Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno da sam prodao,ne brojim ja novce kao Ivana, dok su još na stolu……………..najprije ih povučem, onda ih poslije brojim

Odlično bankaru. Tako se to radi. Ameri će završiti u crvenom a i Vlad je najavio smjer prema dolje. Mogao bi sutra nastat stampedo kontra današnjeg
[/quote]

Ako bude minus (u što ne vjerujem) može biti samo mala zdrava korekcija. Koji razlog bi bio za izlazni STAMPEDO? To što su Ameri trenutno na -0,06%? S&P na 1025,47 boda?

...

Naravno da sam prodao,ne brojim ja novce kao Ivana, dok su još na stolu……………..najprije ih povučem, onda ih poslije brojim

Pošteno…

Evo ameri idu u minus, možda namjerno spuštanje, jer bi izvješća mogla bit dobra u naredna tri dana, pa će se natrpat pri kraju, a možda netko digo prije izvješća sa povlaštenim infom, iskrco se i čeka novi ulaz…eto skovah zavjeru, a?

Pitanje za Ivanu.
Već sam te to pitao, ali nisam dobio adekvatan odgovor. Zbog čega je dio portfelja bolje držati u HT-u nego u cashu? Po tvojim postovima ispada da si (skoro uvijek) dijelom u HT-u.

– puno puta sam o tome pisala i davala tabele prinisa i skupila puno jedinica za sve to.
– jedan veliki i kvalitetni portfelj sastavljen od HR dionica jednostavno mora imati i dionicu HT-a.
– najveći dio HT-a sam kupovala 190-200kn, kupim ga kadkad i sada.
– na cijeni od 190kn nosi dividendni prinos 15.78 ili na 200kn ravno 15%.
– taj dividendni prinos je i garancija kako neće pasti ispod 200kn.
– e sada vas pitam koja banka daje tolike kta ????????

– na kupovnim cijenama 190-200kn zarada od porasta cijene i dividenda je cca 60kn, ali za period nešto više od godinu dana, zaokružimo godinu, još će pasti jedna dividenda cca 30kn.
– znači na uloženih 200kn u periodu nešto većem od godinu dana prinos će biti cca 90kn.
– a ako HT odluči kupovati svoje dionice prinos će sigurno biti i veći.
– znaći to je klasično ziheraško ulaganje ali na sigurno.

– samo i ova država je isto kao i ja vidjela veliku lovu na HT-u, te tu udarila s sramotnim nametima kojih nema u svijetu.
– razočarana takvom politikom ove vlade prodala sam 50% HT-a.

– a sada su ti novci uloženi u dionice o kojima sam u zadnje vrijeme pisala.

– moje je mišljenje i dalje kako je HT o.k. dionica, možda i najbolja dionica na našem tržištu.

– I love this game.
Pozdrav !

Ne zagovaram ni kupnju ni prodaju HT, samo da se zna, posljednja 2 puta kad je Crobex probio 2.000 je HT bio 222 i 215kn. Danas je prosječna cijena 228.50.

– tada je bila velika navala na prodaji HT-a kako bi se stiglo ukrcati u jureći vlak.

– I love this game.
Pozdrav !

Evo ameri idu u minus, možda namjerno spuštanje, jer bi izvješća mogla bit dobra u naredna tri dana, pa će se natrpat pri kraju, a možda netko digo prije izvješća sa povlaštenim infom, iskrco se i čeka novi ulaz…eto skovah zavjeru, a?

[/quote]

Frende nije ti to kao kod nas, prevelika je to likvidnost da bi netko spuštao i dizao prije ili poslije izvještaja.
Jednostavno oni koji su zaradili sada izlaze sa 20, 30,40,70 ili više posto jer je gotovo sve anticipirano u svezi nezaposlenosti , izvješća o povjerenju i potrošnji kupaca i sl. ako bude onako kao su analitičari prognozirali.
Oni koji tek sada ulaze također koriste priliku da kupe po ovim cijenama jer vjeruju da će sutrašnji i izvještaji kao i izvještaji kroz ovaj tjedan biti bolji od očekivanja.

Zato je i stagnacija na US marketu.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Koliko gubiš na HT-u kad pada, toliko zaradiš na njemu kad raste, ali njega jedu provizije od konstantnih prekrcaja, za razliku od casha.

