Stavila sam svoju sliku tako da znate tko sam ako me ugledate.
– ja sam disperzirala svoj portfelj tako da mi je veći dio van dionica, isto se da lijepo zaraditi, a od jednog dijela imam i fiksne mjesećne prinose s kojim opet kupujem dionice i tako u krug.
– ulažem poput znanca kojega puno cijenim na ovom forumu, samo idem dosta u širinu s portfeljem.
– kod par favorita uvijek ulazim s velikim ulozima (trenutno PLVA i PTKM).
– INA će mi najvjerojatnije zamijeniti PLVA, samo neznam što do tad, malo više sam ušla u VIRO i sa manjim iznosima u 15 – 20 dionica koje su trenutno u fokusu ulagača.
Pozdrav !
Evo kolega je maloprije spomenuo da sam pogriješio što am prodao Plivu prije vremena,
Ako se ovo odnosi na mene, onda se ispricavam zbog nejasnoce.
Htio sam reci da si novce od prodaje plive vec investirao (tijekom ljeta), pa onda ne cekas da ti pare dodu od barra kako bi kupovao tankersku…. odnosilo se na prethodni post Dejavua
Gospodine mika pa jučer sam Vam napisala na ovom forumu.
– u Hrvatskoj ima 12.000 milionera i polumilionera koji okreću novce na burzi.
– ne vjerujem da sam jedina dama u tako velikoj brojci, pa koliko samo ima gospođa od g.Čovića, a tek ostale gospođe i ljubavnice onih velikih (mislim da je neki Ante pisao upravo o toj temi)
Pozdrav !
Evo jedna dobra.
– treba se držati skuta onih koji su sa svim u plivi. Zašto ?
– zato što su to pametni ljudi i imaju čime djelovati na tržište. Zašto smatram da su pametni ?
– zato što uspijevaju, kontra logici, sada spuštati cujene dionica da bi one 25. ovog mjeseca bile na najnižim razinama unazad dva mjeseca.
– a zašto bi spuštali cijene dionica ?
– sada dolazi logičan dio, pa da jeftinije kupe.
Izjave SAS-a o precijenosti tržišta dovele s logično do pada burzovnih indexa. Naravno za takvo što bi se u SAD otišlo malo na hlađenje u neku od državnih institucija ( Sing-sing, Atica ) dok kod nas naravno nikome ništa. E sad se ja pitam slijedeće: Dok SAS ruši cijene na tržištu, vrijeđajući bezimene brokere, optužujući za nemoral ( ljubavnice ), neukusna jela ( kobasice sa zeljem ) dotle skoro pa ama baš nitko ne komentira dostavu fin. izvješća na vrijeme, miješanje guvernera HNB u burzu ( dobro njega razumijem on bi to sve ukinuo i pretvorio u obvezice RH ). Pa zar nikom nije jasno da je logično da se na svim burzama na svijetu “pumpaju” cijene uzmimo samo na primjer cijenu nafte, zlata i nekih dionica. Naše tržište ni po čemu nije precijenjeno u odnosu na ostala tržišta. Pa se pitam zar će netko sutra zabraniti prodaju preskupih zemljišta na Jadranu jer je cijena nerealna. Ili će loviti trgovce krumpirima po ulicama zbog dampinga cijena.
Naravno ako gledate neke serije na TV tipa CSI ….za sve postoji motiv. Moiv je naravno IPO dionica INE.
SAS se sad boji ako novac od Plive dođe na tržište da će se pokupovati vrijenije dionice pa neće baš biti interesa za INU. A ako nema interesa evo nam ZNP-a na ulicama ( Zbor naoružanih penzionera ) koji traže samo pare. I eto nas u problemima. Umjesto da se sankcionira prvo Brko za primjer koji je zaradio nekoliko mil Eura uz pomoć opere on udara na male ulagače govoreći im doslovno: Prodajte sve dionice jer to ništa ne valja. Kupite ljudi INU to Vam je super ( 95,98,eurosuper )…
Ali svemu dođe kraj pa će tako i vladavini SAS-a.
[smiley2]
Znanac, slažem se s tobom u svemu osim u motivu. Motiv je po meni plašenje građana i izazivanje otpora prema dionicama prije IPO-a INE i to u svrhu da što više dionica ostane za velike ribe. Mislim da je ovo jako dobro koordinirano od strane velikih fondova.[smiley5]
Znanac, slažem se s tobom u svemu osim u motivu. Motiv je po meni plašenje građana i izazivanje otpora prema dionicama prije IPO-a INE i to u svrhu da što više dionica ostane za velike ribe. Mislim da je ovo jako dobro koordinirano od strane velikih fondova.[smiley5]
Misliš, ako mi ne upišemo, ostaje fondovima?
Pa niti nema ih dovoljno za građane, bez obzira na veličinu pakete, jedino što cijena za koju se još ne zna koja će biti može stvar malo pogoršati.
Danas su me neki brokeri ubjeđivali da će ići po 900. Nije da im ne vjerujem, ali nema nikakve vijesti iz dvora.[smiley2][smiley2][smiley2]
Ako fondovi izazovu značajniju korekciju prije IPO-a, čisto sumnjam da će građani navaliti na dionice INE.
To je mogući scenarij o kojem pišem.
Moiv je naravno IPO dionica INE. SAS se sad boji ako novac od Plive dođe na tržište da će se pokupovati vrijenije dionice pa neće baš biti interesa za INU. A ako nema interesa evo nam ZNP-a na ulicama ( Zbor naoružanih penzionera ) koji traže samo pare. I eto nas u problemima. [smiley2]
Sa svim se slažem s tobom osim da je motiv prodaje INE da bi se namakli novci za penziće. Novci za to su namaknuti prodajom PLIVE. Prije da će biti ovo što je ivanr napisao da se ostavlja prostor za invest. fondove tako da se odvrate građani od kupnje dionica INE. A onda to znači da Ante Grozni Samodol i Vlada RH nisu koordinirani nego su u sukobu jer je Vladi stalo da dionice kupe građani,naravno ne zbog ljubavi prema narodu nego njihovim glasovima na skorim izborima.
Ante Grozni sve ovo naravno radi zbog svoje nesebične ljubavi prema proviziji (dobivenoj od fond menađera)…
Bljedoliki TwinSpark znači ti misliš glasovati za Vladu ako uspiješ upisati Inu? Vidiš kod mene to nije u međuzavisnosti. Ako ja nešto kupujem sa svojim novcima, onda ne osjećam nikakvu moralnu obvezu prema prodavatelju.Pogotovo kad imam osjećaj da taj isti prodavač meni želi uvaliti svoju polovnu makinu po previsokoj cijeni. Howgh
Pogotovo kad imam osjećaj da taj isti prodavač meni želi uvaliti svoju polovnu makinu po previsokoj cijeni.[/b] Howgh
Istina. Pogotovo če vidiš kako je uničeval dobro firmo.