Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa ne vrjedjaj me – nisam ja boksac! 😀

sto se tice hibrida jok – ne mozes cuvati sjeme od hibrida jer je zapravo jalovo :): E sad komu to pase? Ista stvar ti je i sa GMO… ne mozes koristiti sjeme od uroda 😉

Cek, Radman hoce reci da u zelucu nastaje rajska ribica [lol] ?

ne zamjeri, malo sale. Evo jedna istininta prispodoba: jedan pruski kralj je zelio da mu gardu cine muskarci visoki 1.80 (tada je prosjek bio nesto iznad 160 ak se dobro sjecam). Stoga je okupio visoke grmalje i grmaljice i prisilio ih da se zene i proizvode djecu… no rezultat je bio vrlo porazan, cak je i dosta te djece imalo znacajne fizicke nedostatke. Na silu ne ide protiv prirode…

Inace, za dublje rasprave preporucam Sjeme unistenja kao sto vec i rekoh, neke stvari postaju tada puno jasnije….

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Da se vratimo na temu best buy i slicno:

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/09/07/0062006.html?pos=n0

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Gospodo Mcinha i pofuk.

– ne znam zbog čega ste još pod moderiranjem, ali na listi ste mi prijatelja pa vidim što pišete, ali vas ne mogu citirati.
– danas sam na ovoj temi napisala triple by Ivana7.
– normalno kao uvijek i pogodila.
– ali nema mi toga posta, izgleda su moderatori došli i na ovu temu praviti malo reda.
– ali zbilja za tim nema potrebe.
– na ovoj temi nema svađanja, vrijeđanja, drukanje je svedeno na minimum.
– a i ovi što drukaju su pravi profići tako da su to u stvari i super drukanja za zaraditi lovu.
– ovaj vikend svi parovi kladione koje sam tu napisala su dobili.
– znači bez ijedne greškice.
– a financijski što jučer što danas meni u kasici prasici saldo povećan za skromnih 1.000 eurića.
– nije puno ali me veseli.

– i moram vam se zahvaliti na ocijenama, malo sam vrtila temu unazad i dosta mi je jedinica ispravljeno.

– I love this game.
Pozdrav !

Sorry, al kakve ima veze što si ovaj vikend dobila, idući ćeš izgubiti, to je kladionica. Samo ako si dobila te pare znači da si i uložila pozamašnu svotu. Meni ne pada na pamet uložiti više od 200 kuna. Samo mi još fali da se navučem, pa da počnem igrat finsku 3 ligu za 10 000 kuna. Dobio sam i ja prošli vikend 2000 kuna na uloženih 30, ali to je bilo tada, meni je kladionica razbibriga i obično igram 3 listića po 30 ili 40 kuna s koeficijentom 4 ili 5, ak prođe super,ak ne nije bed, ovaj listić gdje sam dobio 2000 je čista slučajnost i tako što nisam odigrao gotovo godinu dana, jer kladare baš i žive od onih koji ulože 10, a mogući dobitak 10 000.
[/quote]
iduci ce opet dobiti jer sam ja ovaj put izgubio jer nju nisam sluso a ja cu za sljedeci put naci 2 zicera i ona ce mene za razliku od mene…….joj pardon kak ovo glupo zvuci…….htio sam napisati i ona ce za razliku od mene,mene poslusati
joj kak tek ovo glupo zvuci…….ispricavam se …….da skratim ……htio sam reci ja cu nju poslusati
pofuk

Da se vratimo na temu best buy i slicno:

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/09/07/0062006.html?pos=n0

bilo bi fakat dobro da proda nešt… po mogućnosti Ledo… ili Tisak [wink]

I'LL BE BACK

Pa pitanje je po kojoj su cijeni uzete hipoteke na dionice. Sto ti mislis, na nominalnoj ili "realnoj"?

Ne znam kako banke posluju tu nisam strucnjak, al nekako sumnjam da su dali fer vrijednost. A free float mali…. tako da ne iskljucujem preveslavanje malih dionicara koji se nadaju cijeni od 10 K (ledo) ili 700 kn (tisak). Hrvatska kuhinja je zacudna i ocaravajuca…. prfc, indg… ima toga gro…

Pa pitanje je po kojoj su cijeni uzete hipoteke na dionice. Sto ti mislis, na nominalnoj ili "realnoj"?

Ne znam kako banke posluju tu nisam strucnjak, al nekako sumnjam da su dali fer vrijednost. A free float mali…. tako da ne iskljucujem preveslavanje malih dionicara koji se nadaju cijeni od 10 K (ledo) ili 700 kn (tisak). Hrvatska kuhinja je zacudna i ocaravajuca…. prfc, indg… ima toga gro…

pojma nemam po kojoj su založene… nominalna cijena ne znači ništa, to je svakom iole ozbiljnom investitoru jasno. znam samo da je Tisak kupio po 430 i uložio još brat bratu 50 u njega… pa sada… Ledo po 10 00 nije nikakvo preveslavanje malih dioničara nego fer vrijednost kompanije (IMHO). da ne mislim tako ne bih imao Ledo. Naravno, ti ćeš reći da je to nebuloza, al da nema različitih mišljenja, burze i trgovine ne bi niti bilo.

