…PRIMJER: narasla 10% u valu prijepodnevnog rasta. Nakon toga popodne sve pada ali ne i ona jer se više ne trguje… da li je to prednost ili mana??? čak i u fazi panike zaštićena je… naravno nelikviduše treba čekati duže ali ko ih sada pribavi-selektivno-i ima strpljenja može zaraditi u cca 1-2 god ali i brže i do 200-300%…ma gdje se to može?… strpljenja ljudi, strpljenja, nemojmo očekivati da zaradimo preko noći, bar ne svaku noć…
PRIMJER: naraste u jednom danu 100% jer je netko lupio po asku sa 3.000kn. Ti imaš iste dionice za 100.000kn. Bid je tamo gdje je bio, recimo na -50% i to u vrijednosti ukupno 20.000kn. Kakve ti onda koristi imaš od tog 100% rasta? Nikakve ako nisi prodao. A na asku možeš stajati još godinu dana a da te ne poklope.
Ako si stalno na asku, uvijek postoji opasnost da se neki broker postavi 0.01kn ispred tebe ako u 12:59 vidi da te netko želi poklopiti.
Ja kod iznimno nelikvidnih dionica ne gledam zadnju transakciju nego cijenu po kojoj ju mogu prodati.
Nelikvidne dionice su poput kladionice. Osim ako ne nose dobru dividendu zaobilazio bi ih u širokom luku.
– ali postoje i neka proročanstva o nekom trećem vrhu.
– e ako to dođe onda svu lovu ulupati u dionice.
Ali kad, u kojem momentu dokupiti?
Best buy je Ledo jer imaju najbolji sladoled na svijetu i taj sladoled bi trebao biti duplo skuplji da opravda taj praznik za nepce. A osim toga jednom kad probate Ledov smrznuti pomfrit vidjet ćete da vam nikad više neće pasti na pamet da gulite krumpir. Dajte suprugama da odaberu a ne da jadne imaju žuljave ruke od guljenja.
Eeee kolega ja svoj domaći bez pesticida i inih ida nikada ne bi mijenjao za taj Ledov jer znam gdje se i kako uzgaja i tko je glavni dobavljač. Koristim samo njihovo sjeme ali drugu generaciju.
Robne viškove stari dila penzićima po dampig cijenama i potražnja je neviđena.
Nije ti to baš zdravo ali kad nemaš baš veliki izbor šta ćeš.
Inače prošle godine sam probao novitet samo za izvoz ljubičasti iznutra, 15kn/kg. Ništa specijalno. Stići će i kod nas na tržište dok se kupci malo educiraju jer su još uvijek naviknuti na onaj stočni.
Žalosno ali istinito.
U nedostatku bolje opcije nije ni to za odbaciti. [smiley]
[/quote]
Svi se mi tebi divimo [proud] evo moj sin je već rekao: kad narastem želim biti Ivana 7, a ne ko ovaj moj stari tj. luzer koji niti ne zna što je prava dionica s dividendnim prinosom [thumbsup]
A osim toga jednom kad probate Ledov smrznuti pomfrit vidjet ćete da vam nikad više neće pasti na pamet da gulite krumpir.
O hoce itekako. Ako prezivite koji infarkt od bijesnog povecanja kolesterola. Sam ti deri po pomfriju i reci kakvo cvijece volis.
Nelikvidne dionice imaju jednu manu o kojoj neki ne razmišljaju. Ako nisi u ključnom trenutku na asku ili na bidu onda uzalud vam trud svirači. A virtualni dobitak nije isto što i realizirani dobitak.
[/quote]
Nelikvidne dionice su jeftinije zbog nelikvidnosti.
DKVS po 50 _na šestinu BV .Kupiti i čekati da dođe na polovinu BV.Zarada preko 200% u slijedeće
tri godine.
Ili ELPR u stećaju BV preko 400/tako barem piše/.Kupio sam 150 kom po 30/trinaestina BV/.A sada bih još po 10.
Pa kome opanci, kome obojci.
Naći još takve tri četiri slične.
Ako jedna povuće pokrio si cjelokupnu investiciju.Sve ostalo što dobiješ je ekstra profit.
A što ako ovi i HANFE poslušaju Ivanu i dozvole da se ove nelikviduše trguju sat do dva dnevno.
