Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Joj što tonu cijene brodara, a lijepo sam vam rekao da se ne zalijećete……………….

Vdkt i Hdel taklođer u minusu [smiley]

dakle… imamo situaciju gdje je pao BDI za 30%, a ATPL nije pala. Nakon pada BDI-ja od 30%, očekuješ li nastavak pada BDI-ja ili okret istog? čemu pridaješ veću vjerojatnost? nastavku pada ili lagano prema gore? Ako ovo prvo, onda OK, ATPL ide dolje… ako ovo drugo, onda ne vidim zašto bi padala kad BDI raste, ako već nije dok je padao…

Pridajem veću vjerojatnost ostanku BDI na sadašnjim razinama +/- 10ak % nego da će se instant vratiti preko 3000. A ako BDI ostane ovdje onda je samo pitanje vremena kad će ATPL slijediti.

No naša burza je mala, može netko držati ATPL tu gdje jest ili ga srušiti na 900 bez previše muke.
[/quote]

Pogledaj malo boolinger koji se počinje sužavati, dakle uskoro ćemo imati novi trend. Rsi i stochastics su u oversoldu, dok macd je već u negativnom području te će se ubrzo presjeći prema gore. Još treba dodati da smo tehnički blizu razine 2300 (vrh iz ožujka) koja bi trebala predstavljati jak otpor. Tako da bdi kroz sljedećih tjedan i pol mogao početi rast, kakav i koliko dug otom potom.

p.s. Atpl nemam, imam druge brodare, i vjerovatno ću ih još nešto sitno dokupiti ovih dana.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

TNPL i ATPL.

– trenutno je TNPL puno bolja dionica.
– ali tu mi se ne sviđa uprava jer ne cijeni svoje dioničare.

– ATPL, puno bolja uprava, cijene svoje dioničare, daju kalendare, čestitaju Božić i N.G., ponekad pošalju svoje novine, dijele izdašne dividende u novcu i dionicama, pomažu dionici na tržištu kupnjom trezorskih dionica.
– i oni su obnovili svoju flotu, trenutno se samo čeka oporavak brodarskih indexa.

– u svojim postovima ja vam nisam pisala da kupite ili prodate brodarske dionice.
– i onda čemu me trpate jedinicama za točne podatke koje sam tu iznjela.

– I love this game.
Pozdrav !

Pogledaj malo boolinger koji se počinje sužavati, dakle uskoro ćemo imati novi trend. Rsi i stochastics su u oversoldu, dok macd je već u negativnom području te će se ubrzo presjeći prema gore. Još treba dodati da smo tehnički blizu razine 2300 (vrh iz ožujka) koja bi trebala predstavljati jak otpor. Tako da bdi kroz sljedećih tjedan i pol mogao početi rast, kakav i koliko dug otom potom.

p.s. Atpl nemam, imam druge brodare, i vjerovatno ću ih još nešto sitno dokupiti ovih dana.

Mislim da nije uputno BDI promatrati kroz tehničku analizu… No svatko ima svoj pristup.

Poanta je da se apsolutno bilo što može dogoditi na ovakvom tržištu kakvo imamo ove godine.
Nema šanse da netko apsolutno sve pogodi.

Zato treba držati stop-loss kontrolu i dobro razmisliti da li dokupiti prilikom pada ili prodati i progutati gubitak. Ja sam uglavnom prestao dokupljivati za smanjenje ulaza, mislim da to u većini slučajeva nije dobra taktika jer je baš to uvalilo hrpu kratkoročnih investitora u dugoročne investitore (sa minusom na računu).

Mislim da nije uputno BDI promatrati kroz tehničku analizu… No svatko ima svoj pristup.

Poanta je da se apsolutno bilo što može dogoditi na ovakvom tržištu kakvo imamo ove godine.
Nema šanse da netko apsolutno sve pogodi.

Zato treba držati stop-loss kontrolu i dobro razmisliti da li dokupiti prilikom pada ili prodati i progutati gubitak. Ja sam uglavnom prestao dokupljivati za smanjenje ulaza, mislim da to u većini slučajeva nije dobra taktika jer je baš to uvalilo hrpu kratkoročnih investitora u dugoročne investitore (sa minusom na računu).
[/quote]
u 2008 godini ne dokupljivanje….ali 2009 je nesto sasvim drugo…..znas i sam….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

atpl je odustala od ugovorenog capea
atpl je odustala od kupnje dvije novogradnje i povukla uplate
atpl prodaje /prodala/Pelješac i Konavle
ATPL smanjuje flotu_kratkoročno
Jako loše vrijeme za ATPL jer je jako zadužena a samim time i manje profitabilna,tj stvara veći
gubitak od ostalih naših brodara.Ovo je lako vidljivo usporedbom bilanci.Svatko tko želi to može sam utvrditi.

