Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

RIBA.

– po meni je dobra banka.
– daju i nekakvu dividendu.
– zašto ta dionica ne raste ????????

– I love this game.
Pozdrav !

Jer se Stanislav Antić istovara. Neznam koliko mu je još ostalo. Mislim da je podcijenjena u odnosu na druge banke na ovoj cijeni. Tvrde da nemaju puno loših plasmana i da su proteklih godina oprezno ulagali.

Mislim da će u kako vrijeme ide sve jeftinije dolaziti do novca i povećati margine. Trebali bi povećati i prihode na osnovu kartičnog poslovanja. Vrijednost državnih obveznica raste, a mislim da ih oni imaju dosta.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

AC Rusija i se čini kao prilika jer je pao brutalno. Tamo je kao počeo neki oporavak. Ovaj tjedan su u jednom danu otišli +5%.
No to sam mislio i prošle godine pa vidi gdje su.

Rusija kasni za ostalim BRIC zemljama. Ako cijene ruda nastave rasti onda će to nadoknaditi. To je ipak commodities driven economy i kako rast od inflacije bude rastao to će biti više interesa za ulaganje u ruske dionice.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

LKPC.

– ne znam zašto, ali mrzim i te luke, to mi je nekako bezvezno ulaganje.
– ali imam i tu LKPC, a nemam pojma o toj luci.
– po FA mi je isto totalno bez veze.
– ali vidim to se zbilja kupuje i akumulira.
– prvi put sam ju kupila na cca 1.000kn i prodala nešto ispod 1.500kn.
– pa vidim to raste i dalje pa sam ju opet kupila po cijeni po kojoj sam ju i prodala,
– i što sada ???????
– po meni je to smeće, a raste.
– stvarno neke stvari ne kužim,
– ali nema veze ne treba puno toga kužiti, važno je zaraditi.

– I love this game.
Pozdrav !

Možda ćemo prije završiti sa analizom ako napišeš što nemaš

Država prodaje….

– čitam,
– INA, ali je po meni već skupa a proizvodi gubitke i prodaje jeftino svoja naftna polja, imam INE.
– Končar, o tome zbilja nemam pojma, mrzim željezariju.
– PODR, e kupila sam toga, idem za krdom.
– Croatia Osiguranje, znala sam za to, 2 mjeseca povremeno bila na kupnji i nikada me nije poklopilo, a sada mi je skupa.
– HPB, to mi je nešto bez veze.

– ima li država udjela u DDJH i hoće li i to prodati, e o tome nemam pojma.

– I love this game.
Pozdrav !

Novac je vani jako jeftin, a naše firme su još uvijek relativno jeftine. Naša država očajnički treba novac. Kada sve zbrojiš i oduzmeš klima za preuzimanje je vrlo povoljna.

– pa nemam onu vašu CKML.
– nemam pojma ni što je to, ali imala sam dobar osijećaj da je ipak to neko smeće od dionice.
– možda vas i krene nikad se ne zna, neki fond je kupio par komada.

– I love this game.
Pozdrav !

TKPR.

– to mi je zanimljivo iz nekih razloga.
– ali nemam pojma ni gdje je.
– zna li netko, nešto o toj dionici, je li to što vrijedi ????

– I love this game.
Pozdrav !

Brodari.

– e te su mi dionice uvijek zanimljive.
– naročito ATPL zbog likvidnosti.
– trenutno imam samo TNPL, kupila sam je kad je bila na samom dnu pa mi se niti ne prodaje.
– nekada uletim i u JDPL i ULPL.
– jedino ne kupujem LPLH jer je to smeće.

– I love this game.
Pozdrav !

– pa nemam onu vašu CKML.
– nemam pojma ni što je to, ali imala sam dobar osijećaj da je ipak to neko smeće od dionice.
– možda vas i krene nikad se ne zna, neki fond je kupio par komada.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Pazi, prošle godine su kupovali pšenicu po 1,60 kuna, a ove po 0,8 lipa. Kruh prodaju po istoj cijeni.
Prva dva kvartala su im prodavnice bile zatvorene nedjeljom, a ovaj nisu. Konkurencija u maloprodaji im je u komi (Pevec je bio jak na njihovom područiju). Udržili su se s Kerumom u nabavci robe što bi trebalo povećati margine zarade.

Kupuje PBZ invest

Meni se sviđa. Verdi može reći više, on je iz Čakovca.

Brodari.

– naročito ATPL zbog likvidnosti.
– trenutno imam samo TNPL, kupila sam je kad je bila na samom dnu pa mi se niti ne prodaje.
– nekada uletim i u JDPL i ULPL.
– jedino ne kupujem LPLH jer je to smeće.

– I love this game.
Pozdrav !

To trebaš raspraviti sa Lopinom. Natasha Boyden i on su najveći eksperti na tom područiju.

– ima li koji fond koji bi naročito preporučili ??????

tvoj fond kojem bi vidoviti milan bio manager
[/quote]

– dobar je Vidoviti Milan1111 i stvarno nije red da ga zahebavate.
– evo on je vidio neki manji pad.
– a i moja kugla isto kaže.
– ali trenutno to je i dobro,
– malo hlađenje neće škoditi.

– prodam vam skupo, pa kupim malo jeftinije.
– trenutno sam pretežno u dionicama, koje nadam se neće puno padati.
– a neke svakako želim nadokupiti.
– e to se radi u ovim sitnijim korekcijama.

– I love this game.
Pozdrav !

Brodari.

Treba gledati bdi, koji zasad izgleda jako dobro.
Previše si disperzirala rizik imho.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

New Report

Close