Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“price/equity ratio” (which should not be confused with P/E or price/earnings ratio), the price per share divided by the shareholders’ equity per share; or the market cap divided by shareholders’ equity.

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

ivana7: ” Ima tu i desetak jeftinih dionica P/E. Sami ih pronađite dane bi bilo navlačenje, neke imaju i redovne dividende. Pozdrav tragačima ! ” Ja se ne bih puno oslanjao na Price Equity Ratio, jer je to vrlo grub, ali jednostavan i popularan pokazatelj. Ima puno ljepših pokazatelja od P/E, a onda te jeftine dionice i nisu tako jeftine.[smiley2]

Ivana, jeste li još uvjek pri uvjerenje da u nas ima 10-ak jeftinih dionica?

“price/equity ratio” (which should not be confused with P/E or price/earnings ratio), the price per share divided by the shareholders’ equity per share; or the market cap divided by shareholders’ equity.

Mea culpa kolega 47. Mislim jedno, pišem drugo. Profesionalna deformacija[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

ma kad sam se ja jednu večer zabunio ,
dvoje su se , forumaša osladila na mome lapsusu.

Mene su već na to navikli. Kolege iz kluba, žena, stranke….[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

studoš: ” ivana7: ” Ima tu i desetak jeftinih dionica P/E. Sami ih pronađite dane bi bilo navlačenje, neke imaju i redovne dividende. Pozdrav tragačima ! ” Ja se ne bih puno oslanjao na Price Equity Ratio, jer je to vrlo grub, ali jednostavan i popularan pokazatelj. Ima puno ljepših pokazatelja od P/E, a onda te jeftine dionice i nisu tako jeftine.[smiley2] ” Ivana, jeste li još uvjek pri uvjerenje da u nas ima 10-ak jeftinih dionica?

– da ima, na sitno ih dokupljujem, ne želim ih reklamirati, čak su i dividende redovne.
– morate znati da je privatizacija bila u ratu, od tada su i nekretnine nekih astronomski poskupile.
Pozdrav i uspješno tražite.

Ivana ovdje ti nitko ne gleda na dividendu, mnogi čak misle da ona nije uopće važna, dapače čak da je bolje ako je i nema, jer onda će, kao, firma bilje poslovati ako joj ostane više dobiti za nove investicije.
Pozdrav
PS
Upiknul sam nekoliko od tih desetak, bar se nadam da su to te.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Evo mali osvrt na tržište: Kao što znate sutra je zadnji dan za predaju ponuda za Plivu: Moguća su tri scenarija: 1. Nitko ne predaje ponudu, Barrova ponuda vrijedi do 11.10. i javna ponuda je gotova. U ovom slučaju možemo očekivati veću korekciju tržišta. 2. Barr predaju malo bolju ponudu i produžuje rok do 27.10. E onda je sve moguće ovisno o visini ponude i novim vijestima ( Actavis recimo skupio 25% ) 3. Actavis i Barr predaju zatvorene ponude Tržište ide gore i korekcija je gotova. Komentari su dobrošli.

Mislim da je scenario pod brojem 2 najrealniji !

Prenosim sa foruma “TO-ONE” ——————————————————————————– 00:28 zc Otvoreni fondovi/ Općenito @Joso Ne znam bas da je situacija tako crna. Nedavno sam pregledao jedan zanimljiv dokument skinut negdje na temu trenutne evaluacije hrvatskih dionica i za oko mi je zapeo podatak da je P/E kroz cijelo hrv. trziste trenutno oko 14.1. To bi znacilo prosjecan povrat investicije nakon 7 god.
13:08 luk2 Otvoreni fondovi/ Općenito Od kuda ti taj podatak o P/E da je 14 !? Uzet ću ovdje trenutni odnos P/E za slijedeće dionice: pliva,adris,koei,podr,kraš,dlkv,igh,rivp,istt,jnaf,atpl,tnpl,pbz,zaba. Čovječe, pa prosjek tržišta je P/E = 35 ! (analize dionica na http://www.fima.com) Sve je enormno skupo i stvarno mi nije jasno kako se tržište još može održavati na takvoj visokoj razini?

Podaci su pogrešni i krivo interpretirani. Ako je P/E 14, znači da se investicija vraća za 14 godina, a ne za 7.

Kako se može reči da je sve skupo, kada jedna TNPL ima P/E 4,72 i ADRIS u svojoj godini restruktuiranja 13,95, a s druge strane KOEI 51,96 i PODR 36,78 (podaci s 21.12.05.). Ne mogu se cijene na tržištu uopćavati. Treba reči da su neke dionice jeftine, a neke preskupe.

I stvarno nevidim razloga da se prenose ovakve rasprave, a da se prije ne provjeri istinitost navoda i kompetenciju autora ovakovih stavova.

Pozdrav

Stvarno je neobično ovo neznanje na To One.

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Podaci su pogrešni i krivo interpretirani. Ako je P/E 14, znači da se investicija vraća za 14 godina, a ne za 7.

Kako se može reči da je sve skupo, kada jedna TNPL ima P/E 4,72 i ADRIS u svojoj godini restruktuiranja 13,95, a s druge strane KOEI 51,96 i PODR 36,78 (podaci s 21.12.05.). Ne mogu se cijene na tržištu uopćavati. Treba reči da su neke dionice jeftine, a neke preskupe.

I stvarno nevidim razloga da se prenose ovakve rasprave, a da se prije ne provjeri istinitost navoda i kompetenciju autora ovakovih stavova.

Pozdrav

Potpuno se slažem kolega. Uopćavanje ovakvog tipa ( kakvo je navedeno ) je potpuno promašeno i ne vodi ničemu. Malo me podsjeća na priču o kupusu, mesu i sarmi.
Sa štovanjem

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Kolega Znanac

Može komentar za PIKR-R-A

Zahvaljujum

New Report

Close