Kolega Plavi, s obzirom da uživate moje poštovanje kao jedan od ponajvećih burzovnih gurua, te "povijesnih ličnosti PD foruma", dopustite da se načelno složim sa vama da driveri prethodnog bull marketa gotovo nikada nisu driveri novog bull marketa.
Ipak… moram reagirati na dionicu KRAŠ. Zašto smatrate da je to šrot?
nemam Kraš.
[/quote]
Eto, sad vas je vaš društveno politički i moralni uzor u navlačenju samo naživcirao…………….ali morate razumjeti, te frustracije su uzrokovane teškim i traumatičnim novčanim gubicima u toj govnari……..šteta a izgradili ste tako divno prijateljstvo [bye]
treba samo pogledati zadnjih šest GFI Kraša pa vidjeti sav sjaj i raskoš sposobnosti predsjedničkog kandidata………….ni Marinac ne bi mogao bolje [lol]
[/quote]
Kolega Volkovska banka, po pravilu ona dionica koju vi oblatite gotovo redovito krene rasti. Sad mi je već pomalo krivo što nemam Kraš [cool]
Koliko je ja pratim ta roni već godinama……………….a sad im ni rast cijena šećera i kakaa ne ide na ruku
Vidi se da ne znate zašto je tu gdje je [wink]
Koliko je ja pratim ta roni već godinama……………….a sad im ni rast cijena šećera i kakaa ne ide na ruku
Vidi se da ne znate zašto je tu gdje je [wink]
ali dragi kolega Volkovska banka… pa isto ste mi pričali i za sve moje dionice koje sam preporučivao na temi best buy, a upravo su te dionice najviše narasle. I kako da onda čovjek vas uopće uzima u obzir? Pa vi pod hitno morate promijeniti nick. tj. otvoriti još jedan alter nick uz ovih nekoliko. [cool]
Mislim da ću si fakat piknuti malo tog Kraša. Jedan od mojih omiljenih "sve suprotno od" pulena ozbiljno blati Kraš. [smiley] Ipak… malo me koleba to što ju je Plavi uvrstio po "šrot". Ipak je on jedna od povijesnih ličnosti ovog foruma. Sad sam u dilemi. [rolleyes]
Ja ipak više vjerujem Kucillu i Merlinu!
[/quote]
koji su pa ti?
[/quote]
Bus naucil s vremenom nesto o povijesnim likovima PD foruma
[/quote]
aha… a jel imaju oni Ledo?
[/quote]
sumnjam da ga ima i Warren Buffet
[/quote]
Ja ne sumnjam da Warren ni ne zna kaj je Ledo a kamoli da ga ima.
[/quote]
A zašto ne pribaviš literaturu pesek? G. Warren Buffet zna sve.
Ipak je on jedna od povijesnih ličnosti ovog foruma. Sad sam u dilemi. [rolleyes]
Slažem se. Mala razlika je što ja na burzi ipak više gledam budućnost od povijesti zato nisam u dilemi!
ovog foruma. Sad sam u dilemi. [rolleyes]
Nećeš dugo biti……………..a što se tiče povijesne ličnosti kolege koji je hvalio Ingru a sad je pljuje, on pripada Povijesti – odjel Ropotarnica [thumbsup]
ni Marinac ne bi mogao bolje [lol]
Tko zna. Možda jednog dana budu igrali briškulu zajedno.
Nema još informanke, ali bojim se davas je i danas ivana7 ošišala, nisi li ivana7?
Nadam se da se polako rješavate šrot dionica, a napisao sam vam koje su to, građevinari, brodari, turisti, Podravka, HT,Kraš, i sl.
Kolega Plavi, s obzirom da uživate moje poštovanje kao jedan od ponajvećih burzovnih gurua, te "povijesnih ličnosti PD foruma", dopustite da se načelno složim sa vama da driveri prethodnog bull marketa gotovo nikada nisu driveri novog bull marketa.
Ipak… moram reagirati na dionicu KRAŠ. Zašto smatrate da je to šrot? Ja bih rekao da je to jedna pristojna defanzivna dionica koja IMHO u trenutnoj tržnoj cijeni ima popriličan value. Redovito isplačuje dividendu, nisko je zadužena, te nema ama baš nikakvih rizika poslovanja i nelikvidnosti, barem ne u obliku kojem su tome izloženi npr. građevinari.
Ako pričamo o kompaniji kao takvoj, ona ima određene negativnosti koje manje više svi znamo, ali na ovoj tržnoj cijeni te se "loše strane" ne mogu uzimati u count. Naime, Kraš je firma koja radi profitabilno već dugi niz godina i svake godine dodaje novu vrijednost na glavnicu a nema rizika bilance i sektora. Da se razumijemo… ovo nije growth dionica, ali dionica sa popriličnom maržom sigurnosti na ovim cjenovnim razinama. Ako uzmemo u obzir da je masa dionica već odradila popriličan rast i povećala multiple, mislim da je za investitora sklonog manjem riziku, KRAŠ vrlo logičen izbor. Naime ja ne vidi objekrivan razlog zašto bi se Kraš tržio na nešto malo više od polovice vrijednosti kapitala (kapitala koji svake godine stvara i stvarat će novu vrijednost).
nemam Kraš.
[/quote]
Bilderu,
jedan od boljih postova u zadnje vrijeme, svaka čast. Nemam Kraš, prevelik je oportunitetni trošak trenutačno kad druge dionice jako rastu, no snimam situaciju i do kraja godine bit će mi u porfelju sigurno. Konstantni prihodi Kraša su sve samo ne zanemarivi.
