a dragog nam noderatora molim da ovu temu zatvori jer tu nema prijedloga što je best buy niti ima objektivnih komentara i analiza kao što je naslov teme…ajd bok…pozdrav svima
Opet isprike jer sam dosadan, ali nisam izdržao. I peta dionica s liste (ADPL) se probudila.
A tek kad HT krene. [lol]
– još jedna zahebancija na moj račun.
– samo ja nisam ljubomorna na vašu zaradu.
– isto tako se je nekada i gospodin Lopina veselio velikim zaradama.
– koliko puta moram tu napisati kako ulažem dosta konzervativno.
– zbog toga je u mom portfelju HT i dosta dividendnih dionica.
– trenutno su mi veća ulaganja u brodarima, ali to je više zbog politike ove vlade jer vjerujem kako je puno lakše poslovati na svjetskom tržištu nego u ovoj državi s najvećim porezima na svijetu.
– zahvaljujući takvom odabiru dionica stvarno ne trebam konstantno buljiti u gledalicu, mogu slobodno ići i na kupanje dok burza radi.
– ali i svi ti brodari koliko su dobri isto toliko su i rizični za investiciju.
– HT, tu vam je brana na 230kn i nema šanse ići preko toga.
– tu vam je takva igrica.
– a od vaših nabrojanih dionica u portfelju imam 4, jedino je VIRO značajnije zastupljen.
– I love this game.
Pozdrav !
– samo ja nisam ljubomorna na vašu zaradu.
– isto tako se je nekada i gospodin Lopina veselio velikim zaradama.
Druga rečenica demantira prvu, jer znamo kako je prošao gosp. Lopina. Previše generalizirate stvari. Vi tvrdite da treba imati istu strategiju ulaganja na 5k i na 2k. Ja se s time ne slažem. Ako sad nemam HT u portfelju, to ne znači da ga neću imati na 4k.
Kažete da samo iznosite kako ulažete, ali iznosite vi i više od toga, druge ulagače nazivate ovčicama. Ja za razliku od vas ne vrijeđam druge ulagače.
Konstruktor i IGH pred potpisivanjem ugovora za gradnju autoceste u Srbiji , vrijednost radova 1 200 000 Eura , mozda i ova vijest podigne ili barem odrzi nasu burzu.
Vi tvrdite da treba imati istu strategiju ulaganja na 5k i na 2k. Ja se s time ne slažem.
– moja strategija se je pokazala uspješnom, mislim na moje financije.
– pa ja mogu lijepo živjeti samo od dividendi, možete li i vi ????????
– brutalno sam zarađivala na crobexu 5.000 i crobexu 2.000 iako nikada nisam kupovala crobex.
– a hebe se meni je li se vi s tim slažete ili ne slažete.
– I love this game.
Pozdrav !
Kažete da samo iznosite kako ulažete, ali iznosite vi i više od toga, druge ulagače nazivate ovčicama. Ja za razliku od vas ne vrijeđam druge ulagače.
– ja svake godine kada pravim jaslice oko Isusića stavim puno ovčica.
– to su mi stvarno divne životinje.
– i u mom kraju isto obožavaju ovčice, naročito janjčiće na ražnju.
– i koga sada ja tu vrijeđam kada ga usporedim s ovčicom ???????
– I love this game.
Pozdrav !
Zaboravio sam na ATPL.Na dan kada je promijenio BDI u plus/mislim prekjučer/sam očekivao da će
to dionica registrirati.I puknuo sam 17 kom po ASK po 1.150 da mi ne uteće.Izaša u pet do dvanaest na 1.140.Stabilan gubitak od 2%.I tako na svemu zadnjih dana.Neće karta poštenog čovika,
nego kurbu pokvarenu.
– evo primjer jednog investitora koji obožava gubiti novce na burzi.
– za mene je investitor gospodin Lopina super lik i zbilja uživam čitati njegove postove,
– jer odlično druka i stvarno su mi zanimljivi njegovi postovi.
– i mjesecima mu ukazujem na greške koje čini, ali ništa od toga.
– ponavlja staro pravilo, greške činimo kako bi iste mogli ponoviti.
– samo ne razlikuje se gospodin Lopina od 90% vas na forumu.
– nekada kada su se prodavali stanovi dizali krediti, je zbilja bilo ugodno provesti vikend u dionicama jer se već u ponedjeljak imalo 1% sigurne zarade.
– ali došla je ova katastrofa na burzu koja nema koga nije pogodila.
– a sada su u strahu velike oči.
– većina ne može spavati ako taj dan nije prodala dionice, boje se gubitka.
– i zbog toga velikog straha od gubitka burza nam je ovakva.
– a moglo se je zaraditi, punoooo , prije par mjeseci to mi je bio IGH i DLKV.
– sada to je VIRO.
– ali nisam prodavala kada mi je dobit bila 5%, jer obožavam zaraditi 100%.
– ali igrica ide dalje, na JNAF već imam zaradu, neću prodati, i tu želim zaraditi brutalno.
– i ja sam sada kao i gospodin Lopina kupovala ATPL nešto ispod 1.150kn ,
– ali najveći ulaz je bio oko 1.100kn .
– prosijećan ulaz mi je nešto veći od 1.100kn, znači i tu ima neku malu zaradu.
– očekivala sam brutalnu, ali ni ja svaki put ne pogodim.
– e sada tu nisam ni sama pametna prodati ili čekati ?????
