Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sladoled nisam jeo godinama niti imam želju..
kad me primi želja za slatkim (a to je rijetko) maznem urmašice ili baklavu…
a nedavno sam otkrio i tufahiju…
U Konzumu sam kupio nekakve urmašice ali nisu ništa valjale pa ih neću više kupovati…

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Što se alkohola tiče vrijedi ona stara, samo u posebnim prilikama.
Kao pravi gospodin pijem dobro vino. REcesiji pokazujem zube, isto kao i ovi u Tele2.

Danas sam tako poslije ručka popio fini Shiraz, iz Južne Afrike.
Toliko je bilo dobor da sam morao još dva puta točiti, sve dok netko nije pogledao koliko fali i brže bolje maknuo flašu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ja pak od slatkog jedem samo sladoled nevjerojatno!
Niti ne znam što znače one gore riječi, jedino sam čuo za baklavu, to je nešto ko štrudl valjda,ne?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A u Algidu stavljaju ono što ostane?
Jesam li točno napisao, jel se tako zove taj sladoled? Ne znam, prvi put sam ovo ljeto čuo za njega i to baš od Švarcija.

ne, ne krivo smo se razumijeli. Ledo u svoje brandove King i Grandissimo stavlja top of the line sastojke a ono što ostane plus sastojci nižeg razreda idu u niže rangirane Ledo brandove poput Twice, i ostalih manji sladoleda na štapiću (njofra, snjeguljica, etc…) Zato su King i Grandissimo toliko skuplji.

Algida je kompanija/divizija od multinacionalne kompanije Unilever koja se bavi proizvodnjom sladoleda i smrznute hrane. A Magnum (ispričavam se, u par postova ranije sam napisao Dove. To je greška, Dove je isto sličan sladoled ali od jedne treće kompanije) je jedan od jačih brandova Algide i konkurentan je brand Ledovom Kingu. Taj je Magnum isto visokokvalitetan proizvod poput Ledo Kinga i budite uvjereni da ne košta 5kn ko ovaj junk u Lidlu.

Inače kad idem kupit sladoled tražim onog meda na škrinji.
He, he, ovo me podsjeća na moju baku, ona i dan danas svaki prašak za rublje zove Faks, svaku pastu za zube zove Kalodont, regenerator za kosu je Subrina…
Švarci, jel se to zove mindset ili tako nešto?

Da, to je to. (otprilike) [smiley]

I'LL BE BACK

Kao pravi gospodin pijem dobro vino. REcesiji pokazujem zube, isto kao i ovi u Tele2.

Toliko je bilo dobor da sam morao još dva puta točiti, sve dok netko nije pogledao koliko fali i brže bolje maknuo flašu.

ma ja se šalim, pijem samo Jackie sa dve kocke leda i od piva volim Coronu i Heineken (znam da će me popljuvati pravi ljubitelji piva jer pijem vodice za prat noge ali to volim), ponekad maznem i Guiness ali flaširani
od vina pijem jedino bijelo, volim graševinu, malvaziju a nije loša ni ona Imotska kujunđuša…
rakiju ni vinjake ne volim

Niti ne znam što znače one gore riječi, jedino sam čuo za baklavu, to je nešto ko štrudl valjda,ne?

hehehehe…pravi lokalni dečko [rolleyes]

ma ja se šalim, pijem samo Jackie sa dve kocke leda i od piva volim Coronu i Heineken (znam da će me popljuvati pravi ljubitelji piva jer pijem vodice za prat noge ali to volim), ponekad maznem i Guiness ali flaširani
od vina pijem jedino bijelo, volim graševinu, malvaziju a nije loša ni ona Imotska kujunđuša…
rakiju ni vinjake ne volim
[/quote]

DObro onda, izvuko si se.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

hehehehe…pravi lokalni dečko [rolleyes]
[/quote]

REkle bi ti neke, ma kakav dečko, muškarac! [rolleyes]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ja od crnih volim Dingač. Redovito svratim na Pelješcu do Matuška (jeftiniji od Maderazze i Grgića, pa ak neko baš hoće Dingač nek svrati radije do Matuška) i uzmem kutiju. A imam i još jedno "no name" domačinstvo, ali to nije na Pelješcu, od kojih uzimam na bidune crnoga. Kvalitetom je isto ko Dingač (meni čak i bolje) a četverotrostruko jeftinije, jer to proizvode samo za sebe i ne bave se prodajom a prodaju ak im baš pokucate na vrata, jer im se ne da zajebavati sa brandiranjem tak da u principu pijem to a Dingač mi dođe više ko isfur. U principu više volim i pijem pivo. Ožujsko Pivo…mind set… ne sjetim se uopće drugih..

I'LL BE BACK

Eto meni zanimacije na ADPL , javili se Viribus i Vrana.
Oboje su naravno moderirani pa sutra negdje u pola sedam možda i vidim poruke.

Jedan veli da je dionica napumpana sa par hiljada kuna, a drugi da su ovčice kupovale zadnjih dana.
Ovaj drugi je inače dioničar ADPLbarem tako tvrdi.

Imam i jednoga na temi tehnička analiza, on kaže da je dionica pala 15 %.
Da, eno piše na temi pa vidite.

Ima čak i pojašnjenje na tu konstataciju ( ovu o padu od 15 % koji jedino on vidi ), naime šta je…netko je kupio 30 komada po 75 kuna neki dan, a zaključna u petak je bila 64. I to je tih 15 %.

Kako meni nikada nije dosadno,ljudi moji to je divno, divota jedna.

Sjetit ću ih se svih redom tamo negdje…višlje…možda na 100 kuna. Možda. [rolleyes]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Išo sam u Lidl probat onaj sladoled. nevalja to đubre ništa.

– imam i ja dionicu LEDO.
– ne vidim razloga zašto svoj proizvod ne bi prodavali po većim cijenama ako mogu.
– pa što će vam proizvod koji će te jeftino prodavati, gdje je tu zarada ????
– a LEDO će skupo prodavati svoje sladolede dokle god ima budala koje su speme platiti više.

– u Lidlu su sladoledi puno bolji i punoooo jeftiniji nego sladoledi LEDA.
– a Lidl je i punoooo jeftiniji od Konzuma.
– a sada postoji i stvar ukusa.
– ja trenutno u zamrzivaču imam 3 sladoleda iz Lidla, pakovanje na štapiću, onaj u keksu, nemam pojma kako se zovu, ali onaj od poka kg, bijeli s čokoladnim laticama je super, a cijena cca 11kn.
– stvarno jeftino i dobro.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ajd da se i ja složim s tobom, neznatna prednost je na strani Leda, ali razlika u cijeni je skoro za deset kuna, jedini je nedostatak što se ne može kupiti komadno.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Pao i ja na Šarapovoj istina samo za 100 kuna

– gospodine Mcinha.
– to vam je jednostavno tako jer drukčije ni ne može biti.
– jer i na burzi i na kladioni uvijek isti dobivaju.
– već sam dosta i o tom fenomenu pisala.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
[lol] [lol] [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close