Garantirano će u roku od mjesec dva imati veliki skok.Možda čak prvog dana donošenja takve odluke skoće i nekoliko puta.A inseideri bi to mogli odraditi i prije službene objave. I zbog toga nisam na prodaji na jadnih 10 ili 20%.Sve ispod 100% na
ovim dionicama je premalo.Na dnevnom trejdanju i 1% je dobro/netto/.Naravno,u likvidnim izdanjima.
Nelikvidni pickovi: 1) BCIN, 2) ARNT, a za one sklonije riziku i SPVA
Likvidni pick no1 IGH
jer kad dinkec rasproda očekujem velike stvari na tom tickeru
da nije njegove rasprodaje već bi bila na 6.000 do 6.500 kn, možda čak i 7.000, imho [thumbsup]
Likvidni pick no1 IGH
jer kad dinkec rasproda očekujem velike stvari na tom tickeru
da nije njegove rasprodaje već bi bila na 6.000 do 6.500 kn, možda čak i 7.000, imho [thumbsup]
Nevjerojatno, al’ mi imamo izgleda isti portfelj…. [wink]
Best Buy:
VDKT
BVPS VDKT-a je 458 kn. BVPS HDEL-a je 336 kn. dakle prema BVPS, cijena VDKT na burzi bi (da je barem donekle fer vrednovana) trebala biti= cijena HDEL X 1,34. Ako je cijena HDEL na burzi cca 315, tada bi cijena VDKT trebala biti minimalno 315 X 1,34= 422 kn. Kažem minimalno zato jer VDKT i HDEL ne bi smjele imati jednak P/BV multiplikator. VDKT bi prema P/BV trebao imati premiju zbog činjenice da je bolja firma, tj ima niži P/EBITDA i EV/EBITDA, te puno veću EBITDA maržu. To nije slučaj samo zadnjeg polugodišta nego redovito unazad 5 godina poslovanja. Cijena VDKT bi trebala biti između 450 i 500 kuna ako je HDEL na 315. A minimum minimuma je 422, a to je da potpuno ignoriramo EV/EBITDA i činjenicu da je VDKT bolja firma zbog EBITDA marže.
ULPL
-najpodcijenjeniji brodar i jedini koji povećava prihode u odnosu na isti period lani. Smatram da uz ATPL na 1250 (dividenda uključena) ULPL treba biti minimalno na 850 do 900.
ADPL
JNAF
LEDO
KODT
TISK
VIRO
PTKM
TNPL
INGR
VDKT -nelikvidnost je guši, loše stoji, prilično netransparentna uprava i ekipa oko nje
HDEL- isto kao i za VDKT, s tim da im je uprava malo poštenija
Najbolji građevinari su ipak IGH i Tehnika
ULPL, ATPL, TNPL – brodari su svi ovisni o stanju međunarodnog prijevoza i svjetske trgovine a onda je u jako lošem stanju
LEDO – već se trguje na preko 2 booka
ADPL – uz stanje na automobilskom tržištu gdje Toyota suspendira proizvodnju 1.000.000 vozila u idućih godinu dana, ovdje ne treba drugi komentar
TISAK – asortiman podložan najvećem rezanju od strane potrošača u recesiji (osim cigareta)
JANAF i KODT su OK
PTKM u teškim problemima, zar bi rezali plaće da nije?
VIRO – strahovito loš cash flow
INGR – isto što i za HDEL i VDKT, prisutna mogućnost bankrota
[/quote]
Ovo je bio post od 29.08.09.
Da je netko npr. 1.9.09. iz zafrkancije radi testa kupio ove dionice, svaku za jednaku količinu novca i recimo danas prodao, imao bi prosječnu zaradu oko 18%, sasvim solidno za samo tri tjedna.
Usporedba cijena
Ticker 01.09.09. Sada Razlika
VDKT 369 460 25%
HDEL 304 345 13%
ULPL 686 699 2%
LEDO 4857 5400 11%
ADPL 57 70 23%
TISK 244 286 17%
PTKM 129 153 19%
VIRO 431 468 9%
INGR 41 58 41%
Kolega Volksbank, koje vam se još dionice ne sviđaju. Molim vas, otkrijte nam, dobro ih iskritizirajte, vaša informacija nam može biti jako vrijedna. 18% za tri tjedna. Negdje sam pročitao uzrečicu da bi fond manageri u Amerci dali jednu ruku za godišnji prinos od 20 ili 25%, ne sjećam se točno.
Sorry za boldanje. Greška.