Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitanje za Ivanu.
Već sam te to pitao, ali nisam dobio adekvatan odgovor. Zbog čega je dio portfelja bolje držati u HT-u nego u cashu? Po tvojim postovima ispada da si (skoro uvijek) dijelom u HT-u.

– puno puta sam o tome pisala i davala tabele prinisa i skupila puno jedinica za sve to.
– jedan veliki i kvalitetni portfelj sastavljen od HR dionica jednostavno mora imati i dionicu HT-a.
[/quote]
Hvala na odgovorima. Ali tako razmišlja fond manager koji vrti tuđu lovu i ima odgovornost da nema minusa i zadovoljan je s kakvim takvim prinosima, bitno da je prinos, nije njegov. U okvirima je očekivanih i neće dobiti otkaz. Tu su one velike priče o sigurnosti ulaganja, diverzifikaciji,… Sve je to ok, ali mi nismo FM, lova nije tuđa, naša je i dok god je Crobi tako nisko Božja je šteta imati HT u portfelju za nas male kad nam se pruža takva prilika na ovim razinama. Jednostavno mi je žao imati sada HT u portfelju, bar ne do 3k a možda i više.

A kad pričamo o sigurnosti, najveća mi je sigurnost to što je Crobi na 2k. Kad bi ja vrtio tuđu lovu nepoznatih ljudi kao FM nakrcao bi se HT-om i na 1k i bolila bi me briga, ali prema sebi ipak imam malo veću odgovornost.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Evo prijedlog za best buy (što je i tema), ne nužno danas nego ovih mjeseci.

Prva grupa:
VDKT
VIRO
DLKV
HDEL

Druga grupa:
ADPL
DDJH
LKPC
IGH
JDPL

Evo moj post od 14.8.09.

Trenutno od prvih šest po rastu tri iz prve grupe, a hidra u blokadi. Ali vjerojatno sam ipak slabiji od Ivane. Otkako je smanjila HT u portfelju, postala je opasnija.

Jedan savjet. Poslušati svakoga, ali najbolje ipak vjerovati vlastitoj procjeni.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

uf, danas sam opet brutalno zaradio, naravno samo teoretski [rolleyes]

http://www.kucilooro.webs.com/

Odmah na početku isprike, malo sam dosadan, ali evo, ne računajući neke za koje nikad nisam čuo i u posebnom su režimu trgovanja, od prva tri po današnjem rastu su tri od četiri iz prve grupe: HDEL, VIRO, VDKT, a za DLKV se ne bojim.

Naravno da sam prodao,ne brojim ja novce kao Ivana, dok su još na stolu……………..najprije ih povučem, onda ih poslije brojim

Odlično bankaru. Tako se to radi. Ameri će završiti u crvenom a i Vlad je najavio smjer prema dolje. Mogao bi sutra nastat stampedo kontra današnjeg
[/quote]

Šta kaže vlad za sutra???????? [lol]

Evo što kaže………………………

Pullback to S&P 930, Dow 8,500: Barros
Published: Tuesday, 25 Aug 2009 | 1:56 AM ET Text Size By: CNBC.com
The broader and blue chip indexes in the US are set for a retreat near term until a later-year rally kicks in, technical analyst Ray Barros said Tuesday.

The Standard & Poor’s 500 index [.SPX 1030.21 4.64 (+0.45%) ] will struggle to stay above 1,000 and should retest 980 and then flirt with 930 before a Christmas rally pushes it back above 1,000, Barros, CEO of Ray Barros Trading Group, told CNBC Asia.

More Technical Analysis

Charts Signal ‘Buy’
Forget About Trading Long Term
As for the Dow Jones Industrial Average [.DJIA 9563.47 54.19 (+0.57%) ], first stop on the slide will be 9,100 and then it will test 8,500, he said.

Looking at the chart of Ford Motor [F 7.58 0.17 (+2.29%) ], Barros said the stock has support and could move to around $12 a share.

© 2009 CNBC.com

Ima li tko kakav pametan prijedlog za kupnju, sad sam dosta pri kešu, pa mi fali ideja…………………………………samo da nije HT [smiley]

Ovo je već postalo presmješno!
Pojedinci tvrde da će HR dugo izlaziti iz recesije a onda par postova dalje isti nude kao best buy kompanije koje su isključivo orjentirane na HR tržište.

Ima li tko kakav pametan prijedlog za kupnju, sad sam dosta pri kešu, pa mi fali ideja…………………………………samo da nije HT [smiley]

Tehnika sigurno i špekulativno Proficio jer tu se nešto kuha.

Šta kaže vlad za sutra???????? [lol]

Vlad kaže ČEKATI – oni koji su u dionicama sa smješkom na licu, oni u kešu sa suznim očima

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

– jedan veliki i kvalitetni portfelj sastavljen od HR dionica jednostavno mora imati i dionicu HT-a.

Pa to bi bilo kao kad bi nogometni trener uvijek slagao isti sastav, bez obzira na okolnosti. U eliminacionoj utakmici kod rezultata 0:2 uvode se još dva napadača, golman kod kornera ide u protivnički šesnaesterac. Kod 2:0 vadi se napadač i uvodi vezni ili obrambeni igrač.

Kvalitetan portfelj nije uklesan u kamenu, njegov sastav isto ovisi o okolnostima. Ti predlažeš dodatnog defanzivca (HT) kao uteg oko vrata u ekipi sada kada nam trebaju napadači. Kod 3k-4k ću početi razmišljati o HT-u u portfelju.

Kod 3k-4k ću početi razmišljati o HT-u u portfelju.

Ja počinjem već sada.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

New Report

Close