Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čudno, Ivana ništa ne hvali HT…………………..da ga se nije riješila pa zato brutalno raste [rolleyes]

Evo DRYS na nekih +25-30% od kad sam ga spomenuo prije koji tjedan, a ostali brodari mu uglavnom gledaju u leđa. [thumbsup]

E da, onaj majstor koji je neki dan drukao za IGH bi bio pametniji da je kupio VDKT… [lol]

VDKT je običan drukeraj……………….vidljivo iz svemira [wink]

Evo prijedloga best buya:

Pogledajte izvješća i računajte fundamente.

ADPL –

http://www.zse.hr/UserDoc…in2009-1H-NotREV-K-HR.pdf

Ja sam 30.07.2009. napisao svoj prijedlog best buy dionice.
Uz zdrav razum i svu pamet koju imam.
Tada vam je cijena bila 43 kune. Danas je cijena 70 kuna.

Moglo se u nešto preko mjesec dana zaraditi 65 % ( slovima: šezdesetpetposto ).
Ali glavno da su se javili dežurni dušebrižnici koji su na sve načine, osim na onaj ispravan ( argumentiran ) , način osporavale ovu dionicu. I što im sada možemo poručiti?
Kolegama Brankici, Viribusu, Vrani, Volksbank i još par njih?
Što?
Što mogu napisato oni koji su možda mislili kupiti ovu dionicu, ali nisu zbog ovakvih?

Ja bih im poručio slijedeće: Mijenjajte nickove koliko vas volja, vrijeđajte omalovažavajte prijetite…ali samo je jedan pravi … plavi . [rolleyes]

Za one koji se pitaju a koji bi bio novi best buy napisati ću samo četiri slova – A D P L .

Zašto ako je raslo toliko u zadnje vrijeme? Pročitajte temu ADPL i sve će vam biti jasno.
Naime između ostalog ( a nakupilo se toga dosta ) , trezor mora sakupit podosta dionica na burzi, a baš i nema na ovim cijenama. Mogu kupovati naime do 80 kuna.

lp pl

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

VDKT je običan drukeraj……………….vidljivo iz svemira [wink]

ma da,jeli to kolega koji je rekao da bi moglo tu biti bankrota…??

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

ADPL –

Ali glavno da su se javili dežurni dušebrižnici koji su na sve načine, osim na onaj ispravan ( argumentiran ) , način osporavale ovu dionicu. I što im sada možemo poručiti?
Što?
Što mogu napisato oni koji su možda mislili kupiti ovu dionicu, ali nisu zbog ovakvih?

Ja bih im poručio slijedeće: Mijenjajte nickove koliko vas volja, vrijeđajte omalovažavajte prijetite…ali samo je jedan pravi … plavi . [rolleyes]

Za one koji se pitaju a koji bi bio novi best buy napisati ću samo četiri slova – A D P L .

Zašto ako je raslo toliko u zadnje vrijeme? Pročitajte temu ADPL i sve će vam biti jasno.
Naime između ostalog ( a nakupilo se toga dosta ) , trezor mora sakupit podosta dionica na burzi, a baš i nema na ovim cijenama. Mogu kupovati naime do 80 kuna.

lp pl
[/quote]

svaka čast Plavi! nego… ja mislim da oni ne moraju kupovati do 80 kuna. To je je nekakva, rekli bismo optimalna cijena. naime oni imaju dva uvjeta. jedan je da moraju kupiti 50 000 dionica. drugi je da za to imaju budžet od 4 mil. kuna. I sve to s realizacijom do 31.12.2009. E sad… cijena na burzi može biti i veća od 80 kuna, ali i manja. nebitno. Bitno je da imamo jakog igrača na strani kupnje i da će on realizirati ono što namjerava. Dakle imamo s jedne strane brutalno podcijenjenu dionicu (0,47BV) sa vrlo stabilnom bilancom (dug 70% na kapital, koeficjent kratkoročne likvidnosti blizu 2) sa zanimljivim omjerom cijene dionice i zarade prije amortizacije za prvih 6 mjeseci P/EBITDA od 10 i projekcijom pvećanja profitabilnosti u nadolazećim kvartalima, te najavu jake kupnje s druge strane. Uzevši u obzir da u ovoj dionici gotovo da i nema forumaša (trejdera), već uglavnom malo veći igrači koji su unazad 9 mjeseci potiho akumulirali ovo na cca 40 kuna, te isti ne vjerujem da će izlaziti prije većih multiplikacija. Uzevši sve ovo u obzir ADPL je definitvno win win situacija i to na bilo koji rok, i ono što je meni najbitnije sa popriličnom maržom sigurnosti.

I'LL BE BACK

I ne zaboravimo da su Rusi prije nešto više od 2 godine ubacili novi kapital u bilancu po cijeni od 247 kuna po dionici, a to je još uvijek tek na 1,7 BV. a di smo mi sad? Na 0,47. smiješno..presmiješno.

I'LL BE BACK

Tako je…oni nemaju limit od 80 kuna….

BLJE lijepo grabi [thumbsup] Tko je propustio INGR, TISK i BLJE neka baci oko na KRAS

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

ja očekujem rast ADRS-P-A na razinu od cca 300 kuna u roku dva dana kad vidim kako je netko počistio R-A do te razine

takav scenarij je dosta puta već viđen

ADPL –

Što?

lp pl
[/quote]

svaka čast Plavi! nego… ja mislim da oni ne moraju kupovati do 80 kuna. To je je nekakva, rekli bismo optimalna cijena. naime oni imaju dva uvjeta. jedan je da moraju kupiti 50 000 dionica. drugi je da za to imaju budžet od 4 mil. kuna. I sve to s realizacijom do 31.12.2009. E sad… cijena na burzi može biti i veća od 80 kuna, ali i manja. nebitno. Bitno je da imamo jakog igrača na strani kupnje i da će on realizirati ono što namjerava. Dakle imamo s jedne strane brutalno podcijenjenu dionicu (0,47BV) sa vrlo stabilnom bilancom (dug 70% na kapital, koeficjent kratkoročne likvidnosti blizu 2) sa zanimljivim omjerom cijene dionice i zarade prije amortizacije za prvih 6 mjeseci P/EBITDA od 10 i projekcijom pvećanja profitabilnosti u nadolazećim kvartalima, te najavu jake kupnje s druge strane. Uzevši u obzir da u ovoj dionici gotovo da i nema forumaša (trejdera), već uglavnom malo veći igrači koji su unazad 9 mjeseci potiho akumulirali ovo na cca 40 kuna, te isti ne vjerujem da će izlaziti prije većih multiplikacija. Uzevši sve ovo u obzir ADPL je definitvno win win situacija i to na bilo koji rok, i ono što je meni najbitnije sa popriličnom maržom sigurnosti.
[/quote]

I ne zaboravimo da su Rusi prije nešto više od 2 godine ubacili novi kapital u bilancu po cijeni od 247 kuna po dionici, a to je još uvijek tek na 1,7 BV. a di smo mi sad? Na 0,47. smiješno..presmiješno.

Dobro si to elaborirao, ja bih samo nadodao da treba pogledati promete koji su prolazili na 200 i više kuna u odnosu na promete po ovim smješnim cijenama. Također treba uzeti u obzir da u tvornici rade u tri smjene, dakle noćni rad, naime toliko posla ima. To se može provjeriti u AD Plastiku. [thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close