Poznati hrvatski jal, ako nisam sposoban da imam bolje stvari od susjeda, onda bolje da ih nemamo oboje.
Ne patimo mi od amnezije, koji smo svoj ciljeli vijek, morali u realnom sektoru zaraditi svoju place, nego oni, koji uzimaju brojke zdravo za gotovo. Ekplozija dugova je nastala tada, kad je EU rekla, da sve stavke, za koje je drzava dala garanciju ulazi u drzavni dug. Znaci, brodogradnja cca. 12 mil. kuna, HC i HAC cca. 40 mil. kuna, poravnaje u zdravstvu dospjelih obaveza iz 2011 godine, cca. 6 mil. kuna, zaduzivanje HBOR-a u inozemstvu….i naravno godisnji deficiti u proracunu od cca. 13 mil. kuna.
Za Hasenpfeffera: stanje duha u njemackoj enciklopediji nema, samo se radi o papalici. Izvoli pogledati pod ovim linkom.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Hasenpfeffer.jpg/220px-Hasenpfeffer.jpg
Ovo su tako male stope rasta(koje je privatni sektor teškom mukom iznio na svojim leđima), da nisu vrijedne spomena, a da nema turističkog sektora bilo bi još gore ! Prave stope rasta ako ih bude , tržišta kapitala će nnagraditi rastom i par mjeseci prije nego što do njih dođe , zato strpljenja i bez euforije!
Kad pada ionako ne valja a kada raste onda iskopamo nešto po čemu se vidi da ni rast ne valja. Jadan li smo mi narod kad se neznamo nakon tolikih godina minusa radovati i maloj naznaci plusa. Ništa nama ne valja. Pa idemo onda u Irsku. Njemačku…, tamo sve valja i kad nije dobro.
Ti nisi ništa shvatio što sam napisao?
Glavni razlog rasta BDP je povećanje potrošnje!
Zbog potrošnje i jesmo sada u go.vnima.
Ja ti govorim da rast BDP treba biti na rastu proizvodnje bilo poljoprivrednih, bilo industrijskih proizvoda.
Od samo turizma i birokracije nećemo se usrećiti.
ps. Veselio sam se na +0,2 i +0,5 %
Sada treba stišati euforiju i dalje raditi da taj rast bude 4-5 %.
A ne kao što smo mi Hrvati, kvalificiramo se na svjetsko nogometno prvenstvo i očekujemo bar polufinale.
Pa kada zbog XYZ razloga ispadnemo već u grupnoj fazi režemo žile.
Ali drugi put sigurno osvajamo prvenstvo.
Ma ne osvajaš. Propustio si priliku!
@ viewer
Tu ti lijepo piše Hasenpfeffera, a ja sam hasenfefer.
Čita se hasnfefer, ako te zanima i to je hrvatska riječ koju sam izmislio.
Lp
Statistika je prostitutka matematike!:[emo_plazi]
Drugi kvartal završava 30.6. I njima treba 2 mjeseca da zbroje sve??
Bio godišnji pa tko je vidio raditi 🙂
kako pet milijardi kuna izvoza vise, u prvoj polovici godine, za GDP/BDP ne znaci nista!
Tesko ces ti to shvatit kako je izvoz visi,a mi sve manje izvozimo i sve vise propadamo.
..da nemam dugove i gorčinu te otplate…složila bih se s podacima…odmah..
ovo-je-istina-o-bdpu
koju-nam-sdp-skriva
…gafu na Twitter postu u kojem su obznanili rast gospodarstva u trećem kvartalu, da bi ih na istoj društvenoj mreži Hrvatski zavod za statistiku podsjetio da je ipak riječ o drugom kvartalu.
Ali dobro, svakome se dogodi.
Uskoro nam se i obratio podpredsjednik Vlade g. Branko Grčić i u svom kejnezijanskom zanosu pozvao naciju da se bace na trošenje svoje ušteđevine, da bi tek nešto kasnije njegovo resorno Ministarstvo izdalo priopćenje u kojemu objašnjava da ministar nije baš mislio to što je rekao.
Zadužili državu sa 25% BDP-a, završili na -5%
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-istina-o-bdpu-koju-nam-sdp-skriva/839797.aspx
Ovaj rezultat je posljedica prekomjerne sječe šume i porasta proizvodnje nafte za 20%. Ovi jugokomunisti prodaju u bescjenje (sad kad nafta ima najnižu cijenu u gotovo 10 godina) nacionalno bogatstvo samo da prilagode svoje statističke podatke. Po meni to nije uspjeh nego izdaja!