Ma kako nam je samo promakla ta brutalna zarada………………..dok mi čekamo da nam HT skoči jednu kunu
HA,ha,ha…sad sam se nasmijao na glas baš.
A napisao sam vam ( mrzim kad sam uvijek u pravu ), da je HT šrot dionica ( ne i šrot firma ).
RBA mirovinac je kupovao od Lukovica ZABA na vrhu.
RBA stambena je u minusu.
Znamo zasto su tako upravljali tudjim novcima – netko je ipak profitirao.
Banke nece dati dividendu jer se krizni udar u Hrvatskoj tek ocekuje ("losi krediti"). U svijetu se to stabiliziralo i domicilne banke ne trebaju casha.
Sve u svemu, bio je ovo jedan los druk. Gori cak i od onog zadnjeg za Ingru. (hotel Lapad i slicno).
Pričaš gluposti, djelom Ti je već odgovorio lopina.
Istina je da b anke ne znaju kud bi sa novcima, pogledaj bilance PBZ i ZABE.
Loše kredite su već sada ukalkulirali u svoje bilance kroz rezervacije, pogledaj zadnje bilance.
DA nema tih rezervacija dobit bi bila kudikamo veća.
Kamate na kredite su enormno porasle, a na depozite padaju.
Zaduživanje kod matica je i dalje jeftino, a biti će još jeftinije kako zbog oporavka banaka vani, tako i zbog očekivanog smanjenja rizika naše zemlje.
O naknadama da i ne govorimo, tu će biti porast dobiti jer su naknade povećane i uvedeno je puno novih.
Dok se vi znojite oko toga koji će brodar ili građevinar objaviti koliki gubitak, banke generiraju i dalje milijarde dobiti, a cijene dionica su ima ale koliko i ova dva sektora.
Pa gdje je onda veća perspektiva??
Ne moraš biti guru da bi zaključio.
[/quote]
Eto espešili za kolegu SAKAI-a:
http://www.bankamagazine….nski-krediti/Default.aspx
Toliko o problemu sa nenaplativim kreditima, i nekima koji su to spomenuli kao otegotnu okolnost
" Banke izdvajaju nešto više rezervacija zbog kašnjenja građana, ali to ne znači da će u konačnici gubici zbog građana biti veći. "
" Naše su banke povećale rezerviranja četiri puta, na 1,1 mlrd kuna u prvom polugodištu 2009. "
( to vam je već u bilancama deca draga )
" "Ništa dramatično", komentiraju u HNB-u. Viceguverner Davor Holjevac ocjenjuje kako je zasad sve "pod kontrolom". "
Ma kako nam je samo promakla ta brutalna zarada………………..dok mi čekamo da nam HT skoči jednu kunu
HA,ha,ha…sad sam se nasmijao na glas baš.
A napisao sam vam ( mrzim kad sam uvijek u pravu ), da je HT šrot dionica ( ne i šrot firma ).
[/quote]
Nemoj tako, najbolje je sada osigurati portfelj sa jedno bar 70% HT-a, a uskoro će i dividendica.[lol]
[lol] [lol]
"Ništa dramatično", komentiraju u HNB-u. Viceguverner Davor Holjevac ocjenjuje kako je zasad sve "pod kontrolom."
tako su tvrdili i za Enron, AIG i beeezbroj drugih svjetski moćnih kompanija koje su se survale kao kule od karata u par dana. Toliko o "sve pod kontrolom" [bye]
"Ništa dramatično", komentiraju u HNB-u. Viceguverner Davor Holjevac ocjenjuje kako je zasad sve "pod kontrolom."
tako su tvrdili i za Enron, AIG i beeezbroj drugih svjetski moćnih kompanija koje su se survale kao kule od karata u par dana. Toliko o "sve pod kontrolom" [bye]
[/quote]
bah
bolje da je sve izvan kontrole, to je za nas prave kontrarijance čisti buy signal
volim buku i galamu, viku i paniku..tad najbolje tržim
Informanka.
– evo jedna stručna analiza tržišta.
– bez kupovnog signala prema "mehaničkoj" metodi.
– još nema potvrde prodajnog signala prema "intraday" metodi.
– do 23.09.09. po metodi "barba Ganna" idemo gore ili dolje u "up" korekciji.
– eto to bi bilo to, stvarno najjasnije napisano.
– ali ja znam kako većina to ipak neće kužiti jer nemate pojma o stručnim ganalizama.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– odlučila sam napisati kako izgleda moj dionički portfelj, na kome bi mi pozavidjeli mnogi fondovi.
– HT, 35,1%, obično ga držim na razinama 1/3 portfelja, to vam dođe fondovi drže preko 70% portfelja u obveznicama, a meni je to HT.
– brodari, LPLH, 24.1%, taj dio je sad ga ima sad ga nema, radi se o relativno velikoj lovi.
– Likvidne dionice od JNAF…… do RIBA, 23.6%, ukupno 8 dionica, taj dio nekada zna ići i u prodaju do 50%.
– nelikvidne, ali tržive, 6.6%, ukupno 9 dionica, taj dio mi je trenutno u planu povećati za cca 12%.
– nelikvidne, jako slabo tržive, 8.2%, ukupno 3 dionice, tu imam jedne firme malo više, postotak je jako velik, ali te dionice me nisu ni puno koštale, zbog vlasničke strukture ih ne smijem prodavati.
– netržive, ima i toga, 2.4%, tri dionice, neke su i dividendne, to je moj 100% zaheb, ali tako vam je to kada se igram s nelikvidnim dionicama.
– imam i keša, cca 20%, ali to je keš portfelj.
