RBA mirovinac je kupovao od Lukovica ZABA na vrhu.
RBA stambena je u minusu.
Znamo zasto su tako upravljali tudjim novcima – netko je ipak profitirao.
Banke nece dati dividendu jer se krizni udar u Hrvatskoj tek ocekuje ("losi krediti"). U svijetu se to stabiliziralo i domicilne banke ne trebaju casha.
Sve u svemu, bio je ovo jedan los druk. Gori cak i od onog zadnjeg za Ingru. (hotel Lapad i slicno).
Što se tiče bankarskih dionica tu se slažem, preporuka prodati je primjerena trenutnku………………
http://www.nacional.hr/clanak/66132/pala-zarada-bankari-prijete-povlacenjem-kapitala-iz-hrvatske
Informanka za kolegicu…………………….ja ne radim u Vosklsbank fondovima nego na sasvim drugim poslovima…………….uglavnom valute [kiss]
Upravo je ovo fenomenalna vijest za bankarske dionice.
Kako će najlakše povući kapital??
Isplatom dividendi naravno.
Možda zato tako agresivno kupuju 2 RBA fonda u zadnje vrijeme PBZ, imajte na umu da nema povlkaštenih dionica, već samo redovnih.
A prostora za visinu dividende koliko hočeš od svih zadnjih godina i zadržanih ogromnih dobiti banaka ( konkretno ZABA i PBZ ).
[pray]
[/quote]
Ma nema ni govora o smanjenju profita.Banke su povećale prihode kroz porast kamata na kredite,
a istovremeno povećale trošak kamata na depozite i zaduženja.A najveći vjerovnici su banke matice koje su dobile velike financijske inekcije od svojih država uz vrlo niske kamate,te na taj
naćin ostvarile ekstra profit kao matice ,a kao smanjili dobit banaka kćeri.Na ovaj naćin dolazi
do odliva kapitala i šišanja ovaca,samo se ne radi o berek investitotorima koje Ivana šiša,nego nas
/Hrvatsku/šišaju veliki bankari.
Zanimljiv članak o mirovinskim fondovima. Ispada da je jedino PBZ dobio dosta više novih članova u usporedbi sa ostalima, čak +6%.
Koji je razlog tome?
Mirovinski fond lani promijenilo 96.000 članova
Vaš link
U apsolutnim brojkama najviše članova iz drugih fondova prošle je godine dobio PBZ/CO mirovinski fond, dok je najviše ljudi otišlo iz AZ fonda
Najveći dio članova prošle je godine izgubio Raiffeisen obvezni mirovinski fond (ROMF), proizlazi iz podataka koje je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
RBA mirovinac je kupovao od Lukovica ZABA na vrhu.
RBA stambena je u minusu.
Znamo zasto su tako upravljali tudjim novcima – netko je ipak profitirao.
Banke nece dati dividendu jer se krizni udar u Hrvatskoj tek ocekuje ("losi krediti"). U svijetu se to stabiliziralo i domicilne banke ne trebaju casha.
Sve u svemu, bio je ovo jedan los druk. Gori cak i od onog zadnjeg za Ingru. (hotel Lapad i slicno).
Pričaš gluposti, djelom Ti je već odgovorio lopina.
Istina je da b anke ne znaju kud bi sa novcima, pogledaj bilance PBZ i ZABE.
Loše kredite su već sada ukalkulirali u svoje bilance kroz rezervacije, pogledaj zadnje bilance.
DA nema tih rezervacija dobit bi bila kudikamo veća.
Kamate na kredite su enormno porasle, a na depozite padaju.
Zaduživanje kod matica je i dalje jeftino, a biti će još jeftinije kako zbog oporavka banaka vani, tako i zbog očekivanog smanjenja rizika naše zemlje.
O naknadama da i ne govorimo, tu će biti porast dobiti jer su naknade povećane i uvedeno je puno novih.
Dok se vi znojite oko toga koji će brodar ili građevinar objaviti koliki gubitak, banke generiraju i dalje milijarde dobiti, a cijene dionica su ima ale koliko i ova dva sektora.
Pa gdje je onda veća perspektiva??
Ne moraš biti guru da bi zaključio.
Da, dobro si mu rekao, uskoro slijedi nova akcija brand LEDO. Uz ledo sladoled dobijete gratis i plasticni dio, proizveden u ADPL, naravno!
lol
svaka čast….
Biti će ADPL i LEDO joint venture, najveći sladoledno-plastični konzorcij u ovom dijelu svijeta. [thumbsup]
A kad pocnu proizvoditi plasticne sladolede…. naravno, nakon sto se oblizu, vracaju se i kupci dobiju 0.50 za ambalazu natrag!
Kakav ce tek onda biti ROE?!
Crobex +1.65%
ATPL +1.75%
Eto u što se pretvorila nekoć divno volatilna dionica i raj za daytradere… Pušing rođo [bye]
Jel to zbog market makera ili što?
Podsjeća me malo situacija na prošlu godinu kad se tjednima motala cijena oko 2400kn prije nego što je krenuo tobogan.
Mislim da će uskoro ili dolje ili ide gore par desetaka %, da ne može ovako ostati.
Best Hold:
LEDO– ovo mi je rekao Warren Buffet i ja ga slušam, a svi već znamo zašto. Čitati Ledova financijska izvješća iz godine u godinu, kvartala u kvartal je naprosto dosadno i predvidljivo…
Nadovezao bih se na listu Best Buy od Governor-a i nadodao da je IGH takodjer Buffetov See’s candies. Dosadno i predvidiljivo.
Ili po kvartalima I. II. III. IV. Ukupno
2005. 23 18 5 -7 38
2006. 14 5 5 13 38
2007. 27 9 0 20 56
2008. 21 17 21 -1 58
2009. (6mjeseci) 27 26 53*
A osim toga i likvidno. Ako netko želi listu svih multiplikatora po kvartalima u zadnjih 5 godina za IGH neka se javi na private.
Mislim da je malo dionica kao LEDO i IGH u HR, a da ih je još manje koje ispunjavaju sve Buffetove uvjete prije kupnje.
Evo još par sličnih koje znam
ADRS
PBZ
ZABA
T-HT
naravno već spomenuti KODT (problem ili prednost -> likvidnost)
Ja sam ti reko prošli tjedan da je zbog predosadnog BDIja…a otad se BDI kretao
-2
+2
-10
+1 bod.