo iz razloga nenadanih prijedloga
za raskidanje unosnih poslova u cestogradnji….DRŽAVA ITEKAKO POMOĆU JAMSTAVA osigurati
nesmetani rad u poslovima za koje procjeni da su kvalitetni iz više aspekata….
Zar nije primjer brodogradilišta bila DOBRA OPOMENA…svima ???
Gradjevinarstvo je na pragu promjena , kao i mi, zemlje u tranziciji…koje hvatamo
europske standarde… Uvjerena sam da će država BITI OPREZNIJA …nego što je bila sa
drugim segmentima djelatnosti….. npr. poljoprivreda…. brodogradnja…. i masu toga…
KOnačno… RADI SE O DEFINITIVNOM RAZDVAJANJU POLITIKE I EKONOMIJE…
Pa, počnimo polako …….. prvo ih naučimo same hodati………..