siromašna kupnja na PTKM! U prvih 5 ima svega 200-ak kom
ne toni nego je sirotinjska prodaja 1188 komada
ne toni nego je sirotinjska prodaja 1188 komada
mozda kupuju englezi?
mika: ” ne toni nego je sirotinjska prodaja 1188 komada ” mozda kupuju englezi?
navodno da je škotska petrokemija među prvih pet na kupnji
Evo jedan brokerski za dobar dan:
Što se desi brokeru kad padne niz stepenice???
Ništa ako je proveo naloge. [smiley2]
Prenosim sa foruma “TO-ONE”
——————————————————————————–
00:28 zc Otvoreni fondovi/ Općenito
@Joso Ne znam bas da je situacija tako crna. Nedavno sam pregledao jedan zanimljiv dokument skinut negdje na temu trenutne evaluacije hrvatskih dionica i za oko mi je zapeo podatak da je P/E kroz cijelo hrv. trziste trenutno oko 14.1. To bi znacilo prosjecan povrat investicije nakon 7 god. I prema vanjskim pokazateljima to je vise nego u redu, drugim rijecima trziste i dalje nije precijenjeno. Za usporedbu, uzevsi americko trziste tamo je taj faktor preko 20 sto znaci da bi ono moglo jos padati nakon svih korekcija zadnjih godina. A tehnicki bi i hrvatsko trziste moglo jos itekako rasti, uzevsi u obzir razne pokazatelje: brzi gospodarski rast nego EU/USA, skoro pridruzenje EU sto privlaci nove investitore zbog vece sigurnosti i val optimizma koji bi mogao drzati jos koju godinu dok se i na ovom podneblju ne ispuse bar jedan balon i svi ponesto naucimo. 🙂
——————————————————————————–
13:08 luk2 Otvoreni fondovi/ Općenito
Od kuda ti taj podatak o P/E da je 14 !? Uzet ću ovdje trenutni odnos P/E za slijedeće dionice: pliva,adris,koei,podr,kraš,dlkv,igh,rivp,istt,jnaf,atpl,tnpl,pbz,zaba. Čovječe, pa prosjek tržišta je P/E = 35 ! (analize dionica na http://www.fima.com) Sve je enormno skupo i stvarno mi nije jasno kako se tržište još može održavati na takvoj visokoj razini?
Ima tu i desetak jeftinih dionica P/E. Sami ih pronađite dane bi bilo navlačenje, neke imaju i redovne dividende.
Pozdrav tragačima !
Evo mali osvrt na tržište:
Kao što znate sutra je zadnji dan za predaju ponuda za Plivu:
Moguća su tri scenarija:
1. Nitko ne predaje ponudu, Barrova ponuda vrijedi do 11.10. i javna ponuda je gotova.
U ovom slučaju možemo očekivati veću korekciju tržišta.
2. Barr predaju malo bolju ponudu i produžuje rok do 27.10.
E onda je sve moguće ovisno o visini ponude i novim vijestima ( Actavis recimo skupio 25% )
3. Actavis i Barr predaju zatvorene ponude
Tržište ide gore i korekcija je gotova.
Komentari su dobrošli.
Ima tu i desetak jeftinih dionica P/E. Sami ih pronađite dane bi bilo navlačenje, neke imaju i redovne dividende.
Pozdrav tragačima !
Ja se ne bih puno oslanjao na Price Equity Ratio, jer je to vrlo grub, ali jednostavan i popularan pokazatelj.
Ima puno ljepših pokazatelja od P/E, a onda te jeftine dionice i nisu tako jeftine.[smiley2]
Kolega pobrkaste loncice Price Equity ratio nije p/e hehe[smiley2]