pa u prosvijed bi svi mogli ići…
kako traktori nisu naša osnovna sredstva..
predlažem da prosvjedujemo tako što ćemo sve (bolje) dionice sterati u blokadu..
taj oblik prosvjeda trajati će sve dok nam država ne bude jamčila minimum 25 % prinosa u ovoj godini..
ako mogu i drugi zašto ne bismo i mi??
– to ne bi išlo.
– jer bi te vi prvi uvalili vaše dionice meni prije nego bi uspijeli napraviti blokadu.
– ali država još ima dosta tih bezveznih dionica.
– ne vidim razloga zašto nam ne bi dali poticaje, isto kao i kod selaka, veća njiva veći poticaj, veći portfelj veći poticaj.
– tu bi profitirali svi, država – riješava se bezveznih dionica, ne bi ih trebali prodavati kao i do sada po cijenama 20% od tržišne vrijednosti na burzi, samo ja nikako ne uspijevam doći do tih dionica po tim cijenama, je li te dionice mogu kupovati samo članovi HDZ ???????
– profitirala bi i burza, brokeri, uvećao bi se promet.
– same firme, povećava im se likvidnost i tržišna vrijednost.
– a tek naši dežurni drukeri, kakve bi samo lijepe hvalospijeve pisali o tim dionicama.
– I love this game.
Pozdrav !
Ako bi bilo prema veličini portfelja onda bi najviše dobila ti i Dinko Novoselac………………….a vi bi sve dali Mudriniću za kampanju
– znam, nakrcali ste se s PRFC.
– i što ćete sada ???????
– hoće li ići prosvijedi ??????
– koje granične prijelaze će te blokirati trektorima ????????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Sve što sam imao keša kupovao PRFC po 15.Uprava garatira otkup po 17,90.
Prosiječni ulaz ispod 16.Dovoljno za nešto preko 10% netto.I onda možda kupim i brodare ili HT.
Ali 10% više ako ne pobignu. Nadam se samo da će biti brza isplata.A njima će se žutiti da nam plate tu crkavicu.Tko zna možda im ne dam nego postanem
dugoročni.Ali svi bivši pifovi i torbari muljaju.VLDS,SNHO,VLDS,LCDS i ostali.Kakve su to lopine.
Zato ovako i kotiraju.Proificio na ispod šestine NAV.VLDS preko toga.Za hrabre možda i dobra kupnja.Ali upravo taj diskont pokazuje koliko im investitori vjeruju
Ipak se kladio
Stavio 0,54 dionice igh na portugal bosnu i hrvatsku
….pofuk…..
Meni portugal jako smrdi, na jednom listiću za 15 kn sam odigrao prvo pol. x, igrao sam na naše, na engleze,na španjolce i na Sharapovu, sportski za 100 kn, dobitak ako prođe 100 kn uz spomenuti za 15 kn koji je kombinator gdje sam već kleko na BIH (prvo p.x )
molim savjet na kojoj web stranici se najpraglednije može vidjeti pregled pojedinih parametara fundamentalne analize, dividend yield i sl, za pojedine dionice sa zse?
molim savjet na kojoj web stranici se najpraglednije može vidjeti pregled pojedinih parametara fundamentalne analize, dividend yield i sl, za pojedine dionice sa zse?
pogledaj na mojedionice i sam izvuci zakljucke…
Meni portugal jako smrdi, na jednom listiću za 15 kn sam odigrao prvo pol. x, igrao sam na naše, na engleze,na španjolce i na Sharapovu, sportski za 100 kn, dobitak ako prođe 100 kn uz spomenuti za 15 kn koji je kombinator gdje sam već kleko na BIH (prvo p.x )
[/quote]
…….da………..i meni je smrdio
ode 2 somića kuna u vjetar
ah nis zato
za to vreme je neko negde u svijetu izgubio ruku,nogu ili najblizeg a ja popusio 2 soma kuna
ah jos sam se u kladi dvoumio da li da umjesto portugala igram na švede ali nema veze
pofuk
…….da treba nekad ipak poslusat ljude koji kuze lovu izensku intuiciju
ivana7 mi je lepo rekla da izbjegnem portugal
no nema veze………..
jedna kratka pauza i kako bi reko najdraži doktor IDEMO DALJE
pofuk
[/quote]
…….da………..i meni je smrdio
ode 2 somića kuna u vjetar
ah nis zato
za to vreme je neko negde u svijetu izgubio ruku,nogu ili najblizeg a ja popusio 2 soma kuna
ah jos sam se u kladi dvoumio da li da umjesto portugala igram na švede ali nema veze
pofuk
[/quote]
Pao i ja na Šarapovoj istina samo za 100 kuna
Evo stotka.
