Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

NE KLADITI SE NA MALE KOEFICIJENTE!!!!!!
radje foldati parove i tjednima i onda lupiti jako

– potpuno krivo.
– nisu bitni koeficijeni, ali je jako bitno točno pogoditi.
– ovo ljeto takoreći ništa nisam igrala, ali sada ću tjednima šišati kladionice.
– jedino me je tu stvarno strah staviti neku veću lovu.
– ali stvarno me ide jer puno bolje šišam te kladionice nego vas na burzi.
– i jučer dobila cca 3.000kn, nije puno kao na dionicama, ali me veseli.

– a danas kako burza ne radi morati ću opet na kladionici zaraditi novce.

– možda je to Gana ???? ili Alžir, tu bi bilo dobro ako može s 1X ???? a možda i neki Brampton ?????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
potpuno tocno i potpuno krivo
imali smo svi zajedno jedan zicer a bio je koeficijent 3 i pol
to je bio brazil protiv argentine ali ja to nisam vidio i ja sam kriv jer nisam dobro napravio tehnicku analizu ponude u kladionicama,a to je bio totalni zicer jer nemoze dirigent orkastra da bude psihicki rastrojena osoba ma koliko god karizmaticna bila
pofuk
p.s. naso sam ti zicer
igraj na portugal protiv madjarske

Treći kvartal s obzirom da je bitan indeks BPI ,koji je u prosijeku za desetak posto lošiji nego u
drugom,a nafta je poskupila bi trebao biti zeru lošiji od drugoga.Dakle ,gubitak od cca
20 mil kn u brodarstvu.Ali prodaja Konavla bi trebala donijeti neku ekstra dobit.Naime kako su
cijene brodova ovako nisko čak se može dogoditi da se postigne niža cijena od knjigovodstvene
iako smatram da je dobit po osnovi ove prodaje od 5 do 10 mil kn.
Turizam i aviokompanija s obzirom na sezonsko poslovanje bi trebalo ostvariti dobit tako da bi i uz ovakve vozarine ATPL mogla biti na pozitivnoj nuli.
Zato će četvrti kvartal biti "ajme majko" jer će sva tri segmenta poslovanja biti gubitaši pa će
gubitak biti veći nego što ga ostvaruje brodarstvo.
U svakom slućaju ATPL stabilno slaže gubitke i s obzirom na fundamentalnu precijenjenost u odnosu na ostale vjerovatno brodar u najtežoj situaciji .
Jedina nada je porast vozarina.

Dragi Lopina, pa vi ste pravi materijal za Hanfu. Svjesno zbunjujete ulagace. [lol]
Konavle su prodane u prvom kvartalu.
Kolocep u drugom, za oko 14 mil USD.Mislim u lipnju. to je brod star 13 godina, Onako nevezano, brodarski brokeri koriste pravilo da brod svake godien gubi 5-6% vrijednosti….

[/quote]
Ok. Koločep je prodan za 13,5 mil US$ ali knjiženje slijedi u ovom kvartalu.
Tanerska nove tankere amortizira u 16 god
Amortizacija 6,25%.
Novi bulkovi se amortiziraju na 20 god. Dakle,5% vrijednosti godišnje.
Samo pokoji put je tih 5% apsolutno puno više,naročito, ako su brodovi kupljeni skupo u vrijeme visokih vozarina.LPLH je 2008. imala jedan takav "biser",ali svi ostali brodovi su kupljeni relativno povoljno.
LPLH sa starim kantama bolje posluje od ATPL sa novim lađama u ova zadnja tri kvartala.Kako je to
moguće.Vrlo jednostavno jer ATPL s obzirom na zaduženje i velićinu flote plaća velike kamate.
LPLH na svoju staru flotu obraćunava izuzetno visoku amortizaciju jer je rok korištenja brodova kraći.Gotovo istu kao i ATPL na novu flotu.Amortizacija nije razlog relativno manjeg gubitka LPLH
u odnosu na ATPL.Prezaduženost uz ovakve vozarine,kao i relativno male rezerve gotovine
ćine ATPL najnerentabilnijim našim brodarom u ovom kriznom razdoblju.I tako će biti sve do trenutka dok vozarine znaćajno ne porastu.

