Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad smo vec kod toga kako Vam se cini badel………mislim ne kao povjesna licnost vec kao dionica i prilika za ulaganje u nju????

Šta reći, poslovanje vrlo loše, upravu također ne moram spominjati. Kriza ih je samo dodatno dotukla. S pozitivne strane podcijenjeni su u odnosu na PB, imaju određeni brand i udio na tržištu.

Mogla bi biti dobra investicija ako se kupi pod pretpostavkom da je trenutno stanje gore nego što će ikad biti (dno). Kao na ingri svojedobno, kad se špekuliralo o stečaju. Iako ju pratim, s ovom upravom me ne zanima. Možda kad se bude nazirao kraj cijele priče oko vlasništva.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Za portfelj, na našem tržištu postoji cca 15tak interesantnih slabije likvidnih dionica (koje su dividendne), ostale su više manje kocka. Ako uđu u fokus bude sjajno, ako ne godinama možeš čekat na pristojan povrat. Ti se pretpostavljam furaš na ono paretovo 80-20 pravilo. Iako moram naglasiti da mene trgovanje toliko ne zanima, više investiranje [smiley]

– nije točno.
– ove godine (osim nekih izuzetaka) najveće dividende su bile kod dvije najlikvidnije dionice HT i ATPL.
– nemojmo zaboraviti i izdašne dividende ERNT.

– znaći ne moraju nužno biti nelikvidne dionice.
– HT i na ovoj cijeni preko 11%.

– a za nelikvidne tako nekako ide ta računica.
– moram naglasiti, tu je zbilja jako važno pozitivno poslovanje firme i dividenda koja je veća nego što je oročena štednja.
– ako se zaglavi u dionici.

– I love this game.
Pozdrav !

– nije točno.
– ove godine (osim nekih izuzetaka) najveće dividende su bile kod dvije najlikvidnije dionice HT i ATPL…

Nisam govorio za likvidne, već ove nelikvidne. Blu čipovi su uvijek u modi…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

– a za nelikvidne tako nekako ide ta računica.
– moram naglasiti, tu je zbilja jako važno pozitivno poslovanje firme i dividenda koja je veća nego što je oročena štednja.
– ako se zaglavi u dionici.

Nelikvidne bi trebale biti više growth nego value dionice. U nelikvidne ulažeš prije svega jer vjeruješ da će jednog dana postati likvidne i da će im vrijednost narasti. To se nemože ostvariti bez rasta prihoda firme.
Nevidim logike da je neka nelikvidna dionica koja uredno isplaćuje 5% dividende bolje ulaganje nego oročena štednja sa 4%. Iz oročene štednje možeš izaći lako bez gubitaka iz nelikvidne dionice baš i nemožeš.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

kad smo vec kod toga kako Vam se cini badel……

– pa ako ste ljubitelj žestoke pijače tada bih vam preporučila kupite par boca Badela umijesto dionica Badela.
– ne kupovati dionice u kojima su mutne radnje.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. kad sam zadnji put bila u Zagrebu, s autom sam zalutala u tu industrijsku zonu.
– tada sam vidjela kako bijedno izgleda taj Badel.
– a možda sam ga gledala s pogrešne strane.

– nije točno.
– ove godine (osim nekih izuzetaka) najveće dividende su bile kod dvije najlikvidnije dionice HT i ATPL…

Nisam govorio za likvidne, već ove nelikvidne. Blu čipovi su uvijek u modi…
[/quote]
..da istina ……..ali ja sam stekao dojam da se na nasoj burzi desilo nesto jako lose
…..moda je uvijek bila na razini ,ali stil………
stekao sam dojam da je trend nadvlado stil……..svi znamo sta se desava unutar jedne drustveno,socijalno politicke zajednice kada trend nadvlada stil……..jedino nas moze tjesiti cinjenica da je rezultat na burzi obicno oprecan rezultatu u drugim revirima i sferama zivota
pofuk

– pa ako ste ljubitelj žestoke pijače tada bih vam preporučila kupite par boca Badela umijesto dionica Badela.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. kad sam zadnji put bila u Zagrebu, s autom sam zalutala u tu industrijsku zonu.

[/quote]
………..hm……..predlozio bih Vam da se sljedeci put vozite javnim prevozom kad ste u zagrebu kako ne bi opet zalutali
pofuk

Nevidim logike da je neka nelikvidna dionica koja uredno isplaćuje 5% dividende bolje ulaganje nego oročena štednja sa 4%. Iz oročene štednje možeš izaći lako bez gubitaka iz nelikvidne dionice baš i nemožeš.

– upravo zbog male dividende mi ne odgovara za ulaganje CKML.
– ali jedna CRLL s prinosom od 8.13% mi je sasvim o.k.
– nekada ih je bilo za biranje s 10% i više.
– sada sve manje i manje, rastu cijene dionica.

– u te sa 5% ne ulažem.
– ali porastom cijene KODT, dođu i ispod 5%.

– a razlika štednje i dionice, pa uvijek računam na rast dionice.
– kod velike disperzije rizik vam se svede na štednju.

– I love this game.
Pozdrav !

– a razlika štednje i dionice, pa uvijek računam na rast dionice.

To i govorim. Male firme i nelikvidne dionice bi trebale biti orijentirane na rast a ne na dijeljenje dividende. U protivnom može im se desiti da uvijek ostanu male i nelikvidne i neko ih pomete sa tržišta.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
sad sam malo pazljivije procitao Vas post jer sam priprijasnjem citanju malo odluto mislima
hteo sam samo da Vam kazem
I love this game.
Pozdrav !
pofuk feat.ivana7
pofuk

– dobar je Vidoviti Milan1111 i stvarno nije red da ga zahebavate.
– evo on je vidio neki manji pad.
– a i moja kugla isto kaže.
– ali trenutno to je i dobro,
– malo hlađenje neće škoditi.

– evo prognoze od jučer, neki su to tražili.
– po običaju točno i precizno.
– manji pad burze je pogođen.

– I love this game.
Pozdrav !

A sutra? [smiley]

New Report

Close