Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nema bolje terapije od djeljenja kečeva jer ih voli i ignore njenih postova, nikakva repliciranja [thumbsup]

– zašto i mi koji spadamo u grupu neinteligentnih investitora ne možemo imati jedan svoj mali kutić np. ovu temu da možemo slobodno i bez straha pisati.
– pa takoreći ne pišem vam na niti jednoj temi, jer kada se pojavim na kojim drugim stranicama osim ove, odmah unesem veliku pomutnju, i repliciranje od barem dvije stranice.

– a to što mi dajete kečeve to je odraz vaše kulture.

– tko vam brani ingrore mojih postova, zašto ih čitate ???????

– i za kraj nikakva repliciranja,
– znam to vam je ono najgore,
– jer ste to i sami na svojoj koži osjetili kako izgleda,
– uvijek ispadnete, kao u onoj društvenoj igrici, magarac.

– I love this game.
Pozdrav !

nema bolje terapije od djeljenja kečeva jer ih voli i ignore njenih postova, nikakva repliciranja [thumbsup]

– zašto i mi koji spadamo u grupu neiteligentnih investitora ne možemo imati jedan svoj mali kutić np. ovu temu da možemo slobodno i bez straha pisati.
– pa takoreći ne pišem vam na niti jednoj temi, jer kada se pojavim na kojim drugim stranicama osim ove, odmah unesem veliku pomutnju, i repliciranje od barem dvije stranice.

– a to što mi dajete kečeve to je odraz vaše kulture.

– tko vam brani ingrore mojih postova, zašto ih čitate ???????

– i za kraj nikakva repliciranja,
– znam to vam je ono najgore,
– jer ste to i sami na svojoj koži osjetili kako izgleda,
– uvijek ispadnete, kao u onoj društvenoj igrici, magarac.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Evo izvoli, omakla mi se dvica pastirice.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Kolega mislim da je ipak posrijedi Snjeguljica i 7 naivaca. Pri tome pod Snjeguljica ne mislim na nekadasnji Ledov sladoled

Snjeguljica još uvijek živi kolega.

I'LL BE BACK

Kolega mislim da je ipak posrijedi Snjeguljica i 7 naivaca. Pri tome pod Snjeguljica ne mislim na nekadasnji Ledov sladoled

Snjeguljica još uvijek živi kolega.
[/quote]
a tko ju liže?

Gospon gubernator,
Vi biste ipak morali znati da u LIDL prodavaonicama kutija od 6 sladoleda veličine LEDO KING košta svega 22 kn. Dakle, po komadu niti 4 kune. Sladoled je izvrstan, nimalo lošiji od KINGA. A kada takvih proizvoda bude sve više nakon ulaska u EU, mogao bi se i LEDO zalediti.

IVEK 123 /THOMPSON / VIRIBUS / TUŽIBABA REZA

ne laprdaj gluposti, cekas vec mjesecima spx500 na 300 bodova
Čekaj ti i dalje nuklearni rat, snajperista

Jako, ali pristojno, odlično!!! [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

BDI je jako nisko već dugo vrijeme, ovo malo brodara što nije potopljeno za gubitkom objavit će gubitke uskoro, naime dugoročni ugovori imaju svoj kraj ipak, a tada treba sklapati nove po vozarinama po daleko ispodprofitabilnim cijenama. O gubitašima da i ne govorimo.
A što mislite da će objava loših izvješća podići cijenu dionica??

– opet će biti puno posla za brodare.
– a ti brodari su mi zanimljivi upravo stoga što ne posluju u ovoj poreznoj oazi zvanoj Hrvatska.

– vi ste sada lijepo zaradili na toj plastici, ali ATPL, ULPL, TNPL, JDPL,sve te dionice su u jednom trenutku ostvarile rast od preko 100%.
– ako sada i padnu, to će samo biti puno veća zarada kade se tržište oporavi.
– brodari su ti koji prvi počinju zarađivati velike novce.
– jedino je bitno da ne bankrotiraju, da prežive krizu.

– a TNPL i ATPL će sigurno preživjeti ovu krizu, jer krizi se vidi kraj.
– u ovoj krizi su uspjeli obnoviti i povećati svoju flotu.

[/quote]

Prvo,
Ove godine je otkazano 500 novogradnji brodova i brodogradilišta imaju sve manje posla. Nažalost nemam link na ovu informaciju, ali ako netko može neka ga ovdje posta. Nije jedini razlog manje posla za brodare, nego su faktor i banke koje ne financiraju ove projekte (neke procjenjuju da je to rizičan posao u ovo vrijeme, a neke nemaju dovoljno sredstava).

