Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogledaj si povijest Vira pa ćeš shvatiti da su mnogi sa cijenom od 1000 u minusu.

Ne kužim šta želiš reći s tim i kakve to ima veze s ovim što sam napisao.

A i "udaljenost" od 250 do 500 je potpuno jednaka kao i od 500 do 1000. Samo je postotak bitan. 1000 je bliže nego što se čini.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Želim reći da ni je nikakva nauka čuvati Viro do 800 a kamo li 400.
Ovo je smiješna cijena isključivo zbog nelikvidnosti.

who dares, wins

Danas još dvije kune digosmo na HTeu……………………..ideš [smiley]

kupio ht 2 sec prije zatvaranja
pofuk

Sutra si u plusu 1 kunu garant …………………nažalost naša djevojčica nije imala sreće sa Atlantskom kao mi na HTeu [cry]

Ivana koji je target HT-a ako sutra ode preko 230.

Ne

Danas je HT imaio izvrstan promet i kako su kupovali veliki malo se popravila likvidnost.
I što sada kupiti.Pa logično bi bilo ono što nije poteglo a fundamentalno vrijedi.
1.Tisak
2.ZVZD
3.Sve dionice sa malim BV
VLDS,PRFC
Neke nelikviduše se trže na desetinu BV.
Treba čekati i INGR ispod 50.Ćini mi se da će prodimiti.Ne zaboraviti IGH.

Brodarima zvijezde nisu naklonjene,ali trebalo bi da odrade ovaj pad BDI,a naročito ATPL zbog
nalike zaduženosti,a trži se iznad NAV što je za crobex prevelika cijena.
LPLH po 150 kn.To je lutija jer to je samo četvrtina BV,a nešto preko 3 NAV.Tri ili četiri puta
jeftinija od ATPL.
Ali s obzirom na sentiment mislim da bi ATPL mogla na trocifren broj,a ona će sve povući sa sobom.Jedini TNPL izgleda stabilno i izgleda da su dionice u čvrstim rukama.
A ako krene stampedo i Ivana ukljući stop los moglo bi to u prah i pepeo.Ja ću čekati taj trenutak.

LPLH po 150 kn.To je lutija jer to je samo četvrtina BV,a nešto preko 3 NAV.Tri ili četiri puta
jeftinija od ATPL.

– gospodine Lopina jako dobro ste to usporedili s lutrijom.
– nikako ne mogu shvatiti zašto toliko pišete o brodarima kad se jednostavno rečeno u njih ne kužite,
– zar niste na njima izgubili velike novce,
– zar sve vaše procjene o brodarima nisu bile živa katastrofa osim ovoga rasta LPLH, ali taj rast je napravio samo jedan dioničar s manjom količinom dionica.
– kog vraga će vam svi ti pokazatelji koje navodite jer ako se brodarska kriza nastavi kod nas će prva bankrotirati LPLH sa svojim starim kantama.

– I love this game.
Pozdrav !

– tu nemam targeta, jer mi je to jednostavno rečeno investicija slićna stambenoj štednji.
– odavno sam već pisala kako će mi za 4 god. to biti 100% povrat investicije.

– I love this game.
Pozdrav !

ja bih sa slavljem u slučaju atpl malo pričekao da vidimo kako će zatvoriti danas.
ipak se tu radi o par kuna plusa

– točno radi se o par kuna.
– ali ja ATPL nisam kupovala danas ili jučer,
– kupila sam ga kad je bio jeftin,
– tako da ga sada prodam bila bi u lijepom plusu.
– ali ja sam na ovim stranicama prognozirala rast brodarskih indexa koji se je ostvario, ostvario se je i rast brodara kod amera, ali sve to ATPL nije pratila, netko ju strašno kontrolira.

– ali evo usputna prognoza za danas.
– brodari jednostavno moraju rasti, normalno osim LPLH.

– I love this game.
Pozdrav !

Ne znam što mi zapravo savjetujete, da rasprodam portfelj i sve oročim ili da se ipak pokušam osloboditi straha. Možda nije zgoreg i napomena da sam spominjao strah samo na ATPL i to zadnja dva mjeseca, jer onda moram ići sa većom lovom nego kod drugih dionica da bi nešto zaradio. Nemam takav strah kod VDKT, ADPL, i još nekih.

– vas i sve moje ovčice je strah gubitka novca na burzi.
– a u te gubitke vas tjera kockarska strast za velikim dobitcima i brzim bogaćenjem.
– ali ste zbilja na krivom putu.
– evo sada sam ja na kladionini dobilja zbilja lijepe novce, a sva moja ekipa nije, zašto??????
– jer su željeli dobiti puno više na uložene novce pa je na listiću bila i Grčka i još puno toga.
– a to jednostavno ne ide.

– isto je i kod dionica.
– kupite dionice koje kupuju i mirovinci.
– neće vam puno rasti, ali neće ni puno padati.
– tu je po meni zbilja najbolji HT, tu zbilja nećete puno zaraditi, ali nemate ni straha od gubitka novca,
– na dionicama tipa VDKT, ADPL se zbilja može puno zaraditi, ali morate znati kako se upravo na takvim dionicama može i najviše izgubiti.

– ja sam odgovorna prema svom novcu, zbog toga je moj tip ulaganja izrazito konzervativan.
– ali svi oni koji imaju malo novcam jednostavno se moraju kockati kao i gospodin Lopina na najluđim dionicama.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana, hvala na odgovoru. Već sam se uplašio da ćete mi savjetovati rasprodaju i oročenje.

Ali po vašim postovima iz 2006. se vidi da ste tada ulagali između ostalog i u firme za koje niste ni znali čime se bave i ulagali ste puno riskantnije nego danas. Kao, tada se to moglo, zarade su bile brutalne, ali danas se to ne može, danas treba ići na sigurno. Treba primjetiti da su cijene dionica tada 2006., kada ste vi riskantno ulagali bile na višim razinama (neke i nekoliko puta više) nego danas, a pogotovo proljetos.

Sada kada ste se po vašim riječima obogatili, ulažete konzervativno i svima to savjetujete, čak ste to savjetovali i proljetos na dnu recesije. To je kao kad otac sinu drži predavanja o tome kako treba učiti i kako je škola važna a sin jednog dana na tavanu nađe očeve svjedodžbe sa dvojkama (a možda je i ljosnuo koji razred). Cijenim vaše iskustvo, i svi ovi savjeti će mi jako dobro doći jednog dana.

Što se tiče kladionice, tečaj za pobjedu Engleske je bio oko 1,15-1,25, uzmimo 1,25. Pišete da ste zaradili puno više od 1000 kn, uzmimo npr. 10 puta više. Recimo da ste uložili 40.000, a zaradili 10.000. I vi tvrdite da je to bilo sigurno ulaganje.

Opet sam malo zbunjen. Da li da vjerujem svjedodžbama ili vašim riječima?

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

New Report

Close