I'LL BE BACK

Necu reci da je to nebuloza, svatko ima pravo na vlastite projekcije. Ja bih ipak uzeo onu Grahamovu na koju se ljudi cesto pozivaju.

– kupi ispod booka
– na jedan book si siguran
– na 1.5 book prodaj
– na tri booka ne gledaj. (to je jedan prorok iz hrvatske izjavio).

Sasvim je moguce da na glasine o prodaji Ledo ode na 8 K, zasto ne? Sjetimo se Migrosa :D. To je sada stvar procjene svakog spekulanta.

Svejedno, nit sam bankarski strucnjak (di nam je plavi, da nije otresao ADPL?) nit sam pravnik. Razmisljam naglas. Ako sam ja banka ili tko li vec tko daje kredite, necu prihvatiti dionice po trenutnoj cijeni nego trazim diskont. Zar ne? Jel bi ti meni posudio 100 kn a ja tebi dam hipoteku na suzuki swifta?

Druga stvar je, sto se dogadja u slucaju prodaje firme cije su dionice pod hipotekom? Koji je postotak tih dionica pod hipotekom? Tko ima pravo otkupa tih dionica i po kojoj cijeni? itd itd…..

Uostalom, poanta linka je slijedeca. To carstvo u koje se mnogi kunu nije bas tako na jakim nogama kao sto me se probalo uvjeriti.

Necu reci da je to nebuloza, svatko ima pravo na vlastite projekcije. Ja bih ipak uzeo onu Grahamovu na koju se ljudi cesto pozivaju.

– kupi ispod booka
– na 1.5 book prodaj

Sasvim je moguce da na glasine o prodaji Ledo ode na 8 K, zasto ne? Sjetimo se Migrosa :D. To je sada stvar procjene svakog spekulanta.

Svejedno, nit sam bankarski strucnjak (di nam je plavi, da nije otresao ADPL?) nit sam pravnik. Razmisljam naglas. Ako sam ja banka ili tko li vec tko daje kredite, necu prihvatiti dionice po trenutnoj cijeni nego trazim diskont. Zar ne? Jel bi ti meni posudio 100 kn a ja tebi dam hipoteku na suzuki swifta?

Druga stvar je, sto se dogadja u slucaju prodaje firme cije su dionice pod hipotekom? Koji je postotak tih dionica pod hipotekom? Tko ima pravo otkupa tih dionica i po kojoj cijeni? itd itd…..

Uostalom, poanta linka je slijedeca. To carstvo u koje se mnogi kunu nije bas tako na jakim nogama kao sto me se probalo uvjeriti.

moram se umješat malo

Visokoprofitabilne firme poput leda, atgr,kodt.. nemogu se tržiti na jednom booku
Nezahvalno je procijenjivati book firme.
Iako se to baš nemože prepisati booku,koliko jedan jure radic i njegovi inžinjeri vrijede…?? u koji to book ide

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

nisam rekao da se treba trziti na jednom booku, vec da si siguran… a ovo za 1.5 book ne kazem ja, kaze veliki Warren… znate i on mene zove svaki dan [smiley]

a sto se tice tih revalorizacija famoznih, mislim da smo svi prosli tu skolu 🙂

nisam rekao da se treba trziti na jednom booku, vec da si siguran… a ovo za 1.5 book ne kazem ja, kaze veliki Warren… znate i on mene zove svaki dan [smiley]

kakav Warren, kaj nisi maloprije reko graham?

I'LL BE BACK

– kupi ispod booka
– na 1.5 book prodaj

Mogu samo reći… to nije točno. A primjera je koliko hoćeš. Ne možeš univerzalno pravilo primjeniti na sve kompanije niti sve sektore. Kod nekih firmi se u BV računicu ubacuje i premija na brand. Koliki je ROE? Pa neće frima sa 20% ROE se tržiti na jednom booku majku mu staru.. To je u Americi normalno. Coca Cola se primjerice trži na 5 x BV. Ledo se trži trenutno na 1,7BV (jer je BV 2800 kn) s time da je to book samo RH. Postoji kapital u Bosni i Mađarskoj. Prema nekim mojim saznanjima (ovo uzeti s rezervom, jer nisam osobno vidio te papire) konsolidirani BV Leda je cca 4500. Zašto stalno spominješ Plavog i ADPL kakve sad to veze ima? Inače za tvoju informaciju, ADPL je na 0,4 BV dakle čisti je buy prema ovim Grahamovim kriterijima koje navodiš. Prema tome ako bi Graham kupio ADPL, zašto bi to netko sada prodavao?

kad smo kod "raspada" carstva, to bi bilo vrlo vrlo dobro jer bi neke akvizicoje tada postigle fer cijenu u transakcijama

I'LL BE BACK

hvala na ispravci…. da, previdom sam spojio dva covjeka. [smiley]

New Report

Close