Vidi se da si puknuo ko kokica. Pronađi si neku normalnu investicijsku priču, a ne ganjanje pixella po ekranu. Možeš ti biti konstruktivan od Splita do Shangaja, al od dreka ne možeš napraviti pitu. Pogotovo ne na ZSE. Pokušavaš prodati priču koja je izuzetno kontaminirana. Zar ti ne vidiš sto se zbiva u Kini i ne možeš procijeniti kako će se to odraziti na njihovu ekonomiju? Moguće i globalnu.
A ti se baviš sumporanjem nafte i scrubberima i dokazuješ nekakav gap u vozarinama koji ti je neki petparački blog prodao “pod mjesec dana besplatne pretplate”. Pametuješ, a sam vidiš kako se ponaša cijena i sad samog sebe (i okolni puk) pokušavaš uvjeriti u nešto u što niti sam nisi siguran.
Džaba ti tvoje analize i crtakrije kad ti padaš na prvoj stepenici logičnog zaključivanja.
EoD.
Ne brini ti za moje mentalno zdravlje, bolje se počni baviti introspekcijom pa možda dokučiš zašto si ovako ogorčen na svim temama.
Zatucani ljudi ne vide dalje od svog nosa pa im onda ovakve jednostavne stvari moraš crtati. INVESTIRANJE i TREJDANJE su dvije različite stvari, ja to strogo razlikujem, a tebi preporučam da to malo proučiš.
Brodari su mi investicija, sa njima ne trejdam, ali svejedno radim TA – kotradiktorno, jel da? Kada tražiš dobre investicijske prilike, onda analiziraš fundamente i temeljem njih ocjeniš je li neka investicija dobra ili nije. Jel tako? TA ti tu pomaže da pronađeš pravi tajming za ulaz. Burze pokreću emocije, strah i pohlepa, a te emocije se lijepo ocrtavaju na grafovima ako znaš kako ih tumačiti.
Vozarine, sumpor, scrubbere i gapove neću posebno komentirati, vidim da te to uopće ne zanima, a kako kažeš, i tako “ni sam u to nisam siguran”. Ako te to nekada bude zanimalo, vViše o tome sam možeš pročitati na ovim “linkovima koje štancam” koji te usmjeravaju na “petparačke blogove”. Kada ti istekne tih “mjesec dana besplatne pretplate” zvrcni me pa ću ti dati svoj user i pass – nisi mi baš simpatičan, ali šteta je da vječno ostaneš ignorant. Nije tebi lako.
Ova zbivanja zadnjih dana u Kini će se sigurno dodatno loše odraziti na spot vozarine. Vidit ćemo kako će se ta priča razvijati i koliko će potrajati. Ti si naravno znao da će se ova epidemija dogoditi pa zato nisi ulagao u brodare.
Evo ti u prilogu jedan članak u kojem se analizira utjecaj epidemije SARS-a u Kini na kinesko gospodarstvo koja se dogodila krajem 2002 (“The Short-Term Impact of SARS on the
Chinese Economy”), a također i jedan link sa ovih “petparačkih blogova” na tu temu. Samo, upozoravam te, linkove otvaraš na vlastitu odgovornost jer bi mogao nešto korisno pročitati i ugroziti svoj status ignoranta.
je li danas konačno stao potop vozarina?
[/quote]
Je, stao je pad. Od 15%. Sad padaju po 5%
The Baltic Dry index is down 3.3 percent to 557 points Friday, according to TDN Direkt.
Capesize rates are the heaviest, down 5.9 percent to $ 4,772, while Panamax is down 4.1 percent to $ 4,880.
Handysize is down 2.3 percent to $ 4,520, while Supramax is down 0.4 percent to $ 5,976.
[/quote]
kakvo je danas stanje?
hvala
The Baltic Dry index drops a new 2.0 percent to 546 points. The index has been falling for a long time. Capesize is down 2.9 percent to $ 4,632 a day. Panamax falls 3.3 percent to $ 4,718.
Handysize is down 2.2 percent to $ 4,422, while Supramax is down 0.3 percent to $ 5,959.
Baltički indeks čistih tenkova [BCTI] 27. siječnja 2020. godine 633,00
Baltički indeks čistih tenkova [BCTI] 24. siječnja 2020. godine 639,00
Baltički indeks čistih tenkova [BCTI] 23. siječnja 2020. godine 646,00
Monaco-based shipping company Scorpio Bulkers closed the fourth quarter of 2019 with a profit.
The company posted a net income of USD 15.1 million in the fourth quarter of 2019, compared to a net loss of USD 7.4 million seen in the corresponding period a year earlier.
EBITDA for the fourth quarter rose to USD 41.5 million from USD 23.3 million recorded in the fourth quarter of 2018.
Monaco-based shipping company Scorpio Bulkers closed the fourth quarter of 2019 with a profit.
The company posted a net income of USD 15.1 million in the fourth quarter of 2019, compared to a net loss of USD 7.4 million seen in the corresponding period a year earlier.
EBITDA for the fourth quarter rose to USD 41.5 million from USD 23.3 million recorded in the fourth quarter of 2018.
Ovo su prilično dobri rezultati za Q4!! Očekujemo i nadamo
se da će i rezultati AP biti na tragu ovih rezultata!