– to sigurno ne radim konstantno.
– u ovoj godini tri puta, ali s malim količinama toliko da mogu stati na kupnju meni neke zanimljive dionice koja se jeftino prodaje.

– I love this game.
Pozdrav !

Danas sam brutalno zaradio zahvaljujući činjenici da ne držim dionice HTea…………. [wink]

– danas sam brutalno zaradila zahvaljujući činjenici da ne ulažem u otvorene fondove banke Volksbank a niti ne poslujem s tom bankom.

– I love this game.
Pozdrav !

Prodao likvidne ,uzeo pet šest posto i kupio jednu koja bi trebala donijeti dvadeset posto u slijedećih mjesec dva.I to je 25 %.Na HT je to teško očekivati iako nikada ne znaš.Bit će kako veliki odluće.

– to bi ovako nekako bilo, a i o tome sam isto pisala.
– gospodin Lopina je u petak prodao dionice kako bi ih danas skuplje mogao kupiti.
– zar sami to niste pisali.

– lijepo ste nas zahebavali za onu nepostojeću dividendu LPLH, sve ja pamtim.
– pa napišite sada na kojoj to dionici sada planirate uzeti 25%.
– ako ste ju kupili zašto ne bi drukali, ne vidim razloga zašto tajiti.
– a i meni bi te dali lijepog materijala kako bih vas i dalje mogla zahebavati.
– ali bez činjenica jednostavno ne mogu.

– I love this game.
Pozdrav !

– pa napišite sada na kojoj to dionici sada planirate uzeti 25%.
– ako ste ju kupili zašto ne bi drukali, ne vidim razloga zašto tajiti.
– a i meni bi te dali lijepog materijala kako bih vas i dalje mogla zahebavati.
– ali bez činjenica jednostavno ne mogu.

PRFC… konta čovjek da će ju kupiti po 15 a prodati po 18. Makar je to samo 20% ali sa dodatkom novog PDV ispada skoro 25% 🙂

I ova zadnjas dva dana rasta HT je narastao najmanje od likvidnih izdanja i Ivana je
propustila brutalan rast.

– ovo je jednostavno neozbiljno, pa bilo i od gospodina Lopine.
– pratite malo ovu temu.
– stvarno odavno nisam pisala o HT-u.

– zar nisam pisala o ovim dionicama, ATPL, IGH, JNAF, KODT, LEDO, LKPC, TNPL, VIRO… na jednoj sam i izgubila, ali koliko su ove nabrojane narasle ???????

– I love this game.
Pozdrav !

– p.s. sve je zabilježeno na ovoj temi od vaše dividende na LPLH, do ovih dionica koje sam nabrojila.

onaj koji je kupija na IPOU HT i drža do sada popušija je na inflaciji u periodu držanja odnosno
nije popušija ako nije kupova na kredit ali nije ni zaradija puno više od oročenja u banci

– nekada je puno važnija sigurnost od zarade.
– i ja sam izgubila novce u ovom velikom padu.
– ali taj gubitak je gotovo smiješan s gubitkom love gospodina Lopine.
– izvinite gospodine Lopina što sam vas uzela za primjer, ali u ovom velikom padu je nastradalo preko 90% investitora kao gospodin Lopina.

– pitam vas pitam ?????????
– kada će ti investitori doći na razine love koju su upucali u burzu.
– koliko će godina proći, i koliko će živaca izgubiti dok ne dođu na nulu.
– a ti su velika većina na ovoj burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

Ameri će završiti u crvenom a i Vlad je najavio smjer prema dolje. Mogao bi sutra nastat stampedo kontra današnjeg

Informanka.

– Dow sitan plus, Nasdaq sitan minus.
– brodari 4 u plusu, jedan nula, 6 u minusu.
– tokom dana su bili u lijepom plusu, a završetak oko nule, ništa čudno s obzirom na rast koji su ostvarili.
– po meni sutra tokom dana pratimo švabe.

– taj tvz. Vlad je u odnosu na mene ovaj zadnji rast skroz promašio kao i velika većina tehničara.

– koje je mišljenje moga stručnog stožera za financijska ulaganja.
– neću vam otkriti sve, jer ove stranice pozorno čitaju i fond menageri.
– 80% je vjerojatnost kako će indexi kod amera biri veći u ovaj naredni petak nego što su bili u prošli petak.
– ja stvarno ne volim te procijene 80%, ali tako ide kod tih tehničara, kod njih jednostavno ne postoji kao kod mene 100%.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close