Imam jako puno upita koje dionice, a to ne volim.
– ali u dionicama sam 100%, ništa neću kupovati pa što ne.
– da ne bi bilo 100% drukanje napisati ću i neke dionice koje nemam.
– ali očekujem rast na većini toga.
– BLJE, trebalo bi rasti, ali tu predlažem i jako veliki oprez, neki fond se tu iskrcava, a ušlo je jako puno trejdera koji su već ostvarili dobit za svoj burek, a oni su najopasniji.
– ERNT, tu se je povećala kupnja, sada ga neki fondovi i brane, ali ipak preporučujem oprez, matica im je ostvarila velike gubitke, čekati izviješće, ako bude o.k. ide gore.
– TISK, toga nemam mrzim Todorića, ali po nekom mojim kriterijima bi isto moralo ići gore, kupnja je zbilja jaka, nezgodno je tu isto kao i za BLJE jako puno trejdera.
– JNAF, toga imam puno, ako vam što znači sutra ga neću prodavati, tu je jako dobra svar jer tu trejdera više nema, bilo je više stepenica kada su izlazili, gospodin Viribus je virtualno izlazio još na 2.000kn, dionica je jako skupa kada gledamo njezin rast, ali taj rast ima i osnove na temelju FA. Tu sigurno ima još prostora za rast, netko to skuplja li ga skuplja, ali možda ostane neko vrijeme i na ovim cijenama.
– VDKT, po meni i tu bi mogao ići neki rast, nemam te dionice, savjetujem oprez kod građevinara. Dosta su jeftini, a možda za to postoji i dobar razlog.
– KODT, super izviješće, imam te dionice, a koje dobre ja nemam, ali tu nema trejdera, slabo je likvidna, obično nakon izviješća se cijena digne, pa investitori zaborave na izviješće i cijena dolje, pratim to i to je uvijek tako, to je bila super investicija kad je bila na 1.000kn kada sam se njome krcala, sada je skupa, ali i dalje dobra, ponavljam oprez zbog nelikvidnosti.
– LKPC, evo malo i tog sektora, netko to skuplja li ga skuplja, i tu sam puno zaradila, imam LKPC, ali o tom sektoru i toj dionici zbilja nemam pojma.
– ima i još toga, ali namjerno sam izabrala likvidne dionice kako bi drukanje svela na minimum.
– I love this game.
Pozdrav !
Brodari.
– nisam ih spomenula, a imam upita i za njih.
– LPLH, smeće, gdje mi je gospodin Lopina zna li tko ????
– ATPL, trenutno kontrolirana dionica, može i tu ići neki manji rast cca 1.150kn, ali oprez na toj dionici, tu dolaze one dividendne dionice, takve situacije su uvijek rušile cijenu dionice, ne znam ni sama, po meni je ipak bolje pričekati razvoj situacije, ako krene gore, to je ipak naša najlikvidnija dionica i uvijek se stigne i ukrcati i iskrcati, obožavam tu dionicu, ali je trenutno nemam, tu i ja očekujem te dividendne dionice.
– TNPL, daleko najkvalitetniji naš brodar, ali za dioničare najgora moguća uprava koja ne hebe ni 2% svoje dioničare i gleda ih zahebati na 101 način, ali sama dionica bedasto jeftina, uvijek i daju neku dividendu ali ništa naročito, ali i tu isto očekujem porast cijene bar na 2.000kn imam te dionice.
– JDPL, ne znam ni sama što reći za tu dionicu, imaju par brodaova, grade u Splitu 2 najskuplja na svijetu, ako gledamo da država to treba prodati o.k. ali kome, ako proda to više neće biti u RH, znaći jedini mogući kupci bi bili TNPL ili ATPL, ali oni sigurno neće skupo to platiti, ovo su samo moja razmišljanja koja i ne moraju biti točna.
– ULPL, ni za tu dionicu ne znam što reći, imaju malo brodova ali su najbolji po FA, samo nikako mi nisu jasne one njihove puste dokapitalizacije i koliko to sada stvarno vrijedi, i oni isto daju neku siću od dividende.
– BDSS, daleko najbolji naš brodar, na burzi ga nema za kupiti, ali država svako toliko to prodaje po 28kn, stvarno jeftino, jer ako kupite od države taj BDSS za 2 godine ste isplatili investiciju dividendom, daju jako dobru dividendu, sada su dobili 3 nova broda, puni su love, a dionica tako jeftina, ova kriza ih uopće nije pogodila.
– I love this game.
Pozdrav !
Dobro jutro.
– evo kako vidim ostvarilo se još jedno moje proročanstvo.
– a koje nije??????????
– uživajte mi u brutalnim zaradama.
– I love this game.
Pozdrav !
Nema još informanke, ali bojim se davas je i danas ivana7 ošišala, nisi li ivana7?
Nadam se da se polako rješavate šrot dionica, a napisao sam vam koje su to, građevinari, brodari, turisti, Podravka, HT,Kraš, i sl.
