studoš:
”
Broj cipele?[smiley2][smiley2][smiley2]
”
RASPRAVA VAM JE STVARNO NA VISINI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Argumenti pršte na sve strane.
Očito vam je financijska inteligencija izgubljena negdje usput, razmjerno količini ovih besmislenih postova.
Kolega Znanac, nije mi jasno kak dopuštate da na ovoj vašoj temi kojekavi polupismeni šušpekulanti (to su oni koji se prežderavaju sa špekom) postaju desetine postova koji nemaju veze sa ničim.
Vi ste očito zalutali na ovaj forum. Ton kojim se obraćate svima nama je primjereniji nekim drugim, meni nepoželjnim mjestima. Žalim vas, ako je razina vaše komunikacije na toj razini…[smiley16]
Jedino sto mene zanima, dragi mondeo, jest ko je tebe skinuo s moderiranja sa 13 napisanih postova a draga mi Sarah-Key nemre pisati slobodno niti nakon 35! Njezini postovi su barem ‘smisleni'[smiley2]
Korisnice gorka i mona lisa su recimo mogle odmah pisati a Sarah_key ne. Možda da kolegica promijeni nick u recimo Jajanka.K.
Korisnice gorka i mona lisa su recimo mogle odmah pisati a Sarah_key ne. Možda da kolegica promijeni nick u recimo Jajanka.K.
Upravo zato i apeliram na moderatore da puste zimz… khm, kolegicu sarah-key s moderiranja
[smiley2]
Mislim da smo svi predugo cekali njezin povratak[smiley2]
Pa bilo bi u redu da svi imaju jednak tretman. Vidim da neki novi pisu odmah a neki su pod moderiranjem i sa 20-30 postova. A neki provokatori ( poput Mondea ) pisu odmah. Kako to?
znanac: ” Korisnice gorka i mona lisa su recimo mogle odmah pisati a Sarah_key ne. Možda da kolegica promijeni nick u recimo Jajanka.K. ” Upravo zato i apeliram na moderatore da puste zimz… khm, kolegicu sarah-key s moderiranja [smiley2] Mislim da smo svi predugo cekali njezin povratak[smiley2]
Podržavam prijedlog.
Nedostaju mi one njegove poslovice.
No, dobro.
Da se vratimo na temu investiranja i prognoza u svezi s time.
Ova korekcija koja se dogodila jučer i prekjučer, a mišljenja sam da će ona potrajati, nagnala me da prodam veliki dio svoga portfelja (prodao sam dio LCDS-a i kompletni ADRIS) i sredstva prebacujem na nekoliko strana da raspršim ulaganje
a) kupujem udjele u investicijskim fondovima RBA ACTIVE i ZB EUROAKTIV, tj. u čiste dioničke fondove koji ulažu u zapadnoeuropska tržišta dionica i to isključivo u blue-chip dionice,
b) jedan manji dio prebacujem u Srbiju (Dijamant) i Crnu Goru.
Zanima me mišljenje Znanca…..
No, dobro. Da se vratimo na temu investiranja i prognoza u svezi s time. Ova korekcija koja se dogodila jučer i prekjučer, a mišljenja sam da će ona potrajati, nagnala me da prodam veliki dio svoga portfelja (prodao sam dio LCDS-a i kompletni ADRIS) i sredstva prebacujem na nekoliko strana da raspršim ulaganje a) kupujem udjele u investicijskim fondovima RBA ACTIVE i ZB EUROAKTIV, tj. u čiste dioničke fondove koji ulažu u zapadnoeuropska tržišta dionica i to isključivo u blue-chip dionice, b) jedan manji dio prebacujem u Srbiju (Dijamant) i Crnu Goru. Zanima me mišljenje Znanca…..
S time da imam zaradu od 25 % na LCDS i oko 20 % na Adrisu, a s time sam zadovoljan.
ja sam kolegu, onog koji je uvije zelen, upoznao kao onog koji je jako gorak [smiley2] i makar znam da ću se opet svađati sa njim ja sam jako za to da se cijenjeni kolega vrati ovdje…sa njim se barem svađaš oko stavova, a sa ovima novima…kao da su došli sa neke TEEN grupe[smiley3]
No, dobro. Da se vratimo na temu investiranja i prognoza u svezi s time. Ova korekcija koja se dogodila jučer i prekjučer, a mišljenja sam da će ona potrajati, nagnala me da prodam veliki dio svoga portfelja (prodao sam dio LCDS-a i kompletni ADRIS) i sredstva prebacujem na nekoliko strana da raspršim ulaganje a) kupujem udjele u investicijskim fondovima RBA ACTIVE i ZB EUROAKTIV, tj. u čiste dioničke fondove koji ulažu u zapadnoeuropska tržišta dionica i to isključivo u blue-chip dionice, b) jedan manji dio prebacujem u Srbiju (Dijamant) i Crnu Goru. Zanima me mišljenje Znanca…..
Kolega nije mi jasno zašto mislite ulagati u dioničke fondove koji uvjerljivo ostvaruju najniže prinose među ostalim dioničkim fondovima. Ja bi se recimo trenutno odlučio na Aureus Balanced koji je tek započeo sa radom i ima prihvatljive uvjete ( riječ je o mješovitom fondu ) a gledajući prinose Aureusovog dioničkog fonda za vjerovati je da ljudi znaju što rade.
Što se tiče Srbije i Crne Gore mislim da je to OK potez a preporučam ulaganje preko Ilirike ( tj. vođenje portfelja ) jer i sam tako radim a prinosi su od 50-70 % godišnje netto.
Zašto u ove dioničke fondove ??
Pa, napisao sam.
Mislim da je naše tržište došlo do nekog svojeg vrha.
Barem za neko dulje vrijeme.
Moglo bi biti nekih zanimljivih skokova, kao npr. LCDS, PRFC, EIG…..(moji favoriti….), ali po meni većina je prešla preko svoje fer cijene.
Što znači da i fondovi koji ulažu u naše dionice nisu kod mene sada privlačni za ulaganje.
Ali, mislim da bih u EU i u USA (što znači RBA ACT i ZB EURAKTV) mogao ostvariti oko 20 % u godinu dana. Mislim da je to realno.
Ali, mislim da bih u EU i u USA (što znači RBA ACT i ZB EURAKTV) mogao ostvariti oko 20 % u godinu dana. Mislim da je to realno.
Bio sam u ta dva fonda. I to mi je bio najveći promašaj u životu!
Zašto u ove dioničke fondove ??
Pa, napisao sam.
Mislim da je naše tržište došlo do nekog svojeg vrha.
Barem za neko dulje vrijeme.
Moglo bi biti nekih zanimljivih skokova, kao npr. LCDS, PRFC,
EIG…..(moji favoriti….), ali po meni većina je prešla preko svoje
fer cijene. Što znači da i fondovi koji ulažu u naše dionice nisu kod
mene sada privlačni za ulaganje.
Ali, mislim da bih u EU i u USA (što znači RBA ACT i ZB EURAKTV) mogao
ostvariti oko 20 % u godinu dana. Mislim da je to realno.
Zašto onda ne ulažeš direktno u Templetonove ili Pioneerove fondove, a spreman si u njih ulagati preko malih domaćih fondova.
Pozdrav