Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zavladao pesimizam na brodarima [thumbsup] to je dobro…. [wink]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Pa narastao je BDI par desetaka %, rasli su strani brodari, rasla je naša burza, a ATPL stoji skoro pa u mjestu. Gdje je tu logika? Očito netko namjerno drži cijenu tu gdje jest.

Pa već sam prije savjetovao one sposobnije da idu trgovat samo stranim brodarima,jer ovi naši će bit otprilike ravna crta sve do izvješća za 3Q. Evo u ovom krugu rasta BDI-a dobit kod stranih brodara mi je preko 18% i trenutno izlazim iz pozicija ,jer vrlo očito da drugi tjedan slijedi okret bdi-a i još nekih stvari,a što je najbitnije strani brodari ako je dobar sentiment bez problema rastu ako i burza pada,dok za naše nemam ni sam pojma po čemu se više ravnaju.Uglavnom trenutno jad i bijeda,još ak drugi tjedan počne jače padati BDI,a izvješća za 3Q ne budu pozitivna-bog pomagaj.

To se zove iskrcavanje ili distribucija a ne držanje cijene tu gdje jest

Držali su cijenu tu gdje jest i kad je BDI padao, što je onda bilo? Akumulacija? [rolleyes]

Svaka čast imaocima LEDO, rastao jest, ali ne iz fundamentalnih nego iz drugih razloga… No svaki rast je dobar [thumbsup]

Ali ono što mene zanima jest zašto ATPL i dalje čmrlji u mjestu? Rastao je Crobex, rasli su svjetski indeksi, BDI narastao brutalno… Jel se to opet netko igra burze na hrvatski način?

nemate znanje kolega zato niste prepoznali fundamentalnu podcijenjenost leda
[/quote]

mislim da fundamntalna podcijenjenost nije bila presudan faktor u ovom slučaju

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ono što meni nije jasno je gdje su turisti u ovoj temi….Jedine dionice koje su ostale na dnu….

To se zove iskrcavanje ili distribucija a ne držanje cijene tu gdje jest

Držali su cijenu tu gdje jest i kad je BDI padao, što je onda bilo? Akumulacija? [rolleyes]
[/quote]

I onda je bilo iskrcavanje ili distribucija

Pa narastao je BDI par desetaka %, rasli su strani brodari, rasla je naša burza, a ATPL stoji skoro pa u mjestu. Gdje je tu logika? Očito netko namjerno drži cijenu tu gdje jest.

Ljudi moraju vidjeti izvješća da se uvjere kako su brodari opet sigurni ili si potvrde da su nesigurni za ulaganje, to je sva logika…

Nego jedno glupo pitanje, do kad su po novom pravilniku dd-i obvezni predati FI za prošli kvartal? Ako netko može odgovoriti da sad ne moram kopati po netu…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Da je to bilo u pitanju onda bi cijena pala. Mislim da se na ATPL dešava nešto prilično netipično za našu burzu.

A moglo bi završiti ovako:
Vaš link
[lol]

Btw, baci oko na graf u prilogu.

Da je to bilo u pitanju onda bi cijena pala. Mislim da se na ATPL dešava nešto prilično netipično za našu burzu.

A moglo bi završiti ovako:
Vaš link
[lol]

Btw, baci oko na graf u prilogu.
[/quote]

Nije ovdje mjesto za to, ali tehničkom analizom je potpuno jasno da je ATPL pod distribucijom.
Mogu ti staviti graf na TA.
A kad vam market raste a ATPL stoji na mjestu onda vam je to siguran znak da je pod distribucijom

Pa možeš i ovdje staviti graf, ovo je ionako miš maš tema gdje se ponekad može nešto korisno pročitati.

Ali kad market pada a ATPL stoji u mjestu, kakav je to znak?

Mislim da se može ustvrditi da je beta za ATPL negdje u 7 mjesecu lagano isparila.
Jel ju itko računao prije ljeta i sad nedavno?

Svaka čast imaocima LEDO, rastao jest, ali ne iz fundamentalnih nego iz drugih razloga… No svaki rast je dobar [thumbsup]

Ali ono što mene zanima jest zašto ATPL i dalje čmrlji u mjestu? Rastao je Crobex, rasli su svjetski indeksi, BDI narastao brutalno… Jel se to opet netko igra burze na hrvatski način?

ako misliš da je rastao iz nekih drugih razloga molio bih te da navedeš koji je to razlog. Ako sugeriraš na prodaju, što se u zadnje vrijeme počelo provlačiti po forumu, onda zašto cijena raste? Znači ako ide na prodaju vjerojatno ide po cijeni koja je veća nego je bila cijena na burzi kad je rast krenuo. Prema tome (ako je to istina) netko je spreman platiti za kontrolni paket Leda više nego je bila cijena na burzi. zašto? Misliš da su strani krupni kapital budale pa okolo po svijetu preplačuju investicije? Gledaj stari, netko će platiti fer cijenu leda, ako neće investitori na ZSE budu neki drugi. prema tome sam sebi skačeš usta. još nedavno si mi pričao kako se neću usrećiti sa ledom, a ja na Ledu imam 150%, a za ATPL si prije par tjedana govorio da će se sunovratiti. nemaš znanje.

I'LL BE BACK

New Report

Close