I da polako ulazite u perspektivne sektore / dionice.
Nema još informanke, ali bojim se davas je i danas ivana7 ošišala, nisi li ivana7?
Nadam se da se polako rješavate šrot dionica, a napisao sam vam koje su to, građevinari, brodari, turisti, Podravka, HT,Kraš, i sl.
Pred hrvatskim građevinarstvom "strašna" 2010.?
Bez posla bi moglo ostati 15.000 građevinskih radnika
http://www.poslovni.hr/130168.aspx
Hoćete kupovati Ingru, IGH, Hidroelektru, Dalekovod, Viadukt,Industrogradnju, ( premda oni imaju one moderne stanove bez pregradnih zidova, možeš iz kade u kupaoni pratiti što se događa na štednjaku u kuhinji ( ako je u kuhinji ) dok kuhaš )?
Ili bi radije kupovali brodare, članak, dosta realan, premda je iz lipnja ove godine:
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/u-lukama-se-vise-nista-ne-pokrece,46973.html
U lukama se više ništa ne pokreće
" Sve slabija svjetska trgovina, sve manji broj narudžbi – rezultati su krize koja je teško pogodila i pomorsko gospodarstvo. Sve je više kontejnerskih brodova koji tjednima ne dobivaju nove narudžbe.U hamburškoj luci prizor je jednak kao i u luci u Rotterdamu ili Antwerpenu. To su brodovi koji već mjesecima ne isplovljavaju, jer nemaju nove narudžbe "
" najveći problem je konkurencija koja pristaje isplovljavati i preuzimati narudže za dumping cijene "
" Nakon što je branša ostvarila rekordnu godinu sada u potpunosti tone u besposlici. "
" Tko prognozira da su brodari dosegli dno krize, govori neozbiljno», izjavio je glasnogovornik jedog njemačkog brodraskog poduzeća. Posvuda se štedi, jer je promet kontejnerima manji za deset posto."
" Osim toga tu je i žestoka konkurencija u cijenama, pa zbog dramatičnog pada cijena u prometovanju kontejnerima brodarska poduzeća ne ostvaruju nikakvu dobit već gubitak i time padaju u sve veće negativno poslovanje "
Večer kolega prije svega.
Ovo što ste gore napisali pomalo graniči sa stanjem neobuzdanog ispijanja dobrog konjaka u ovo tmurno jesensko doba.
Pitanje za vas: Zašto, kako i zbog čega ste kazali da se rješavamo ovih dionica/sektora gore?
Koji su to sektori/dionice koje su za vas perspektivne?
Nemojte shvatiti da imam nesto protiv vas, nego me istinski zanima vaše viđenje.
Evo jedan post u stilu kolegice Ivane7!
Ima jedna dionica ko kojoj se gotovo ništa ne piše. Postala ružno pače! Očigledno su uvaženim kolegama investitorima promakli neki naoko sitni detalji a meni dali strong buy signal. Kada nakrcam koliko sam naumio možda napišem na što mislim ali trebati će mi jedno mjesec danas. Pad US tržišta mi ide na ruku – šteta je to ne iskoristiti.
Ulažite u znanje.
Plavi, zasto mislis da je HT srot? Zato sto oscilira manje od ostalih (manji potencijal za rast) ili neki drugi razlog?
Ima jedna dionica ko kojoj se gotovo ništa ne piše. Postala ružno pače! Očigledno su uvaženim kolegama investitorima promakli neki naoko sitni detalji a meni dali strong buy signal. Kada nakrcam koliko sam naumio možda napišem na što mislim ali trebati će mi jedno mjesec danas. Pad US tržišta mi ide na ruku – šteta je to ne iskoristiti.
Ulažite u znanje.
nije mi promakla, i dosadan si ako si ti taj s kojim se liparim već nekoliko dana. Ja sam za sada skupio dovoljno da mi ne bude krivo ako odleti gore, i taman da kupim još toliko ako se tržište malo zacrveni. Ako je to što ja mislim da jest, priznat ću ti da i ti imaš nešto znanja iako si rasprodo JNAF po 2000.
Plavi, zasto mislis da je HT srot? Zato sto oscilira manje od ostalih (manji potencijal za rast) ili neki drugi razlog?
HT nije trejderska dionica. Gospon Plavi voli malo življe trgovanje.
Ulažite u znanje.
nije mi promakla, i dosadan si ako si ti taj s kojim se liparim već nekoliko dana. Ja sam za sada skupio dovoljno da mi ne bude krivo ako odleti gore, i taman da kupim još toliko ako se tržište malo zacrveni. Ako je to što ja mislim da jest, priznat ću ti da i ti imaš nešto znanja iako si rasprodo JNAF po 2000.
[/quote]
Gospon Gubernator. Ja se nikada ne liparim. Očigledno smo na različitim pozicijama. Što se Janafa tiče – no comment. [cool]