Treći kvartal s obzirom da je bitan indeks BPI ,koji je u prosijeku za desetak posto lošiji nego u
drugom,a nafta je poskupila bi trebao biti zeru lošiji od drugoga.Dakle ,gubitak od cca
20 mil kn u brodarstvu.Ali prodaja Konavla bi trebala donijeti neku ekstra dobit.Naime kako su
cijene brodova ovako nisko čak se može dogoditi da se postigne niža cijena od knjigovodstvene
iako smatram da je dobit po osnovi ove prodaje od 5 do 10 mil kn.
Turizam i aviokompanija s obzirom na sezonsko poslovanje bi trebalo ostvariti dobit tako da bi i uz ovakve vozarine ATPL mogla biti na pozitivnoj nuli.
Zato će četvrti kvartal biti "ajme majko" jer će sva tri segmenta poslovanja biti gubitaši pa će
gubitak biti veći nego što ga ostvaruje brodarstvo.
U svakom slućaju ATPL stabilno slaže gubitke i s obzirom na fundamentalnu precijenjenost u odnosu na ostale vjerovatno brodar u najtežoj situaciji .
Jedina nada je porast vozarina.

Dragi Lopina, pa vi ste pravi materijal za Hanfu. Svjesno zbunjujete ulagace. [lol]
Konavle su prodane u prvom kvartalu.
Kolocep u drugom, za oko 14 mil USD.Mislim u lipnju. to je brod star 13 godina, Onako nevezano, brodarski brokeri koriste pravilo da brod svake godien gubi 5-6% vrijednosti….

Inace, ovo ce vas isto zanimati s obzirom da zagovarate brodara sa starim kramama.
Dnevni troskovi 5 godina starog capesizea (ma mogu ja i za handye, al bitan je omjer) – opex – iznosili su 4.685 dolara, a onog od 20 godina 6.712 dolara dnevno (podaci iz 2007). E sad, kako ce to pomoci LPLH – bojim se nikako [smiley]

Drugi brodar. Kada sam pisao da break even tankera TNPL nije nizi od 30.000 USD, rekli su mi da pricam gluposti. Evo vam sada, Mustac isto prica gluposti?
Sada ti tankeri voze za koliko, 10, 12 tisuca. Pa to su generatori gubitka isto… geeee….

[/quote]
Cape /100.000 i više DWT/4.685 do 6.712 US$
Istovremeno tankeri od 80.000 do 170.000 TNPL 30.000 US$ dnevno.
Nešto ovdje ne štima.Meni izgleda prevelika razlika.Ovo bi trebalo biti blizu.Pa ne mogu troškovi za tankere biti pet puta veći.To bi trebalo biti približno isto.

Gospodo Mcinha i pofuk.

– ne znam zbog čega ste još pod moderiranjem, ali na listi ste mi prijatelja pa vidim što pišete, ali vas ne mogu citirati.
– danas sam na ovoj temi napisala triple by Ivana7.
– normalno kao uvijek i pogodila.
– ali nema mi toga posta, izgleda su moderatori došli i na ovu temu praviti malo reda.
– ali zbilja za tim nema potrebe.
– na ovoj temi nema svađanja, vrijeđanja, drukanje je svedeno na minimum.
– a i ovi što drukaju su pravi profići tako da su to u stvari i super drukanja za zaraditi lovu.
– ovaj vikend svi parovi kladione koje sam tu napisala su dobili.
– znači bez ijedne greškice.
– a financijski što jučer što danas meni u kasici prasici saldo povećan za skromnih 1.000 eurića.
– nije puno ali me veseli.

