A kolega Marinac , vjerovali ili ne, izjavio u Rovinju , evo copy iz jednog dnevnog lista: ” Strogu kontrolu cijena Podravke od Hanfe je zatražio i Darko Marinac, predsjednik Uprave te koprivničke tvrtke, koji tvrdi da u posljednjih nekoliko kvartalnih izvješća nema razloga za ozbiljnije poskupljenje tih dionica.. “. Nevjerovatno, ovo če nesumnjivo imati odjek po cijenu dionice Podravke, ukratko – ili će se smanjiti rast cijene , ili će dionica doživjeti korekciju – što je lako moguće. Predsjednik Uprave jedne tvrtke izjavi ovo??? Podravka baš i nije tip dionice sa ” čvrstim rukama “….
E ova izjava je slucaj za Hanfu i Antimona Samodola. Izravno utjecanje na raspolozenje investitora i na cijenu dionica. Bas me zanima sta ce sad Antimon. What you gonna do about it Ante??, hi,hi,hi
Pitam se je li Marinac rekao dan prije svojoj zeni da ce dati ovu izjavu. Ako je, onda je njegova zena prodavala u petak. E to je slucaj za SuperAntu, hi,hi,hi
[smiley1]
Poglavica Ante , kolega Indijanac , nema žene , zar niste vidjeli da se protivi osobama ljepšeg spola, evo što kaže poglavica Ante:
“Nemojte nas podcjenjivati pokušavajući trgovati preko zakonitih i nezakonitih supruga «, upozorio je Ante Samodol ”
Zaključak – nije preporučljivo imati ženu , makar ona bila i zakonita , jer ista se može koristiti ( osim u standardne svrhe ) i u neke druge , nepoželjne svrhe.[smiley1]
studoš:
”
…i kada se još uzme u obzir da na asku “čuči 10.700 dionica na 495, čovjek si postavi pitanje, tko se tu sa kime bori…[smiley2]
”
Ajme, zar stvarno?
Izgleda da je na višim razinama odlučeno da Podravka mora – dolje.
Što prije, to bolje. Prvo Ina, HT pa tek onda…crveni?. Stvarno, tko je crveni?[smiley2][smiley2][smiley2]
Poglavica Ante , kolega Indijanac , nema žene , zar niste vidjeli da se protivi osobama ljepšeg spola, evo što kaže poglavica Ante: “Nemojte nas podcjenjivati pokušavajući trgovati preko zakonitih i nezakonitih supruga «, upozorio je Ante Samodol ” Zaključak – nije preporučljivo imati ženu , makar ona bila i zakonita , jer ista se može koristiti ( osim u standardne svrhe ) i u neke druge , nepoželjne svrhe.[smiley1]
Pih, zar ti bljedoliki ne smatras ljubavnice – zenama? Ili mozda ti bljedoliki smatras Antu homichem?
[smiley2]
Kad ovo sve pročitam ,dođem do zaključka da je najbolje biti u Petrokemiji ,podcijenjena je ,budući dobitaš,privatizacija itd. Sam se sebi čudim koliko sam pametan ,a nekad se i bojim te pameti jer pokvarit će me nofci!!!![smiley1][smiley1][smiley1]
Hakela9 vis sapiens dici? Pauca et meditata loquere!
Propria laus sordet!
Nevjerovatno je da predsjenik Uprave jedne tvrtke govori da mu je dionica njegove tvrtke precijenjena. Pa bude ga bivši portir iz Vlade RH odmah zamjenio zbog opcijskih dionica. Ili Podravka treba dioica za trezor da bi mogla isplatiti managere pa treba dokupiti veću količinu. Kako u zadnje vrijeme svi lažu da bi nagovorili ulagače da ulažu u INU. Mogu samo pretpostaviti scenarij kad HT bude izlistan na burzi. Koji će onda biti uvjeti. Žalosno je da guverner HNB-a govori da je tržište napuhano. Čudi me samo što nije spomenuo da ulični prodavači krumpira imaju previsku cijenu i da će putem jakih snaga MUP-a djelavati na smanjenje cijena. A kad se komentira vanjski dug onda je to OK i normalni trend rasta. Baš me zanima kad će rasprava o deficitu proračuna a zatim i njegovom povećanju. Ukratko ljudi prodajte sve dionice pa oročite novac u HPB-a ( 1% god. kamate ) ili udrite po državnim obveznicama. Sramota za ključne ljude hrvatskog gospodarstva.
Izgleda da je marinca pamet napustila. Kažu mi prijatelji da je i napao neke brokere koji su ga tražili neka objašnjenja u stilu ko si ti uopće da se usuđuješ pitati takve stvari. Nevjerovatno da predsjednik uprave za svoju firmu kaže da je precijenjena i da vrijedi manje od trenutne tržišne vrijednosti. Jadan čovjek, to ima samo u Hrvatskoj, vjerovatno će dioničari danas organizirati izvanrednu skupštinu i stisnuti mu takav otkaz da se zasere.
ma Marinac i sl. ekipa se sekiraju jer im Podravka postaje preskupa za eventualne akrobacije s razno raznim “kreditima” za kupovanje dionica, katastrofa od ekipe…[smiley3]
Novi rekordi na svjetskim burzama
NEW YORK, LONDON – U novoj sezoni izvješćivanja korporacija o tromjesečnim poslovnim rezultatima na svjetskim burzama protekloga tjedna ostvarene su nove rekordne vrijednosti najvažnijih burzovnih indeksa.
Tako je njujorški Dow Jones indeks ojačao 0,9 posto, na 11.960,51, novu najvišu ikad zabilježenu razinu. Tehnološki Nasdaq dobio je 2,5 posto na vrijednosti, završivši tjedan na 2.357 bodova.
Fond menadžeri i stratezi ističu da je temeljna situacija na tržištu, bazirana na aktivnostima spajanja i snažnim zaradama, i nadalje robusna. Šteta od sjevernokorejskog nuklearnog pokusa pak čine se ograničenima. “Ono što tržišta govore jest da je temeljna situacija tako snažna da je to puno važnije od Sjeverne Koreje”, kazao je Rolf Elgeti, strateg u ABN Amro….
…”Očekujemo osjetno poboljšanje profitnih margina tijekom iduće dvije godine zahvaljujući stabilizaciji cijena sirovina i ubrzavanju prirodnog odljeva radne snage”, kazao je analitičar Deutsche Banka Gaetan Toulemonde.
Indeks Tokijske burze Nikkei dobio je u tome razdoblju 0,6 posto na vrijednosti, dosegnuvši 16.537 bodova.
Izvor: HINA, 15.10.2006.
A što naš Ante recimo ne sankcionira tvrtke koje ne dostavljaju fin. izvještaje. Bagami to bi dobro popunilo proračun jer svaka peta dostavlja izvještaj na vrijeme. Mogao bi recimo imenovati Nadana ( on ionako nema više od 16 funkcija ili gdina Marinca 14 funkcija a dionica tvrtke mu je ionako precijenjena ) da to kontroliraju.
A što naš Ante recimo ne sankcionira tvrtke koje ne dostavljaju fin. izvještaje….
Moram priznati da i meni ovo nije jasno. Jer čemu uopće taj rok, ako se neki istog uopće ne pridržavaju. I to većinom iste firme.
A što naš Ante recimo ne sankcionira tvrtke koje ne dostavljaju fin. izvještaje.
ko će koga, al neće svoj svoga [smiley1] ili tako nekako [smiley1][smiley1][smiley1]