– u jednom dioničkom društvu sam vlasnica 50% dionica, ali dobro im ide.
– trenutno sam prisutna u 27 dionica, samo je negdje taj udio stvarno mali.
– i prinos ovog, ovako sastavljenog portfelja je bolji od bilo koga investicijskog fonda.
– sam portfelj je dosta konzervativan, pretežno ga sastavljaju dividendne dionice, preko 90%.
– i takvim tipom ulaganja se jednostavno ne može puno izgubiti na burzi.
– a moguće gubitke riješavam stop loss nalozima.
– I love this game.
Pozdrav !
RBA mirovinac je kupovao od Lukovica ZABA na vrhu.
RBA stambena je u minusu.
Znamo zasto su tako upravljali tudjim novcima – netko je ipak profitirao.
Banke nece dati dividendu jer se krizni udar u Hrvatskoj tek ocekuje ("losi krediti"). U svijetu se to stabiliziralo i domicilne banke ne trebaju casha.
Sve u svemu, bio je ovo jedan los druk. Gori cak i od onog zadnjeg za Ingru. (hotel Lapad i slicno).
Pričaš gluposti, djelom Ti je već odgovorio lopina.
Istina je da b anke ne znaju kud bi sa novcima, pogledaj bilance PBZ i ZABE.
Loše kredite su već sada ukalkulirali u svoje bilance kroz rezervacije, pogledaj zadnje bilance.
DA nema tih rezervacija dobit bi bila kudikamo veća.
Kamate na kredite su enormno porasle, a na depozite padaju.
Zaduživanje kod matica je i dalje jeftino, a biti će još jeftinije kako zbog oporavka banaka vani, tako i zbog očekivanog smanjenja rizika naše zemlje.
O naknadama da i ne govorimo, tu će biti porast dobiti jer su naknade povećane i uvedeno je puno novih.
Dok se vi znojite oko toga koji će brodar ili građevinar objaviti koliki gubitak, banke generiraju i dalje milijarde dobiti, a cijene dionica su ima ale koliko i ova dva sektora.
Pa gdje je onda veća perspektiva??
Ne moraš biti guru da bi zaključio.
[/quote]
Eto espešili za kolegu SAKAI-a:
http://www.bankamagazine….nski-krediti/Default.aspx
Toliko o problemu sa nenaplativim kreditima, i nekima koji su to spomenuli kao otegotnu okolnost
" Banke izdvajaju nešto više rezervacija zbog kašnjenja građana, ali to ne znači da će u konačnici gubici zbog građana biti veći. "
" Naše su banke povećale rezerviranja četiri puta, na 1,1 mlrd kuna u prvom polugodištu 2009. "
( to vam je već u bilancama deca draga )
" "Ništa dramatično", komentiraju u HNB-u. Viceguverner Davor Holjevac ocjenjuje kako je zasad sve "pod kontrolom". "
[/quote]
Aj nemoj vise, pliz, pa ovdje se ljudi jos sjecaju kako si drukao na PBZ da ide na 20.000 kn, imao si istu spiku i iste argumente. A ujedno si prodavao…. Nesto novije ti je sa Ingrom, ali si ipak uspio shvatiti na vrijeme, pa si pobjegao…Daj ti meni espesili nazovi ingru i pitaj ih za onaj hotel… koliko si tu prosipao lazi i nisi se ni ispricao.
Buduci da si blizak financijskoj industriji, vrlo dobro znas da ta dobit u bilancama ne postoji na racunima. Nemoj dalje. [smiley]
– brodari, LPLH, 24.1%, taj dio je sad ga ima sad ga nema, radi se o relativno velikoj lovi.
Evo stotka.
Ali nije jasno ovo sa LPLH. Nakon toliko negativnog pisanja o LPLH i izrugivanja iz gosp. Lopine, starim kantama, rezalištima, gubicima, dubini/plitkoći bida,… pa nije vrag da imate tu dionicu.
Ivana7, citajuci Vas portfelj, mislim da vecina nas, a ja potvrdjujem svoj portfelj ima formiran
portfelj na vise/manje sllican nacin..Meni se osobno Vas portfelj cini siguran…i kreativan.
ali nisam strucnjak za dubinske procjene..vec govorim cisto iz perspektive prosjecnog hrvatskog ulagaca/ malog investitora…
Rezultate ulaganja i prinose izabranih dionica ja bih zeljela usporediti imajuci u vidu porast od najnize
tocke ..dno/dna…..do istog razdoblja za 1 godinu…jer mi se taj START od NULE…sa tako formiranim portfeljima na taj dan …..cini najlogicniji..
Cekam da vidim kako ce to ici…do sada ide vrlo dobro…jer ide prema gore ..samo od sebe. ?!
Da li se taj slobodni rast moze bolje pospjesiti…moze, ali ja to ne znam na ovim minusima pametno
rijesiti…cekam manje minuse.
Ovo je samo primjer ponasanja staticnog ulaganja malog dionicara. Pozdrav.
P.s. Ne dajem na raspolaganje svoj portfelj drugima. Hvala.
Informanka.
– evo jedna stručna analiza tržišta.
– bez kupovnog signala prema "mehaničkoj" metodi.
– još nema potvrde prodajnog signala prema "intraday" metodi.
– do 23.09.09. po metodi "barba Ganna" idemo gore ili dolje u "up" korekciji.
– eto to bi bilo to, stvarno najjasnije napisano.
– ali ja znam kako većina to ipak neće kužiti jer nemate pojma o stručnim ganalizama.
– I love this game.
Pozdrav !
NE SE.. VIŠE. VEĆ SI SVIMA DOP…..