Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– jedan veliki i kvalitetni portfelj sastavljen od HR dionica jednostavno mora imati i dionicu HT-a.

Pa to bi bilo kao kad bi nogometni trener uvijek slagao isti sastav, bez obzira na okolnosti. U eliminacionoj utakmici kod rezultata 0:2 uvode se još dva napadača, golman kod kornera ide u protivnički šesnaesterac. Kod 2:0 vadi se napadač i uvodi vezni ili obrambeni igrač.

Kvalitetan portfelj nije uklesan u kamenu, njegov sastav isto ovisi o okolnostima. Ti predlažeš dodatnog defanzivca (HT) kao uteg oko vrata u ekipi sada kada nam trebaju napadači. Kod 3k-4k ću početi razmišljati o HT-u u portfelju.
[/quote]
Ja sam davno izvukao stopera i sada konstantno igram s 3 napadača, Ht mi izađe isto kao oročenje u banci ili je možda bolje taj cash držati kod brokera za pravovremene ulete.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Kod 3k-4k ću početi razmišljati o HT-u u portfelju.

Ja počinjem već sada.
[/quote]

rano je još, oportuniteti ipak još uvijek idu u prilog drugim dionicama

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ima li tko kakav pametan prijedlog za kupnju, sad sam dosta pri kešu, pa mi fali ideja…………………………………samo da nije HT [smiley]

Tehnika sigurno i špekulativno Proficio jer tu se nešto kuha.
[/quote]

Maja kuha paštašutu da se ovčice vrate.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Citigroup danas konačno preko 5$, AIG prešao 50$… skoro 30% u jednom danu, nakon jučerašnjeg rasta od 20ak%.

To je burza gdje je svaki dan moguća brutalna zarada a ne mrtvilo zvano ZSE. Preporučujem svima da prouče malo trgovanje u USA, pa da počnu sa nekom sitnom lovom, tamo ima daleko više mogućnosti za zaradu i može se biti puno kreativniji u ulaganjima. I ne zaboraviti da je stop-loss (ali pametno postavljen) najbolji prijatelj svakoga tko tamo trguje.

@Rocky

Gdje postoji moguča brutalna zarada postoji i moguča brutalna pušiona [sealed]

[emo_cool]

@Rocky

Gdje postoji moguča brutalna zarada postoji i moguča brutalna pušiona [sealed]

Naravno, zato i pričam o stop lossu, gubitničku poziciju treba na vrijeme prerezati, nadokupljivanje prema dolje radi smanjivanja prosjeka je dugoročno u većini slučajeva pušiona.
Ali poanta je da se tamo svaki dan ili tjedan može naći dionica koja će rasti iz nekog razloga, bez obzira na situaciju na tržištu. A kod je čovjek vrlo ograničenih mogućnosti.

Btw pušiona je moguća "samo" 100% (osim u specifičnim slučajevima). A zarada daleko više od toga…

Ima li tko kakav pametan prijedlog za kupnju, sad sam dosta pri kešu, pa mi fali ideja…………………………………samo da nije HT [smiley]

VDKT
ULPL

zato jer su debelo podcijenjeni u odnosu na sve ostale iz svojih sektora, a razlo)fundamentalni) ne postoji.

LEDO- zato jer je najbolja firma u RH i cijena dionice uopće ne uračunava brand na BV i ne uračunava konsolidirani kapital i prihode, debelo podcijenjena dionica. ovo mora biti minimalno dvostruko do trostruko skuplja dionica od građevinara, a ona skuplja 50%, svašta…

VIRO- zato jer imaš velikog kupca a zove se trezor, a cijena šećera nezaustavljivo raste.

Tisak- zato što kad smanje rashode po investicijama naglo će se početi iskazivati dobit i odjednom će postati jako jeftina dionica. A retaileri sa 70% MSH ne idu isod 3 BV

INGR- dosta jaka kupnja u zadnje vrijeme i cijena kao da bottomira. moglo bi tu biti svašta.

JNAF- ova dionica je toliko podcijenjena da je to smiješno.

i tako… evo dao sam ti par primjera, neke imam u portfelju, neke nemam, a ima još i par tipova koje ti ne mogu napisati za sada…

pozz

I'LL BE BACK

LEDO- zato jer je najbolja firma u RH i cijena dionice uopće ne uračunava brand na BV i ne uračunava konsolidirani kapital i prihode, debelo podcijenjena dionica. ovo mora biti minimalno dvostruko do trostruko skuplja dionica od građevinara, a ona skuplja 50%, svašta…

Najbolja firma u RH je KODT a ne LEDO.

LEDO je u položaju skoro pa monopola (koji možda neće vječito trajati) i daleko mu je lakše ostvarivati dobar rezultat nego što je to slučaj sa KODT koji se u Europi treba boriti sa prilično oštrom konkurencijom i to im odlično polazi za rukom.

Informanka.

– nisam mislila pisati, ali jednostavno moram.
– imam neki ludi osjećaj kako ćete sutra od mene neke dionice kupovati brutalno skuplje.
– samo sada sam obrisala 6 prodajnih naloga.
– još moram utvrditi koja će biti prodajna cijena.

– I love this game.
Pozdrav !

Najbolja firma u RH je KODT a ne LEDO.

– na ovoj temi se traži najbolja dionica.
– dobra firma i dobra dionica su zbilja 2 dosta različita pojma.
– KODT je bila super dionica na 1.000kn .
– na 2.000kn sam procijenila kako i nije tako dobra jer ima i boljih.
– pogodila 100% jer sam ušla u VIRO.

– kod KODT-ke nemamo likvidnosti, teško mi ju je akumulirati, a još gore prodati.
– rastom tržišta sigurno ćemo doći i do toga, ali trenutno se na KODT sigurno ne može raditi s velikom lovom.

– I love this game.
Pozdrav !

Ah… KODT

Ja sam X puta pisao o tome koliko sam razočaran što tako dobra firma nije jednako tako dobra dionica.
Ali mnogo ljudi na ovom forumu ne žele prihvatiti činjenicu da dobra firma nije jednako dobra dionica. Jer da je stvar tako jednostavna onda bi svi zarađivali.

No za KODT čovjek (mali ulagač) može malo po malo kupovati, godinu za godinom, sigurno će mu se isplatiti.

– ja bih vam ipak savjetovala kupnju Volksbank investicijskih fondova.
– ekipa zbilja zna praviti brutalni gubitak.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close