Los druk prepun netocnih ili polu -informacija.
Atpl je zamijenila cape za dva tankera (povecanje flote za jedan brod, by lopina metodologija)
Atpl je odustala od dvije od ukupno 4 novogradnje i novac za te dvije novogradnje je uplacen u preostale dvije.
Atpl je prodala staru kramu pelješac – hvala Bogu, jos se sjecam kako su uvaljali Sv Vlahu LPLH za koliko ono 20 mil USD?

ATPL je preuzela jedan, a uskoro ce i drugi supramax iz Vijetnama, ceka jos 2 Kineza, dva tankera sto je s obzirom na prodane brodove povecanje flote (probajte zbrojiti, ako ne drugacije ono na kalkulator).

Governer vas je pitao davno sto su to rezerve pa mu niste htjeli/znali odgovoriti. DOk ne utvrdite sto su rezerve vase komentiranje bilance je samo los vic.

TNPL vozi brodove za 4 000 dolara, dobit je vec bila manja u ovom polugodistu u trecem kvartalu slijedi tezak gubitak.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Grijesite ivana7. Brodari su worst buy. GRadjevinari isto tako. Naftni sektor da ne spominjem. Prehrambeni sektor treba izbjegavati. Energetiku nikako ne kupovati.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Onda ostaju samo firme koje se bave prodavanjem magle… dakle PRFC [lol]

Grijesite ivana7. Brodari su worst buy. GRadjevinari isto tako. Naftni sektor da ne spominjem. Prehrambeni sektor treba izbjegavati. Energetiku nikako ne kupovati.

[/quote]
Onda mene zanima što nam ti preporučuješ od dionica…

[emo_cool]

LPLH,TNPL i JDPL/i ne baš zbog kupnje dva nova broda/imaju veliku likvidnu imovinu u odnosu na
zaduženje i kao takve mogu izdržati još nekoliko godina krize.

– vidim kako u svakoj prigodi uz te svoje gubitaše spominjete i TNPL.
– informacije radi.
– u prvom polugodištu TNPL je poslovala pozitivno.
– i sada posluje pozitivno.
– obnovila je cjelokupnu flotu.
– trenutno radi dosta novogradnja i u ovim teškim vremenima će povećati flotu za 50%.

– e sada vas pitam kakvi će tu biti rezultati kada se oporave brodski indexi, zar svijet ne izlazi iz krize ?????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ivana potpuno si u pravu.Ali promatrati cijelo polugodište i nije baš primjerno.
Zadnji kvartal je relevantniji.
LPLH 1.301 gubitak na kapitalu 0,38 %
ATPL -14.277 " " " 0,95
JDPL -6.206 " " " 0,95
TNPL +2.949 dobit o,15%

Ali to je ipak samo prošlost.
Treći kvatral je sličan drugome.Ali svaki brodar je ovisan o drugom indeksu.
Najbolje kotira BHSI_porast/TNPL,LPLH/
Dobro kotira BSI /JADROPLOV/
Loše kotira BDTI/TNPL/
Najgore prolazi BPI/ATPL/
Dakle,u promjenama indeksa najgore prolazi ATPL jer panamaksi padaju najviše.
Supramax/JDPL/stoji solidno i kotira solidno.
Sve ovo će biti vidljivo na slijedećem izvješću.
Jedino ULPL ne ovisi o ovim promjenama indeksa s obzirom na fiksne vozarine i vjerovatno će i dalje
poslovati sa dobitkom.
TNPL bi trebala biti na granici pozitive jer je BDTI slab,ali BHSI se dobro drži.Čak je prosječno veći nego u drugom kvartalu.
Ali ne treba zaboraviti ni porast cijene nafte.Tu najviše strada LPLH koji je na spotu sa cijelom flotom,a ostali sa tim dijlom flote.ATPL i TNPL sa otprilike 30% flote.
Sve u svemu treći kvartal nebi trebaoi biti bolji od drugog.
Dabogda prigriza jezik.

[/quote]

Ostaje HT-R-A i OPTE-R-A, jedna bolja od druge …

...

Za sada nema best buy…ZSE je ravna crta, ne daje znakove života…držati mrtvu stražu i vrebati neprijatelja (ZSE) s vrećom love.Zse još nije umrla i nezna se kad će.

I will ask you one question "Do you feel lucky?"

New Report

Close