Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

siromašna kupnja na PTKM! U prvih 5 ima svega 200-ak kom

siromašna kupnja na PTKM! U prvih 5 ima svega 200-ak kom

ne toni nego je sirotinjska prodaja 1188 komada

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

ne toni nego je sirotinjska prodaja 1188 komada

mozda kupuju englezi?

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Što bi neke kolege rekli:

Kako god okreneš !

mika: ” ne toni nego je sirotinjska prodaja 1188 komada ” mozda kupuju englezi?

navodno da je škotska petrokemija među prvih pet na kupnji

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Evo jedan brokerski za dobar dan:

Što se desi brokeru kad padne niz stepenice???

Ništa ako je proveo naloge. [smiley2]

Prenosim sa foruma “TO-ONE”

——————————————————————————–
00:28 zc Otvoreni fondovi/ Općenito
@Joso Ne znam bas da je situacija tako crna. Nedavno sam pregledao jedan zanimljiv dokument skinut negdje na temu trenutne evaluacije hrvatskih dionica i za oko mi je zapeo podatak da je P/E kroz cijelo hrv. trziste trenutno oko 14.1. To bi znacilo prosjecan povrat investicije nakon 7 god. I prema vanjskim pokazateljima to je vise nego u redu, drugim rijecima trziste i dalje nije precijenjeno. Za usporedbu, uzevsi americko trziste tamo je taj faktor preko 20 sto znaci da bi ono moglo jos padati nakon svih korekcija zadnjih godina. A tehnicki bi i hrvatsko trziste moglo jos itekako rasti, uzevsi u obzir razne pokazatelje: brzi gospodarski rast nego EU/USA, skoro pridruzenje EU sto privlaci nove investitore zbog vece sigurnosti i val optimizma koji bi mogao drzati jos koju godinu dok se i na ovom podneblju ne ispuse bar jedan balon i svi ponesto naucimo. 🙂

——————————————————————————–
13:08 luk2 Otvoreni fondovi/ Općenito
Od kuda ti taj podatak o P/E da je 14 !? Uzet ću ovdje trenutni odnos P/E za slijedeće dionice: pliva,adris,koei,podr,kraš,dlkv,igh,rivp,istt,jnaf,atpl,tnpl,pbz,zaba. Čovječe, pa prosjek tržišta je P/E = 35 ! (analize dionica na http://www.fima.com) Sve je enormno skupo i stvarno mi nije jasno kako se tržište još može održavati na takvoj visokoj razini?

Ima tu i desetak jeftinih dionica P/E. Sami ih pronađite dane bi bilo navlačenje, neke imaju i redovne dividende.
Pozdrav tragačima !

Evo mali osvrt na tržište:

Kao što znate sutra je zadnji dan za predaju ponuda za Plivu:

Moguća su tri scenarija:

1. Nitko ne predaje ponudu, Barrova ponuda vrijedi do 11.10. i javna ponuda je gotova.
U ovom slučaju možemo očekivati veću korekciju tržišta.

2. Barr predaju malo bolju ponudu i produžuje rok do 27.10.
E onda je sve moguće ovisno o visini ponude i novim vijestima ( Actavis recimo skupio 25% )

3. Actavis i Barr predaju zatvorene ponude
Tržište ide gore i korekcija je gotova.

Komentari su dobrošli.

Ima tu i desetak jeftinih dionica P/E. Sami ih pronađite dane bi bilo navlačenje, neke imaju i redovne dividende.
Pozdrav tragačima !

Ja se ne bih puno oslanjao na Price Equity Ratio, jer je to vrlo grub, ali jednostavan i popularan pokazatelj.
Ima puno ljepših pokazatelja od P/E, a onda te jeftine dionice i nisu tako jeftine.[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Kolega pobrkaste loncice Price Equity ratio nije p/e hehe[smiley2]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Price/earnings mislite?

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

New Report

Close