– i moram vam se zahvaliti na ocijenama, malo sam vrtila temu unazad i dosta mi je jedinica ispravljeno.

– I love this game.
Pozdrav !

Gospodo Mcinha i pofuk.

– ne znam zbog čega ste još pod moderiranjem, ali na listi ste mi prijatelja pa vidim što pišete, ali vas ne mogu citirati.
– ali nema mi toga posta, izgleda su moderatori došli i na ovu temu praviti malo reda.
– a i ovi što drukaju su pravi profići tako da su to u stvari i super drukanja za zaraditi lovu.
– a financijski što jučer što danas meni u kasici prasici saldo povećan za skromnih 1.000 eurića.

– i moram vam se zahvaliti na ocijenama, malo sam vrtila temu unazad i dosta mi je jedinica ispravljeno.

– I love this game.
Pozdrav !

draga ivana7
cestitke na dobitku i puno srece sutra sa ovcama zeli Vam pofuk
pofuk

Inače, bog te pita koje sve low end sastojke stavljaju u taj šrot u Lidlu.

Da, u Ledu sigurno stavljaju sve prirodno i organski uzgojeno [lol]
[/quote]

U Ledo King i Grandissimo stavljaju se top of the line sastojci… u ove druge se stavljaju sastojci nešto niže kvalitete.
[/quote]

Da, ono sto je EU zabranila zbog previse otrova u tim sastojcima. Daj nemoj farbat ljude….

I ja recimo volim jako Stellu ( najbolje "domace" pivo), ali necu tu pisati bajke kako stavljaju u stellu top of the line sastojke.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

LPLH sa starim kantama bolje posluje od ATPL sa novim lađama u ova zadnja tri kvartala.Kako je to
moguće.Vrlo jednostavno jer ATPL s obzirom na zaduženje i velićinu flote plaća velike kamate.
LPLH na svoju staru flotu obraćunava izuzetno visoku amortizaciju jer je rok korištenja brodova kraći.Gotovo istu kao i ATPL na novu flotu.Amortizacija nije razlog relativno manjeg gubitka LPLH
u odnosu na ATPL.Prezaduženost uz ovakve vozarine,kao i relativno male rezerve gotovine
ćine ATPL najnerentabilnijim našim brodarom u ovom kriznom razdoblju.I tako će biti sve do trenutka dok vozarine znaćajno ne porastu.

glupost. Ne zaradjuju ni jedni ni drugi, a zalosno je sto i dalje lazete. Novi brod ima 1 mil USD opexa godisnje, brodovi LPLH imaju 2 mil USD godisnje. Sto sad kamate iznose 100 %?

Sto se tice prezaduzenosti ATPL, ja vas opet moram pitati? Sto su rezerve?.

I ne lupetajte o nestimanju troskova tankera i bulkera( govorio sam o troskovima brodova ATPL i LPLH/. Break even za tnpl tankere je 30 000 i vise. Za bulkere je oko 25.000 pod uvjetom da su pod kreditom (recimo novi brodovi atpl) koji sada voze – novi – za 16 K ili 18 K (znaci gubitak je manji nego tankere TNPL).

Uglavnom, sumnjam da se predstavljate nevjezom, prije ce biti da ste igrac nekoga tko se iskrcava. Uvijek hvalospjevi, a cijena tih dionica ide dole. Stoga je ova rasprava zavrsena, vise nemam vremena, a sada i puckoskolci vec znaju vase fore… 🙂

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Inače, bog te pita koje sve low end sastojke stavljaju u taj šrot u Lidlu.

Da, u Ledu sigurno stavljaju sve prirodno i organski uzgojeno [lol]
[/quote]

U Ledo King i Grandissimo stavljaju se top of the line sastojci… u ove druge se stavljaju sastojci nešto niže kvalitete.
[/quote]

Da, ono sto je EU zabranila zbog previse otrova u tim sastojcima. Daj nemoj farbat ljude….