Btw, danas je analitičarka Natasha Boyden na Bloomberg TV iznjela crne slutnje za tržište prijevoza tekućih tereta tj. tankere, dok je preporučila kupnju DSX i NM (bulk).
Btw, danas je analitičarka Natasha Boyden na Bloomberg TV iznjela crne slutnje za tržište prijevoza tekućih tereta tj. tankere, dok je preporučila kupnju DSX i NM (bulk).
Pa činjenica jest da BDI trenutno raste, bumo vidli… Iako da budem iskren da sada idem kupovati brodare, prije bih kupovao TNPL. Na long doduše, bez očekivanja ikakvih kratkoročnih spektakala. Ne znam zašto to mislim, nisam pretjerano izučavao sektor u zadnje vrijeme, čisto feeling neki.
Slažem se. Mala razlika je što ja na burzi ipak više gledam budućnost od povijesti zato nisam u dilemi!
[/quote]
Jesi zato rasprodo JNAF meni po 2000? a sad ćeš ga dijelom otkupiti nazad od mene po 3700… naime sad ti je odjednom super[yawn]
Nadam se da se polako rješavate šrot dionica, a napisao sam vam koje su to, građevinari, brodari, turisti, Podravka, HT,Kraš, i sl.
Ipak… moram reagirati na dionicu KRAŠ. Zašto smatrate da je to šrot? Ja bih rekao da je to jedna pristojna defanzivna dionica koja IMHO u trenutnoj tržnoj cijeni ima popriličan value. Redovito isplačuje dividendu, nisko je zadužena, te nema ama baš nikakvih rizika poslovanja i nelikvidnosti, barem ne u obliku kojem su tome izloženi npr. građevinari.
Ako pričamo o kompaniji kao takvoj, ona ima određene negativnosti koje manje više svi znamo, ali na ovoj tržnoj cijeni te se "loše strane" ne mogu uzimati u count. Naime, Kraš je firma koja radi profitabilno već dugi niz godina i svake godine dodaje novu vrijednost na glavnicu a nema rizika bilance i sektora. Da se razumijemo… ovo nije growth dionica, ali dionica sa popriličnom maržom sigurnosti na ovim cjenovnim razinama. Ako uzmemo u obzir da je masa dionica već odradila popriličan rast i povećala multiple, mislim da je za investitora sklonog manjem riziku, KRAŠ vrlo logičen izbor. Naime ja ne vidi objekrivan razlog zašto bi se Kraš tržio na nešto malo više od polovice vrijednosti kapitala (kapitala koji svake godine stvara i stvarat će novu vrijednost).
nemam Kraš.
[/quote]
Uvaženi koelga governor, kao prvo hvala lijepo na pohvalama, da vam uzvratim istom mjerom, mislim da ste jedan od najbrže rastućih forumaša po znanju, a to je zbog toga što ulažete u znanje.
Što se kraša tiče.
Nesposoban managmet. Ima li koji novi proizvod koji su izbacili zadnjih godina, da li su proširili tržište, ima li uopće managment kakvu viziju ove tvrtke, planove ciljeve? Meni se čini da tapkaju u mraku već godinama. Ništa se ne događa. Tko nam je predsjednik Uprave Kraša? G. Vidošević. Ali on nema vremena za Kraš, pa ima gospodarsku komoru i predsjedničku kampanju, tko će naći vremena i za Kraš. Usporedite njega kao CEO i recimo Tedeskija. Nebo i zemlja zar ne?
Nadalje, imate Esop, i radnici koji vam prodaju dionice, prvo su prodavali preko jednog poznatog brokeraja, sad prodaju direktno preko Kraša, pa sad izgleda da trezor to kupuje, kako bi opet to prodao managmentu, a što će danje managment s tim ne znam. Uglavnom nije dobro, slaba likvidnost a radnici pritišću.
Nejde im na ruku niti porast sirovina, kava šećer, e tendencija je da će sirovine i dalje rasti.
Kad bih već tražio defanzivnu dionicu, premda sam ja ofenzivni igrač, pravi golgeter, radije bih uzeo Viro a ne Kraš, ali ne još, možda početkom godine.
Malo sam pogledao bilancu, ne loše, osim u segmentu zaliha ( kratkoročna podbilanca izgleda isto dobro ), naime imaju prisutnu tz. imobilizaciju financijskih sredstava zbog relativno velikog udjela zaliha u bilanci, to je tako godinama.Zalihe su im konstanto ca. 160 t. HRK , a ukupni prihodi su im ca. 1 mlrd HRK to je ca 16 %. Ovo nije što se kaže optimalna razina zaliha, koja bi osigurala veću ekonomičnost poslovanja, pogledajte npr. našu AD Plastiku, zalihe ca.70 na prodaju on nešto preko 500 mil. nije postatak razlike niti toliko veći, ali imajte na umu, uvaženi kolega, da ovi proizvode čokolade i sl. slastice a ovi trajne gotove proizvode za automobile, dakle trebalo bi biti obrnuto zar ne?
Uostalom koliko puta ste dobili na poklon neku Bajaderu ili neki druhi proizvod Kraša, pa kad ono pogledate, istekao rok trajanja.
Ništa se ne događa oko ove dionice, nikakve vijesti očekivanja nije u žižći zbivanja što je isto bitno.
Nadam se da sam vam približio, barem malo, zašto mislim da ovo nije dionica za odlikaše.