Drugo,
Prosječna vrijednost T/C u zadnje vrijeme za panamaxe je od 18000-20000 $, međutim ovdje je treba uzeti u obzir tečaj dolara u odnosu na kunu (2001 godine dolar 8 kuna, polovinom 2008 dolar 4,66 kuna).

Prema FI brodara DRYSHIPS INC. dnevni operativni trošak iznosi 5500 $. Znači bitno je imati zaposlene brodove što veći broj dana u godini. Takav podatak bi nam više rekao o kvaliteti poslovanja.

Treće,
Podaci iz kvartalnih izvješća mogu biti nepouzdana i imaju više statistički karakter, dok su godišnja konsolidirana i revidirana. Istina, pokazuju kratkoročne smjerove, ali pri tom se zanemaruju sezonske oscilacije. Amortizacija je obračunski trošak i nije izdatak. Ako se ostvari ROE veći od 20% uz veliku amortizaciju mislim da ne treba brinuti o budućnosti te tvrtke.

Četvrto,
Konkurencija na svjetskom tržištu je nemilosrdna tako da taj filter prođu samo izvrsne tvrtke.

Zaključak, brodari na ZSE nisu tako loš izbor za investitore.

Da li znades rodjace da je standard pokvario ljude...jedu govna i sanjare..

Gospon gubernator,
Vi biste ipak morali znati da u LIDL prodavaonicama kutija od 6 sladoleda veličine LEDO KING košta svega 22 kn. Dakle, po komadu niti 4 kune. Sladoled je izvrstan, nimalo lošiji od KINGA. A kada takvih proizvoda bude sve više nakon ulaska u EU, mogao bi se i LEDO zalediti.

Gospon Sprajc, nije nikakva tajna da drugih sladolda ima koliko hoćete. Gotovo svaki retailer ima svoju robnu marku. Ali vi jednostavno ne razumijete brand kolega, i mind set potrošaća. Ja sam u škole išao za to i jako dobro znam o čem pričam. Takvih prozvoda neće biti ništa više nakon ulaska u EU jer ih ima već sad kolko hoćete. I to u svim većim retailerima osim eventualno Konzuma. A sad.. zašto Ledo sladoled ima MSH u sladoledima preko 90% i svake godine ga povećava, ostaje vama dsa odgonetnete. lijep pozdrav [kiss]

I'LL BE BACK

Da, dobro si mu rekao, uskoro slijedi nova akcija brand LEDO. Uz ledo sladoled dobijete gratis i plasticni dio, proizveden u ADPL, naravno!

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Da se nadovežen na Terminatora.

Sve te robne marke kad se radi o prehrani su najobičnija nejestiva bljuzga. Nema proizvoda s robnom markom trgovaca, koji sam kupio, da sam ponovio tu kupnju.
Drugi par postoli je situacija opće neimaštine, kad je većina građana prisiljena na takvu kupovinu.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Svaka čast ledu al i ti i guverner malo pretjerujete. A ako misliš da je sve smeće što se prodaje pod brendovima(aro,grandi…) velikih tr. lanaca
onda ti je smeće i sve što jedeš jer u više navrata sam na deklaracijama pročitao da je riječ baš o našim hrvatskim proizvođačima.
A što se tiće sladoleda jednako je dobar kao i ledov.
Al izgleda da vi pojedinci ne možete zaobići
a da ne prokomentirate baš sve,ma o kojoj temi il dionici se radilo.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Što se tiče bankarskih dionica tu se slažem, preporuka prodati je primjerena trenutnku………………

http://www.nacional.hr/clanak/66132/pala-zarada-bankari-prijete-povlacenjem-kapitala-iz-hrvatske

Informanka za kolegicu…………………….ja ne radim u Vosklsbank fondovima nego na sasvim drugim poslovima…………….uglavnom valute [kiss]

Upravo je ovo fenomenalna vijest za bankarske dionice.

Kako će najlakše povući kapital??
Isplatom dividendi naravno.

Možda zato tako agresivno kupuju 2 RBA fonda u zadnje vrijeme PBZ, imajte na umu da nema povlkaštenih dionica, već samo redovnih.
A prostora za visinu dividende koliko hočeš od svih zadnjih godina i zadržanih ogromnih dobiti banaka ( konkretno ZABA i PBZ ).

[pray]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close