Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

poceo si prognoze ko nasi "gurui" tehnicari…ako nece rast onda ce padat…..

– a vi mi se javite.
– pratim ja cijeli ovaj forum, naiđe se i na 5-10% dobrih stvari.
– pa sam tako doznala na temi što smo tržili kako ste prošli tjedan prodali veći dio ATPL.
– bilo mi dosadno pa sam izvrtila temu ATPL za prošli tjedan.
– stvarno zanimljivo drukanje, stvarno su vam zanimljivi postovi o velikom rastu ATPL.
– sada mi nikako nije jasno, znali ste kako će rasti, a vi prodavali.

– a koliko ste samo mene zahebavali na ovoj temi za ATPL kad god sam napisala da sam ju prodala.
– izgleda ste uvijek vi bili sretan kupac.

– ali moje mišljenje je kako vi niste ovčica, vi ste moja najveća ćelava ovčina u mome stadu.
– a stvarno najdraže mi je kada na burzi zahebem ove tvz. najpametnije i najveće drukere.
– stvarno uživam.

– I love this game.
Pozdrav, i od mene stotka samo za vas, drukajte vi meni i dalje, ali ja vas šišam.

p.s. prognoza koju sam dala za ATPL je sasvim realna.

Jel moguće da su market makeri počeli raditi na ATPL? Čini mi se sve manje volatilnom…

Jel moguće da su market makeri počeli raditi na ATPL? Čini mi se sve manje volatilnom…

– nisu.
– ja ovaj mjesec na njoj najviše radim.
– nema nekih velikih zarada.
– ali je stvarno super dionica, nema bolje, upravo zbog prometa.
– zarade su male ali prilično sigurne.

– I love this game.
Pozdrav !

mislim da to nema veze s tim, BDI je jako dosadan zadnjih dana.
ja sam ih prilično uvjeren da rade na DLKV, možda INGR.

Da reagira na BDI bila bi već 800 kuna jerbo kad je BDI bio 4000 bila je 1300, a koliko je BDI sad? ATPL prati crobex i to je to, postala je skoro kao HT.Ovaj +5 ili -5 na BDI-ju nema nikakve veze, ja sam iz nje davnih dana izletio 1150 i sad mi je pomalo riskantna.

– čujte gospodine Mcinha.
– nemojte se ljutiti ali mišljenja sam kako je ovo za vas ipak viša matematika u koju se razumijete kao i ja u špansko selo.

– a nema te dionice koja nije rizična za moje ovčice.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. zbog tog razloga trebate što više pisati na temama dionica koje niti nemate.
– jer vi ste ipak najveći stručnjak za te dionice, pa ih stoga i niti nemate.

mislim da to nema veze s tim, BDI je jako dosadan zadnjih dana.
ja sam ih prilično uvjeren da rade na DLKV, možda INGR.

Da, stvarno je dosadan taj BDI, pada već mjesec dana dok ATPL stoji u mjestu [cool]
Mislim da bi mogao uslijediti opasan pad ATPL ako se BDI uskoro ne iskorigira.

Da reagira na BDI bila bi već 800 kuna jerbo kad je BDI bio 4000 bila je 1300, a koliko je BDI sad? ATPL prati crobex i to je to, postala je skoro kao HT.Ovaj +5 ili -5 na BDI-ju nema nikakve veze, ja sam iz nje davnih dana izletio 1150 i sad mi je pomalo riskantna.

– čujte gospodine Mcinha.
– nemojte se ljutiti ali mišljenja sam kako je ovo za vas ipak viša matematika u koju se razumijete kao i ja u špansko selo.

– a nema te dionice koja nije rizična za moje ovčice.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. zbog tog razloga trebate što više pisati na temama dionica koje niti nemate.
– jer vi ste ipak najveći stručnjak za te dionice, pa ih stoga i niti nemate.

[/quote]
Nisam stručnjak, tamo niti ne pišem, a od Vaših argumenata sam primjetio BDI koji više uopće nema veze i rast brodara u americi koji opet nema nikakve veze s ATPL. Evo u prilogu ATPL u zadnih mjesec dana ili oscilacija unutar 50 kuna:
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ATPL-R-A

Hoćete li imati hrabrosti se javiti,ako ovo rokne ispod 1000 kuna?
Završavam s ovom glupom raspravom i zbog drugih dionilčara ATPL-a želim da ova dionica odleti u nebesa.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

– a ATPL trenutno ima potporu na 1.100kn, isto fondovi.