I ja recimo volim jako Stellu ( najbolje "domace" pivo), ali necu tu pisati bajke kako stavljaju u stellu top of the line sastojke.
[/quote]

Kolega Sakai u čemu je vaš problem? Ne vjerujete mi da se u King i Grandissimo stavljaju _najbolji_ sastojci? Pa nazovite u Ledo i pitajte… ili svratite. U brandove poput Twice, Njofre i Snjeguljice se stavljaju sastojci nižeg razreda kvalitete i cijene, a King i Grandissimo su Ledovi premium brandovi. zato su toliko skuplji od palete ostalih brandova/proizvoda Leda. Otrovni sastojci? Kakvi otrovni sastojci kolega? da niste VI ti koji farbate ljude? Opet vam ponavljam, ako mi ne vjerujete raspitajte se, ali molim vas ne lupetajte..

I'LL BE BACK

Je li taj King u opće od Leda ili je to nekakva licenca?
Ja živim u u uvjerenju da je to licenca, a ako je licenca to se malo više kontrolira zar ne ?!

who dares, wins

Kolega Sakai u čemu je vaš problem? Ne vjerujete mi da se u King i Grandissimo stavljaju _najbolji_ sastojci? Pa nazovite u Ledo i pitajte… ili svratite. U brandove poput Twice, Njofre i Snjeguljice se stavljaju sastojci nižeg razreda kvalitete i cijene, a King i Grandissimo su Ledovi premium brandovi. zato su toliko skuplji od palete ostalih brandova/proizvoda Leda. Otrovni sastojci? Kakvi otrovni sastojci kolega? da niste VI ti koji farbate ljude? Opet vam ponavljam, ako mi ne vjerujete raspitajte se, ali molim vas ne lupetajte..

Moj problem nije u nicemu, ne jednom sam ti rekao odkuda dolaze lubenice "iz neretvanske doline", i koliko su kancerogene. Naravno, s tim tvojim djecjim pristupom, nazovite u Ledo i pitajte ih… to je kao da sudac pita ubojicu, jelda da niste ubili tog covjeka [lol]

Problem je u tome da krupni kapital kontrolira ovu drzavu i da se propisa i zakona ne drzi gotovo nitko – osim sirotinje jer moraju. I opcenito nas truju gdje stignu i kako. Raspitaj se malo, kako djeluje i jel djeluje xy agencija pri drzavi koja kontrolira GMO, za pocetak…Zar te nisu ucili da nije lijepo lagati.

A ti sad tu "sirotinju" ides uvjeravati i drukati kako je to sve divno i krasno. Lijepo kupi tonu ledovog sladoleda i trpaj u sebe, a ostavi se pljuvanja drugih i drugoga.

Koliko ti placaju za to?

Ponavljam best buy je Hidroelektra

nemoj da mi poslije plačete na kućnom pragu, da mi vrata ne povuku vlagu [cry]

http://www.kucilooro.webs.com/

Gospodo Mcinha i pofuk.

– I love this game.
Pozdrav !

Sorry, al kakve ima veze što si ovaj vikend dobila, idući ćeš izgubiti, to je kladionica. Samo ako si dobila te pare znači da si i uložila pozamašnu svotu. Meni ne pada na pamet uložiti više od 200 kuna. Samo mi još fali da se navučem, pa da počnem igrat finsku 3 ligu za 10 000 kuna. Dobio sam i ja prošli vikend 2000 kuna na uloženih 30, ali to je bilo tada, meni je kladionica razbibriga i obično igram 3 listića po 30 ili 40 kuna s koeficijentom 4 ili 5, ak prođe super,ak ne nije bed, ovaj listić gdje sam dobio 2000 je čista slučajnost i tako što nisam odigrao gotovo godinu dana, jer kladare baš i žive od onih koji ulože 10, a mogući dobitak 10 000.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close