Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prema nekim mojim saznanjima (ovo uzeti s rezervom, jer nisam osobno vidio te papire) konsolidirani BV Leda je cca 4500. Zašto stalno spominješ Plavog i ADPL kakve sad to veze ima? Inače za tvoju informaciju, ADPL je na 0,4 BV dakle čisti je buy prema ovim Grahamovim kriterijima koje navodiš. Prema tome ako bi Graham kupio ADPL, zašto bi to netko sada prodavao?

kad smo kod "raspada" carstva, to bi bilo vrlo vrlo dobro jer bi neke akvizicje tada postigle fer cijenu u transakcijama

Nemoj molim te opet sa konsolidiranim [lol] . Pa to smo isto prerasli [lol] . Zasto svjetski fondovi koji se vode grahamovim i buffetovim nacelima ne kupuju ta dva bisera, ledo i adpl nego se odlucuju za tamo neke kokakole, sto ti ja znam?

Nemam pojma, treba ih nazvati i vidjeti zasto?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

@ Biber

El Febo, 07.09.2009. u 14:16
moram se umješat malo

Visokoprofitabilne firme poput leda, atgr,kodt.. nemogu se tržiti na jednom booku
Nezahvalno je procijenjivati book firme.
Iako se to baš nemože prepisati booku,koliko jedan jure radic i njegovi inžinjeri vrijede…?? u koji to book ide

Goodwill

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ima li netko ikakav suvisli komentar na ovo što se (ne)događa na našoj burzi?…….
pa tu nema nikakvog trgovanja….eventualno netko tu i tamo kupi ili proda dionice sam sebi…..

Prema nekim mojim saznanjima (ovo uzeti s rezervom, jer nisam osobno vidio te papire) konsolidirani BV Leda je cca 4500. Zašto stalno spominješ Plavog i ADPL kakve sad to veze ima? Inače za tvoju informaciju, ADPL je na 0,4 BV dakle čisti je buy prema ovim Grahamovim kriterijima koje navodiš. Prema tome ako bi Graham kupio ADPL, zašto bi to netko sada prodavao?

kad smo kod "raspada" carstva, to bi bilo vrlo vrlo dobro jer bi neke akvizicje tada postigle fer cijenu u transakcijama

Nemoj molim te opet sa konsolidiranim [lol] . Pa to smo isto prerasli [lol] . Zasto svjetski fondovi koji se vode grahamovim i buffetovim nacelima ne kupuju ta dva bisera, ledo i adpl nego se odlucuju za tamo neke kokakole, sto ti ja znam?

Nemam pojma, treba ih nazvati i vidjeti zasto?
[/quote]

Sakai kolega, fakat te ne kužim što bi ovo trebalo značit? Ja kupujem dionice za koje smatram da su podcijenjene i na kojima očekujem prinos u vidu povećanja cijene dionice, uz adekvatnu maržu sigurnosti. Što ja znam tko šta kupuje i zašto, ili zašto netko ne kupuje Ledo ili ADPL ili šta već…. ne interesa me to. Kristijan Floričić je kupovao ATPL po 30 kuna. Di si ti onda bio? Tebi je bila dobra po 2000 kn. Ovo je samo odgovor tebi ovom čudnom pitanju… ništa osobno. zašto se stalno rugaš našim kompanijama? Ne kužim…ima li jedna da ti je dobra pa da vidimo i analiziramo. ovo je tema best buy pa preporuči nešto… bilo što.

I'LL BE BACK

kao sto rekoh, demagog. Pa naravno da mi je bila dobra po 2000. Nekima je, kad me vec potezes za jezik bila dobra i na 3500.

tko se ruga nasim kompanijama? Ja se rugam svjetskim fondovima sto ne kupuju nase potcjenjene bisere.

I na kraju, ja ne preporucujem odnosno drukam kupnju pa prodam i zasutim ili nadjem neki drugi potcjenjeni biser. Kome neke stvarni nisu jasne nikad nece ni biti.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

pa ovo je forum o dionicama a topic je best buy. što je loše kad netko kaže best buy i argumentira. Ja sam prije nekih dva tjedna stavio jedno 5 buy dionica i jedno desetak hold dionica. svaku sam argumentirao zašto i zbog čega. ako je to loše i ako je drukanje, ok, onda valjda tako mora biti… neke od tih dionica uopće nemam u portfelju niti ih mislim kupovati jer ne mogu ići u tako široku disperziju. zar vi stvarno smatrate da nečije piskaranje po forumu može uvjetovati tečajeve cijena na burzi. Znači ja sam sve one dionice naveo i analizirao da bih se iskrcao, ili što? Stvarno svašta… Sakai kolega, vaša misija je provokacija i ovime zaključujem raspravu sa vama. lijep pozdrav.