– I love this game.
Pozdrav !
Vi tvrdite da treba imati istu strategiju ulaganja na 5k i na 2k. Ja se s time ne slažem.
– moja strategija se je pokazala uspješnom, mislim na moje financije.
– pa ja mogu lijepo živjeti samo od dividendi, možete li i vi ????????
– brutalno sam zarađivala na crobexu 5.000 i crobexu 2.000 iako nikada nisam kupovala crobex.
– a hebe se meni je li se vi s tim slažete ili ne slažete.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Samo nam vi i dalje pišite na ovom forumu, nemojte se smesti, vi ste ikona ovog topica. Od vas se može dosta naučiti (i iz starih postova). Samo ne morate psovati niti biti toliko bahati, zaista nema potrebe. Evo par stotki da smirimo vaš golemi ego.
A moram priznati da strategiju gosp. Lopine uopće ne razumijem.
Hendikep na Tottenham, imaju mrcinski up trend. 1,90
i Schalke.
i Schalke.
Vidjet ćemo
[thumbsup]
Best Buy:
VDKT
BVPS VDKT-a je 458 kn. BVPS HDEL-a je 336 kn. dakle prema BVPS, cijena VDKT na burzi bi (da je barem donekle fer vrednovana) trebala biti= cijena HDEL X 1,34. Ako je cijena HDEL na burzi cca 315, tada bi cijena VDKT trebala biti minimalno 315 X 1,34= 422 kn. Kažem minimalno zato jer VDKT i HDEL ne bi smjele imati jednak P/BV multiplikator. VDKT bi prema P/BV trebao imati premiju zbog činjenice da je bolja firma, tj ima niži P/EBITDA i EV/EBITDA, te puno veću EBITDA maržu. To nije slučaj samo zadnjeg polugodišta nego redovito unazad 5 godina poslovanja. Cijena VDKT bi trebala biti između 450 i 500 kuna ako je HDEL na 315. A minimum minimuma je 422, a to je da potpuno ignoriramo EV/EBITDA i činjenicu da je VDKT bolja firma zbog EBITDA marže.
ULPL
-najpodcijenjeniji brodar i jedini koji povećava prihode u odnosu na isti period lani. Smatram da uz ATPL na 1250 (dividenda uključena) ULPL treba biti minimalno na 850 do 900.
ADPL
– za mene je svaka firma koja zaradi makar kunu nakon amortizacije i poreza, profitabilna firma. A da se profitabilna firma trguje na razini jedne trećine kapitala je naprosto smiješno i neshvatljivo. Čak se i PTKM koja ima veliki diskont na prste politike i socijalu, te proizvodi gubitak, trži na skupljim razinama prema kapitalu. ovo mora gore.
JNAF
ovo su toliko smiješne cjenovne razine prema svim parametrima za firmu koja se bavi naftnim bussinessom, i koja ima neto profitnu maržu od nevjerojetanih 30%. U svijetu se firme ovakvog tipa trže na 1,5 x vrijednost kapitala, što nalaže podcijenjenost JNAF-a od 100%. Diskontirajmo ga za 30% na firme izlistane vani (bog te pita zašto bismo, ali eto, hajdemo) i pet dobijemo minimum od barem 1X cijena kapitala, a to je 3200 kn.
Best Hold:
LEDO– ovo mi je rekao Warren Buffet i ja ga slušam, a svi već znamo zašto. Čitati Ledova financijska izvješća iz godine u godinu, kvartala u kvartal je naprosto dosadno i predvidljivo…
KODT– ovo mi je rekao Rocky i ja ga slušam. Ovakvu profitabilnost ima rijetko koja firma na ZSE. Da ja imam KODT, nema teorije da bih ga prodao prije 4K.
TISK – smanjenjem stavke rashoda ova će firma priakazivati vrlo pristojnu dobit, a to će se dogoditi kada se zaključi investicijski ciklus (ovo da su veći rashodi upravo iz tog raloga stoji u komentarima uprave za zadnji FI).Uz tržišnu poziciju i sektor, ova se firma tada ne bi smjela tržiti na manje od 2,5X kapital. Ali ono što je kod Tiska bitnije su i već svima poznate špkulacije o Todorićevoj prodaji. Ne zaboravimo… Todorić je plaćao Tisak 430 kuna po dionici i u njega još uložio u zadnjih dvije godine minimalno 50. Ako se dogodi transakcija, sumnjam da će ovo ići ispod 500.
VIRO– firma sa jednom od najjačih bilanci na burzi, uz činjenicu da je šećer na najvišim razinama unazad mnogo mnogo godina, mislim da Viro treba imati u portfelju. A dionica ima vrlo jakog kupca što je već svima jasno, a špekulira se da je isti trezor preko trećeg subjekta.
PTKM– fertilizer na 0,4BV. Firma velikog potencijala(vidi prifode) ali i velikog socijalnog problema (previše radnika i svi imaju nekakve dionice koje prodaju). Držim da je iznimno podcijenjena i da je treba držati na dugi rok gdje očekujem multiplikaciju na sadašnju cijenu.
TNPL– podcijenjeno, forward flote respektabilan, stabilna bilanca.
INGR– dosta dionica je prošlu u cjenovnom razredu 38 do 42 kune unazad par mjeseci i smatram da kad pretrpavanje završi ( ato bi moglo biti uskoro) da slijedi rast cijene.
i Schalke.
mama ti se kupa gola! [angry]