Grčiću…Grčiću…očekujem vaš angažman vlastitim kapitalom u novoosnovanom poduzeću (10 kn), uz poticaje za samozapošljavanje…a koliko novaca dobijete kao poticaj za samozapošljavanje toliko ću vam još dati i ja iz svoje osobne imovine! Privatni sektor osim što je pregažen nametima, birokracijom, visokim kamatama, nelikvidnošću i bezobrazlukom državne administrativne reketarske organizacije, nema više niti novaca, niti hrabrosti, niti snage da se upušta u avanture!!!
Sa druge strane HŽ duguje novce INI, potpadaju li i direktori iz HŽ-a pod iste zakone kao i mi obični smrtnici…fiskalna disciplina, zakoni kojima ćemo jamčiti cjelokupnom imovinom ukoliko ne uspijemo….???
Osobno sam u jeku vaših najava vladine susretljivosti prema privatnom sektoru likvidirao vlastitu tvrtku nakon 15 godina, zahvalio zaposlenicima na svemu, podijelio im otpremnine iznad zakonske razine (na ljudskoj razini), te nemali ostatak novca isplatio sebi. Sad kamatarim banke i igram se na burzi….nije puno, ali je slatko! Budim se bezbrižan…ne mislim na poreze, nabave, naplate, nelikvidnost, zaposlene..spavam dokasno ili se budim prerano!
Lako je pričati..a plaću iz budžeta primati! Uz to nemate nikakvu materijalnu odgovornost!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-islandski-premijer-geir-haarde-oslobodjen-optuzbi-nije-kriv-za-izbijanje-financijske-krize-/611401.aspx
Grčiću, Grčiću,…..u predizbornoj kampanji zdušno si se zalagao i trubio na sva usta o potrebi oporezivanja dobiti/dividende. Sada pak plačeš jer nas privatni kapital zaobilazi.
Krivac za takvo stanje si upravo TI i Linić. Zbog vaše loše prosudbe, neznanja ili demagogije i političko-ekonomske kratkovidnosti i dalje bilježimo pad. Nema zaokreta dok ste vi ministri[emo_palacd]