[/quote]
[/quote]

BDI pada.
Nafta poskupila.
Da li je to paradoks.Prodajna cijena usluge pada,materijalni troškovi rastu, profitabilnost pada,gubici se gomilaju a dionica stoji stabilno.Logično?
U drugom kvartaklu ATPL je ostvarila gubitak od petnaestak miliona kuna.
Istovremeno ruzinava LPLF ima gubitak od 1,3 mil kuna.Šest puta manja flota starih brodova
ostvaruje desetak puta manji gubitak od novih lađa ATPL.
Promatrajući kratkoročnu likvidnost LPLH je u sve povoljnijoj situaciji.A u ova luda vrimana to je
najvažniji pokazatelj.
Kako je to moguće.Pa jednostavno.Fundamentalni pokazatelji tuku ATPL.Prezadužena firma,skoro
kao i ULPL u eri ovakvih vozarina je precijenjena.Iako je ULPL zaduženija od ATPL ipak je povoljnija za kupnju od ATPL s obzirom na fiksne vozarine i ostvarenja dobiti u tekućem poslovanju.Pitanje samo dokle će unajmitelj plačati skupo ,ako može naći jeftiniji prevoz.
I kako vrijeme bude teklo ATPL će biti sve precjenjenija jer će ostvarivati najveće gubitke.U ovom trenutku ATPL je dva do tri puta
skuplja u odnosu na TNPL,LPLH i JDPL.JDPL se malo popravija pa nije baš cijela dva puta podcijenjen u odnosu na ATPL.
Jedina nada je da BDI dođe na preko 3.500 jer tek tada ATPL počima poslovati na pozitivnoj nuli.
I zato predstavlja veliki rizik.Dovoljno da veliki kupac,a Ivana kaže fond ,prestane kupovati ide to
u bezdan.Malima još uvijek nije kasno za bijeg.

– a ATPL trenutno ima potporu na 1.100kn, isto fondovi.

[/quote]
[/quote]

BDI pada.
Nafta poskupila.
Da li je to paradoks.Prodajna cijena usluge pada,materijalni troškovi rastu, profitabilnost pada,gubici se gomilaju a dionica stoji stabilno.Logično?
U drugom kvartaklu ATPL je ostvarila gubitak od petnaestak miliona kuna.
Istovremeno ruzinava LPLF ima gubitak od 1,3 mil kuna.Šest puta manja flota starih brodova
ostvaruje desetak puta manji gubitak od novih lađa ATPL.
Promatrajući kratkoročnu likvidnost LPLH je u sve povoljnijoj situaciji.A u ova luda vrimana to je
najvažniji pokazatelj.
Kako je to moguće.Pa jednostavno.Fundamentalni pokazatelji tuku ATPL.Prezadužena firma,skoro
kao i ULPL u eri ovakvih vozarina je precijenjena.Iako je ULPL zaduženija od ATPL ipak je povoljnija za kupnju od ATPL s obzirom na fiksne vozarine i ostvarenja dobiti u tekućem poslovanju.Pitanje samo dokle će unajmitelj plačati skupo ,ako može naći jeftiniji prevoz.
I kako vrijeme bude teklo ATPL će biti sve precjenjenija jer će ostvarivati najveće gubitke.U ovom trenutku ATPL je dva do tri puta
skuplja u odnosu na TNPL,LPLH i JDPL.JDPL se malo popravija pa nije baš cijela dva puta podcijenjen u odnosu na ATPL.
Jedina nada je da BDI dođe na preko 3.500 jer tek tada ATPL počima poslovati na pozitivnoj nuli.
I zato predstavlja veliki rizik.Dovoljno da veliki kupac,a Ivana kaže fond ,prestane kupovati ide to
u bezdan.Malima još uvijek nije kasno za bijeg.
[/quote]
Ja imam dionice LPLH-a

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Hoćete li imati hrabrosti se javiti,ako ovo rokne ispod 1000 kuna?

– e ovo sada ne kužim, isto kao i vi višu matematiku.
– zar nisam napisala analzu ATPL za danas.
– trend neodređen, kako može dolje isto tako može i gore da se ne ponavljam.
– kuže i moje ovčice kako je ovo idealna dionica za puno zaraditi, ali i popušiti.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. pisati da će sada dionica ATPL rasti ili padati je jednostavno veliko drukanje ovisno imate li ili nemate dionicu ATPL.
– danas kada vidimo indexe, amere i brodare kod njih biti ćemo puno pametniji.

eto čovjek već ima LPLH, džaba si krečio lopina.

eto čovjek već ima LPLH, džaba si krečio lopina.

Normalno da ako nemam nekog brodara da ATPL sigurno nemam.Ako kriza potraje ATPL će najviše
stradati.
Vidim da Ivana ne želi prognozirati sutrašnju cijenu.Prognoziram daljni pad brodara,a ATPL će
biti uteg koji će sve povući za sobom.
Imam LPLH i TNPL.Normalno.
Ne piturajem ja nego jednostavno bilanca pojedinog brodara i vozarine pokazuju smjer.
Osobno bih volio da ATPL raste,jer će onda i ostali brodari rasti.
Danas je LPLH pao najviše od svih brodara a ima dobro izvješće.Ali to je zagrebačka burza.

New Report

Close