I'LL BE BACK

Pozdrav momčadi s ove zanimljive teme.
Malo pišem ,ali zato dosta čitam. U prvi tren mi je bilo drago što se vratio britki g.-din Sakai.
Evo jedno pitanje za njega. Osim što ne valja nijedna naša dionica, jeli valja itko s ovog foruma?
Izgleda mi da da ste pretjerali sa teorijama zavjere,jer kad ste pinku blaži onda je užitak čitati vaše poruke,a usput se razvije i dobra rasprava.
Budući je ovo tema best buy moram nešto spojit i s tim.Ne slažem se ni ja uvijek s governerom,ali on
bar ima muda ukazati na svoje vizije i razmišljanja pa ćemo mi ostali sami odvagnuti što nam odgovara ,a što ne.
Pozdrav

klodovik

Neobično mi je drago da sam potakao raspru o cijenama Ledovih sladoleda. Moja obitelj, obitelj ženine kume i još neki (pouzdano) doslovno se natrpavaju LIDLOVIM sladoledima. Postoje (barem u našem Lidlu) 3 tipa sladoleda veličine Ledovog Kinga: vanilija, vanilija s bademom i čokolada, svaki tip pakiran u kutiji od 6 komada. Cijena kutije je otprilike 22,23 i 24 kn, ovisno o tipu. Dakle, najskuplji "LIDL KING" košta 4 kn!!! Meni su svi LIDLOVI sladoledi fantastični, a onaj od čokolade naprosto obožavam. Moram kazati da sam probao i gotovo SVE Ledove sladolede i da Lidlovi, barem prema mojem ukusu , nimalo ne zaostalu za LEDOVIM sladoledima.
Dobar glas se brzo širi i daleko čuje. Čovječe, za 1 KING možeš pojesti 3-4 LIDL sladoleda
[shocked]!

Neobično mi je drago da sam potakao raspru o cijenama Ledovih sladoleda. Moja obitelj, obitelj ženine kume i još neki (pouzdano) doslovno se natrpavaju LIDLOVIM sladoledima. Postoje (barem u našem Lidlu) 3 tipa sladoleda veličine Ledovog Kinga: vanilija, vanilija s bademom i čokolada, svaki tip pakiran u kutiji od 6 komada. Cijena kutije je otprilike 22,23 i 24 kn, ovisno o tipu. Dakle, najskuplji "LIDL KING" košta 4 kn!!! Meni su svi LIDLOVI sladoledi fantastični, a onaj od čokolade naprosto obožavam. Moram kazati da sam probao i gotovo SVE Ledove sladolede i da Lidlovi, barem prema mojem ukusu , nimalo ne zaostalu za LEDOVIM sladoledima.
Dobar glas se brzo širi i daleko čuje. Čovječe, za 1 KING možeš pojesti 3-4 LIDL sladoleda
[shocked]!

Kolega, samo vi dajte, klopajte. nemam ja ništ protiv, dapače… napravite onom Lidlu nekaj prometa. hebote ja kad god uđem u taj dućan ko da sam ušo u kuću duhova. Jel kupujete i Sky Colu? E sad.. ja o sladoledima znam jako puno, jer sam jedno vrijeme bio i profesionalno vezan za industriju sladoleda. O ukusima neću raspravljati, svako ima ono što mu više odgovara i što mu je ukusnije, ali sa profesionalne strane morat ćete mi vjerovati: King, Magnum i Dove su prva liga sladoledi (dakle ne hvalim samo Ledo već i druge proizvođače). Ovaj talijan u Lidlu je treća liga prema kvaliteti sastojaka i kvaliteti okusa i niti u teoriji se ne može uspoređivati sa ova tri ili im uzeti market share. Ako negdje vidite da Magnum košta 4 ili 5 kuna javite mi i ja ću se ozbiljno zabrinuti. pozz… Uostalom imate i Ledovih sladoleda po 4 kune.. njofra, snjeguljica.. imate i macho za 8. Macho je isto prvoligaš, ali je veličinom manji od Kinga i zato jeftiniji.

I'LL BE BACK

Svejedno, nit sam bankarski strucnjak (di nam je plavi, da nije otresao ADPL?)

Tu sam SAkai, kako mogu pomoći??
Nisam otresao ADPL prejeftine su ovo cijene za mene, pa neću je valjda dati za 65 kuna, što je tebi??

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Mislim da sam našao definitivni best buy. Fučkaš sve ovo o čemu pišete!!! Ove fundamente ništa ne može pobijediti.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=39d4ec03-c806-40a5-bdd4-5334ee44a97d&open=four

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Mislim da sam našao definitivni best buy. Fučkaš sve ovo o čemu pišete!!! Ove fundamente ništa ne može pobijediti.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=39d4ec03-c806-40a5-bdd4-5334ee44a97d&open=four

Imas to na Tajlandu za bitno manje love. I nemas limita za broj zena [wink]

New Report

Close