Ali nije jasno ovo sa LPLH. Nakon toliko negativnog pisanja o LPLH i izrugivanja iz gosp. Lopine, starim kantama, rezalištima, gubicima, dubini/plitkoći bida,… pa nije vrag da imate tu dionicu.
[/quote]
– a ja imam sve brodare osim LPLH.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana ovo je velika greška.Brodarima ne cvjetaju ruže.
Uz ovakve vozarine dosta je i jedan.
Sigurno da od naših brodara jedino ATPL ne dolazi u obzir kao dugoročna investicija/mjesec dana/Najpopularnija i najskuplja i precijenjena u odnosu na ostale.Ali za dnevni trejd može i ona.
U ovom trenutku sam tanak u brodarima.Kada se nakrcam svog brodara favorita bacit ću malu brojčnu analizu iz koje će biti matematički logično koji je to.Ivana će to zvati drukom,a ja fundamentalnim pristupom.
[/quote]
Sigurno da od naših brodara jedino ATPL ne dolazi u obzir kao dugoročna investicija/mjesec dana/Najpopularnija i najskuplja i precijenjena u odnosu na ostale.Ali za dnevni trejd može i ona.
– ne kužim zašto toliko trošite energije,
– u svkom postu koji napišete uvijek nevezano za temu morate spomenuti kako ATPL ništa ne vrijedi.
– možda i ne vrijedi.
– ali u ovh zadnjih par godina najviše sam kupovala i prodavala tu dionicu.
– stvarno nema bolje za zaraditi, a i likvidna je.
– dijele izdašne dividende.
– pa ove godine ste ju mogli kupiti jeftinije nego joj je bila dobit u prošloj godini, i vama to skupo ??????????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
LOPINA,,,,IZGLEDA DA TI JE ATPL VISE PUTA DALA PO PRSTIMA…. [wink] SVAKI POST ,ATPL NE VALJA SKUPA JE… [lol] [lol] [lol] NORMALNO DA CES DOBIT PO PRSTIMA….KAD KUPUJES U KRIVO VRIJEME… ljudi klonite se ATPL to je opasna igra.. [lol] [lol] [lol] tamo vam je onaj ADPL koji samo raste….. [yawn]
[
LOPINA,,,,IZGLEDA DA TI JE ATPL VISE PUTA DALA PO PRSTIMA…. [wink] SVAKI POST ,ATPL NE VALJA SKUPA JE… [lol] [lol] [lol] NORMALNO DA CES DOBIT PO PRSTIMA….KAD KUPUJES U KRIVO VRIJEME… ljudi klonite se ATPL to je opasna igra.. [lol] [lol] [lol] tamo vam je onaj ADPL koji samo raste….. [yawn]
Ma ne.ATPL je bila dobitna dionica kada je BDI bio visok.I često sam bio u njoj i odlično proša.Svatko je imao svoju goljotinu.Moja je
bila TNPL jer sam bio u njoj.Otpratio je sa 4.000 na 1.000 uz stalni dokup.Netko je otišao u bezdan sa INGR,
netko VDKT,HDEL itd.Bolje ne nabrajati.
Jedino HT,INA,ATGRm,BLSC,PODR,KRAS se nisu toliko strmopizdile u prosjeku pada CROBEXA nego manje.
A nije li to bio pad crobija sa 5.000 na 1.250.Dakle pali smo u jednom trenutku četiri puta u prosijeku.A tko je bio u gore navedenim dionicima i zeru više.Neke deset,a neke i dvadeset puta.
Uz ovakve padove dodaj i margine.Ja sam moje margine otpratio/isplatio/ na crobeks prosiječno 2.800,a ušao sam na prosiječno 4.500.I nažalost izdržao do kraja bez pucanja margina.
Stravićni gubici.Ipak sam prošao malo bolje jer sam imao neke dobre poteze,a najbolji mi je bio kada sam prodao ATPL /mislim 150 kom na 3000:kupljeno po 2.500/i ušao na TNPL koja je kasnije pala
za tridesetak posto manje od ATPL.Tako mi je pokazivala fundamentalna analiza.Sada očekujem
istu stvar,jer je ATPL ponovno porasla u odnosu na ostale brodare,a za to nema razloga.Dapaće,
trebala je više potonuti jer posluju najlošije od svih brodara,a s obzirom na zaduženje ,veličinu flote i vozarine/prihod/očekujem i dalje loša vremena za sve brodare ,a naročito ATPL.