BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

forumas., 08.07.2020. u 10:29

Vidim da nekima rast Bpi-a od čak 6,5 % izgleda negativno??

Samo nek nastavi biti tako “negativan” !!!

izvlačiš skroz iz kontaksta. kad sam ja napisao da je to negativno? napiasao sam da je rast atpl daleko neproporcionalan u odnosu na rast peer grupe koja je u daleko povoljnijem položaju zbog strukture flote. i to odgovorno tvrdim. trenutni rast ukoliko potraje do kraja kvartala pružit će utoliko olakšanje da se financijska pozicija skroz ne uruši short term, ali je mid term vrlo upitan i zato je ovo jedno od najšpekulativnijih ulaganja na zse

Kolega palindrom

Spekulativno ulaganje? Po definiciji to iskljucuje jedno drugo…

Ako potraje razina BDI? U iduce 3 – 5 godina ce prosjek BDI biti veci nego trenutnI BDI dovoljno je vidjeti povijesni BDI nakon kineskih potpora gospodarstvu 2003-2007 i 2009-2014.

Baltic Dry Index Falls 5.13% to 1,849 Capesize -10.03% to $29,610 Panamax +4.57% to $12,315 !!! Supramax 58k tons +6.5% to $8,498 Handysize +1.03% to $5,589

Bpi odličan opet, a i Bci je imao ogroman rast dosad tako da mu ni ovaj pad nije nešto posebno!

forumas., 08.07.2020. u 15:01

Bpi odličan opet, a i Bci je imao ogroman rast dosad tako da mu ni ovaj pad nije nešto posebno!

zaključak? ništa posebno ili….ipak možda posuditi novac od mame i tate?

TAKA, 08.07.2020. u 12:51

Kolega palindrom

Spekulativno ulaganje? Po definiciji to iskljucuje jedno drugo…

Ako potraje razina BDI? U iduce 3 – 5 godina ce prosjek BDI biti veci nego trenutnI BDI dovoljno je vidjeti povijesni BDI nakon kineskih potpora gospodarstvu 2003-2007 i 2009-2014.

hvatas se za detalje, ali nema veze. bitno je da ljudi shvate poruku. a ona ja da je ATPL trenutno jedna od najprecjenjenijih brodarskih dionica uopće i da će u H1 natući ekstra gubitka i duga da joj ni dvije povoljne godine neće biti dovoljne da to amortiziraju. o vrednovanju njihove imovine sam već pisao i smatram da je taj dio tempirana bomba jer bi realan prikaz pokopao sve vaše argumente.

U Kini danas Cape-ovi značajno padaju, a Panamaxi značajno rastu!

Baš malo gledam da je BDI u ovo vrijeme prošle godine bio tu

negdje na ovim razinama..a dionica ATPL je bila skoro 100% viša…

Istina, natukli su gubitka u Q1 zbog Korone i svega, ali su i prodali

jedan brod u Q2, a cijena dionice je za 50% niža u odnosu na prošlu

godinu, dok su brodarski indeksi za manje klase trenutno u rastućem

trendu…

Ova godina će zbog godišnjeg prosjeka vozarina vjerojatno završiti

u minusu, ali baš me zanima koliko će se ovaj put indeksi zadržati

na višim profitabilnim razinama, kako analitičari ovaj put, kao i

mnogo puta do sada, predviđaju…

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

BDI -2.1% to 1,810

Capesize -5.2%

Panamax +2.9%

Handysize +2%

Supramax +4.7%

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Nevjerojatno je da brodari mogu padati dok vozarine rastu iz dana u dan!

forumas., 09.07.2020. u 15:44

a meni je nevjerojatno zašto se tebi to nevjerojatno nakon svega što sam ranije naveo.

Si

palindrom, 09.07.2020. u 16:36

forumas., 09.07.2020. u 15:44

a meni je nevjerojatno zašto se tebi to nevjerojatno nakon svega što sam ranije naveo.

A to što si ti naveo je nešto čega se ljudi trebaju pridržavat? Ti se kao kompetentan za nešto?

New Report

Close