ADPL – uz stanje na automobilskom tržištu gdje Toyota suspendira proizvodnju 1.000.000 vozila u idućih godinu dana, ovdje ne treba drugi komentar
Kolega, kakve veze ima Toyota sa ADPL?
Oni ti rade najviše za REnault i to mala vozila, kojima prodaja raste.
Malo se raspitaj kako rade, dati ću ti konkretnu informaciju a Ti provjeri u samoj tvrtki da li je to istina ili nije.
Već par mjeseci rade nedjeljom, jer toliko posla imaju, a tvornica u Rusiji tek treba proraditi punim kapacitetom.
Ponavljam Ti, nazovi u tvrtku, predstavi se kao dioničar i provjeri.
[/quote]
nek proda.
Ako ti je to največi argument onda samo naprijed [lol] Ne sjećam se da si prije pisao na brodarima pa pripisujem to dječjim bolestima odnosno početničkoj euforiji novom igračkom.No ipak,provjeri malo po kojim ugovorima vozi ulpl i kad su sklopljeni.I provjeri koja je cijena poslije zadnjeg dokapa bila jedva održiva za ulpl…..pa koliko fondovi trebaju iskrcati do sjećnja iduće godine…primjetio si iskrcaj velikih ali smatraš to dobrim znakom -moguči novi dokap [lol] ….pa bila je nedavno blizu 400kn,mogao si dokapitalizirati do mile volje…ali zanemari,ovo što pišem je glupo [sealed]..neznam poštovani kolega dal si primjetio da svi osim Tebe pišu gluposti ,baljezgaju,.eru..itd. [undecid]…ako nisi obrati pažnju,ako jesi…ne ulazim u polemike da ne ispadnem glup…opet [embarass]
ps.ah da ,zaboravih gap..gapove…kaj se to mora uvjek popuniti…nije valjda [undecid]
Vidim da je nervoza nekih nikova i marketing pojedinih dionica došao do usijanja.
Ružne riječi su prvi znak nedostatka argumenata.
Malo se raspitaj kako rade, dati ću ti konkretnu informaciju a Ti provjeri u samoj tvrtki da li je to istina ili nije.
Već par mjeseci rade nedjeljom, jer toliko posla imaju, a tvornica u Rusiji tek treba proraditi punim kapacitetom.
Da ne bi bilo da nabrijavam, ali ovo sam čuo od čovjeka koji radi tamo direktno i to mi je rekao. Da li je istina ili ne, vidjet ćemo uskoro, ali i dalje stojim kod svojih targeta koje sam napisao, što ne znači da sve to ide u nekoliko dana. Strpljenje je najbolji prijatelj!!!
samo nesto ptkm je jos uvijek drzavna firma i uprava postupa po naredbi vlade a da je gubitas e pa o tome bi se dalo raspravljati 2007g dobit 78.mil.kn najmanje jos 150mil uzeto firmi za olaksice hrv.seljaka kao soc.osjetljivost,2008 dobit 58mil.kn uzeto od firme 100mil.kn za seljake nije placena zrzna cijena gnoja i 1q 2008 ptkm je imala minus od 33mil kn pa je opet i bila u pozitivi,i sad minus od 46mil kn jer je trziste stalo u eu proizvodnja gnoja je ciklickog karaktera neka raspisu tender pa da vidimo jer nevredi ovih 132kn i jos nesto pogledajte zaduzenost firme i jos nesto u zadnjih godina ptkm je ulozila ni vise ni manje nego 350mil.kn u modernizaciju tvornice ko hoce neka cita na temi ptkm a vi probajte za 400mil.kn izgraditi tvornicu gnoja al jebes ti sve to stvar je u sentimentu a sad je on up,up mozda u kratkorocnom ne ali u srednje rocnom sigurno pod tim 3-6mj molim moderatora na ispriku i da me ne brise
kolega ispričavam se ako ste na mene mislili. PTKM je imala gubitak u prvom polugodištu, ali ne znači da je "gubitaš", dapače..ja sam to napisao samo za usporedbu sa ADPL, i slažem se sa svim što ste napisali… općenito "gubitaš" je vrlo relativan pojam. Što je zapravo "gubitaš"? Po meni je to firma koja nekoliko godina za redom smanjuje glavnicu zbog gubitaka iz redovnog poslovanja. A tu i tamo koji kvartal ili polugodište, pa i cijela godina negativnog poslovanja ne čini tvrku “gubitašem”.
Da ne bi bilo da nabrijavam, ali ovo sam čuo od čovjeka koji radi tamo direktno i to mi je rekao. Da li je istina ili ne, vidjet ćemo uskoro, ali i dalje stojim kod svojih targeta koje sam napisao, što ne znači da sve to ide u nekoliko dana. Strpljenje je najbolji prijatelj!!!
[/quote]
koji su ti targeti?
Dečki, subota je navečer, smanjite tenzije i svi kod mene na rakiju…
koji su ti targeti?
Dragi kolega, neću ih ponavljati, imate napisano u petak.
Koliki je EBITDA kod Adpl ?
Potpuno nebitan podatak trenutno. Uostalom, što kupujete prošlost, sadašnjost ili budućnost?
Dečki, subota je navečer, smanjite tenzije i svi kod mene na rakiju…
Gdje živiš da dođem? [smiley]
Realnosti nije mjesto ovdje, ako si realan oroči to je REALNO. Jer kada bi realno stavio u kontekst života općenito, tada bi i život bio besmislen.
Tržište kapitala je čista psihologija koja potkrepljena argumentima gura gore ili dolje, oba smjera smo iskusili pa znamo o čemu se priča.
Psihologija koja se ponekad manifestira kao neutemeljena manija, sa dodatkom manipulacija od strane velikih… sve je moguće.
Kao primjer pogledajte preko bare AIG. Evo ga u par tjedana na preko 50$, rast od cca 400%.
Jel se nešto bitnoga promijenilo? Izvješće koje nije katastrofalno ali i dalje će im trebati X godina da otplate dugove, a kamoli da počnu zaista profitabilno poslovati. Pitanje je da li će sljedeći kvartal uopće biti pozitivan (ako ne računamo prodaju imovine). Trenutno imaju trailing EPS od -668$… [lol]
A što je najgore, uopće nije nemoguće da ju ovakvim trgovanjem natjeraju i na 75-100$ u 10ak dana.
Isto tako je i moguće da se vrati na 20-30$.
Btw, zadnjih par dana je prosječno protrgovano više dionica nego što je ukupan float.
Dakle to je kao da se recimo kod nas protrguje u jednom danu sa jedno 2 milijarde kn ATPL. Ili 500-600 mil IGH. Never gonna happen…
No nije to poanta, poanta je da je stvarno sve moguće, pa tako i da cijena dionice naraste 100-200-300% bez pravog fundamentalnog razloga.
Otkad sam počeo manje pažnje pridavati fundamentima dionica mogu reći da puno bolje zarađujem.