BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

fakat alarmantno. cijene naših brodara trebale bi s ovakvim vozarinama biti -50% niže . znam da je teško sam sebi priznati tako nešto ali kad tad netko će prvi sebi priznati kako stvari stoje i opaliti po bidu.

ok, kad dodas 39% na trenutnih cca 4000$ za panamaxe dobijes cca 5600$, zar ne? pa nije neko ludilo kad promatras apsolutni iznos, a ne relativni porast zbog niske baze…

Statistika je zakon, ostalo su nijanse -šest tjedana nakon CNY, BDI bude na+15%, na spotu Panamaxi + 39%, a Supre +54%, a Cape +20% (u prosjeku nula)..dakle vozarine za manje brodove se brže oporavljaju, najviše u proljeće, između ožujka i svibnja, dok za Cape-ove to razdoblje rasta obično počinje tek u kolovozu..
još bolje se vidi isto na grafičkom prikazu:
https://twitter.com/hashtag/drybulk?src=hash

@kodi
Ajde ti prvi opali po bidu.
Možda i bi kad bi imao s čim.

Nešto mi govori da ćemo danas UP !

Bilo bi super da ode do nule, to još nije bilo,, pa da vidimo tko će preživjeti,

fakat alarmantno. cijene naših brodara trebale bi s ovakvim vozarinama biti -50% niže . znam da je teško sam sebi priznati tako nešto ali kad tad netko će prvi sebi priznati kako stvari stoje i opaliti po bidu.

Kolega slobodno opalite po bidu, nitko vam ne brani.
BDI će padati još par dana, ali struže po dnu i uskoro
kreće preokret i rast

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Bilo bi super da ode do nule, to još nije bilo,, pa da vidimo tko će preživjeti,

svi će preživjeti, osim onih koji prodaju dok stružemo po dnu.

Trenutno doslovno stružemo po dnu. Cape index je danas došao na 1. Doslovno 1. Prije 5 mjeseci je bio na 5043.

Tablica u prilogu.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

zbilja, sve zbog corona virusa ošlo u..?- The capesize index .. has fallen by more than 99% this week, the steepest weekly slide on record:
https://www.reuters.com/article/baltic-index/baltic-index-down-for-8th-straight-week-as-capesizes-extend-rout-idUSL4N2A04G8
i danas:
Freight futures am update (7h)
Capesize up ~6%
Panamax up ~3%

Trenutno doslovno stružemo po dnu. Cape index je danas došao na 1. Doslovno 1. Prije 5 mjeseci je bio na 5043.

Tablica u prilogu.

Znaci dosli smo do kraja :)))

BDI – 31.01.2020

Pad u svim segmentima

Pad od petka pogođen je u sva četiri segmenta.

Stope smanjene veličine su niže za 2,7 posto, stope panamaxa niže su za 4,7 posto, stope ručne veličine smanjene su za 2,8 posto, dok je pad supramaxa manji za 0,7 posto.

Kažu da su ovo najniže razine još od travnja 2016 godine, a pad u nizu ovoliko dugačak samo se jednom desilo kad je index otišao na 300 bodova. U svakom slučaju, ništa se ne ne brinite, jer ide oporavak sutra a ako ne sutra onda sljedeći tjedan Al ide sto posto nasto

Uz ove redovne uzrocnike niskih vozarina na pocetku godine:
– manja potraznja za sirovinama,
– kineska nova godina,
– lose vrijeme koje otezava rad u rudnicima,

ove godine u kombinaciji imamo i ove piz.darije:
– VLSFO
– poplave u Brazilu zbog ekstremnih kisa,
– epidemija u Kini,

Jos nam samo fali najezda skakavaca 🙂

Pazi ovo, eto i najezde skakavaca 🙂

https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/dok-svijet-strepi-od-koronavirusa-jedna-od-najmnogoljudnijih-drzava-uvela-izvanredno-stanje-zbog-najezde-skakavaca-situacija-je-alarmirajuca/9921421/amp

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

New Report

Close