@governor
Ako ti je to največi argument onda samo naprijed [lol] Ne sjećam se da si prije pisao na brodarima pa pripisujem to dječjim bolestima odnosno početničkoj euforiji novom igračkom.No ipak,provjeri malo po kojim ugovorima vozi ulpl i kad su sklopljeni.I provjeri koja je cijena poslije zadnjeg dokapa bila jedva održiva za ulpl…..pa koliko fondovi trebaju iskrcati do sjećnja iduće godine…primjetio si iskrcaj velikih ali smatraš to dobrim znakom -moguči novi dokap [lol] ….pa bila je nedavno blizu 400kn,mogao si dokapitalizirati do mile volje…ali zanemari,ovo što pišem je glupo [sealed]..neznam poštovani kolega dal si primjetio da svi osim Tebe pišu gluposti ,baljezgaju,.eru..itd. [undecid]…ako nisi obrati pažnju,ako jesi…ne ulazim u polemike da ne ispadnem glup…opet [embarass]
ps.ah da ,zaboravih gap..gapove…kaj se to mora uvjek popuniti…nije valjda [undecid]
kolega, ali tržište vas demantira. cijena dionice ULPLje unazad mjesec dana narasla preko 10%, dok je cijena dionice ATPL ostala na istim razinama… ako se veliki iskrcavaju, zašto cijena dionice raste? zar je moguće da to sve "mali" kupuju? Ja ne kažem da vi niste u pravu… možda ispadne na kraju jedna velika patka…ne ulazim u to.. kometirao sam samo na osnovu financijskih rezultata i cijene dionice. što mislite, da li je ULPL patka? Evo recite… tu smo da diskutiramo. Tko kupuje a tko prodaje, ja nemam pojma. Mogu pretpostaviti ali ne mogu biti 100% siguran. Ali to nisam niti spominjao [cool]
Moguće je i da AIG bankrotira i da ovi koji ne prodaju na 50 $ ostanu bez ičega……………….kao i dioničari Viadukta
Otkad sam počeo manje pažnje pridavati fundamentima dionica mogu reći da puno bolje zarađujem.
Ok post, reci onda čemu daješ više pažnje?
Otkad sam počeo manje pažnje pridavati fundamentima dionica mogu reći da puno bolje zarađujem.
[/quote]
Tako se igra loto a to nije baš dobar savjet za kupnju dionica jer fundamenti kad tad dođu na svoje, to može biti i početnička sreća pa mu se čini da je to pravi način za investiranje a i sam zna da nije.
AL IH INTER GAZI MORAM PRIZNATI DA MI JE DRAGO ZATO I VIČEM.
Od naših mislim da će prije HDEL u bankrot nego VDKT.
Sumnjam da će država dozvoliti da AIG bankrotira, porezni obveznici koji su financirali održavanje te firme na životu bi ih razapeli.
Ali lako moguće da osvane neka loša vijest ili da izvješće bude katastrofalno i eto AIG opet ispod 10$.
Nego da se vratim na fundamente – u jednoj od knjiga koje sam pročitao je bila statistička analiza rasta dionica u USA. Ispada da su u prosjeku najveći i najbrži rast u prosjeku ostvarivale dionice sa početnim P/E preko 30, nakon objave dobrih rezultata više uzastopnih kvartala, revolucionarnih novih proizvoda ili nekih drugih novosti.
Ne mogu se sada sjetiti u kojoj je to točno knjizi bilo, ako naletim na to, staviti ću tih par stranica ovdje.
[/quote]
Očekivanim datumima objave izvješća, vijestima, količini druka na gore ili na dolje u objavljenim člancima i na forumima, generalnom stanju na tržištu, donekle tehničkoj analizi (ali u pojednostavljenoj formi, ne zanimaju me valovi i ostale ekstra složene stvari, tamo ima previše mjesta za proizvoljnu interpretaciju stanja), no najviše svakodnevnom praćenju trgovanja, međusobnim odnosima kretanja dionica iz iste skupine, transakcijama i volumenima. Čudesno je koliko se toga može vidjeti u live streamingu kad čovjek stekne osjećaj za to.
Pomaže mi dosta i metoda koju koristim već neko vrijeme a ta je da u svakom trenutku imam bar 40-50% casha. Nipošto ispod 25%. Ako se cash smanji onda ga u roku najviše 1-2 dana vraćam na razinu od bar 25%, najčešće skroz do 50%.
Ponekad i naletim na dionicu tipa Citigroup za koju je i idiotu trebalo biti jasno da će rasti kad je nedavno bila na 2.50-2.70, rasla je čak i više i brže nego što sam očekivao. Mislio sam da će target od 5$ biti dosegnut tek u zimu, ako i tada.
Za AIG je to također moglo biti jasno što će biti sa cijenom jer je free float jednostavno premali a zainteresiranih je bilo previše. Makar je ovako strelovit rast bio neočekivan. Sad imamo situaciju da je 99% dionica AIG u vlasništvu institucionalaca. Ajmo reći da njih 75% ima trenutno hold strategiju. Dakle proteklih par dana se sa svakom dionicom free floata protrgovalo 3-4 puta dnevno.
AIG je tehnički gledano već bankrotirao…………………….a na način na koji je spašen AIG može se spriječiti svaki bankrot
Eto pa ti sad reci da je normalno da firma kao AIG bude na 50$. Trebalo bi se to tržiti ispod 10$, ako ne i ispod 5$. Pazi, sad im je P/S 0.25. Kakav će biti ka prodaju hrpu poduzeća koja imaju u vlasništvu? A ni sa time neće otplatiti sva dugovanja.
No nedavno su prodali neku imovinu FED-u za 25 milijardi. Lako je tako spašavati guzicu.
FNM je preko 2$ a još uvijek posluje sa minusom, samo FRE je objavio malo bolji rezultat.
Inače pogledam ja fundamente svake dionice sa kojom trgujem i koju proučavam. Samo što ih ne koristim kao jedinu vodilju u kupnji.
Kolega, kakve veze ima Toyota sa ADPL?
Oni ti rade najviše za REnault i to mala vozila, kojima prodaja raste.
Malo se raspitaj kako rade, dati ću ti konkretnu informaciju a Ti provjeri u samoj tvrtki da li je to istina ili nije.
Već par mjeseci rade nedjeljom, jer toliko posla imaju, a tvornica u Rusiji tek treba proraditi punim kapacitetom.
Ponavljam Ti, nazovi u tvrtku, predstavi se kao dioničar i provjeri.
[/quote]
nek proda.
[/quote]
Tko nek proda?
Kolega, kakve veze ima Toyota sa ADPL?
Oni ti rade najviše za REnault i to mala vozila, kojima prodaja raste.
Malo se raspitaj kako rade, dati ću ti konkretnu informaciju a Ti provjeri u samoj tvrtki da li je to istina ili nije.
Već par mjeseci rade nedjeljom, jer toliko posla imaju, a tvornica u Rusiji tek treba proraditi punim kapacitetom.
Ponavljam Ti, nazovi u tvrtku, predstavi se kao dioničar i provjeri.
[/quote]
nek proda.
[/quote]
Tko nek proda?
[/quote]
Posjetit će ga Terminator iz godine 2024.
Od naših mislim da će prije HDEL u bankrot nego VDKT.
Meni su zadnjih mjeseci glavni izvor zarade bili bankroti ove dvije firme, naročito HDEL. Očekujem još koji bankrot da se ponovno jeftinije ukrcam.
Ali to je to, odnos risk/profit. A što ako koja stvarno ode u bankrot? Zato nikad sva jaja u istu košaru.