Lijepo pada nema šta a ovo čudo od atpl iznad 300kn😲
Time charter vozarine su i dalje dosta više, a ATPL uglavnom vozi TC
pa ovo ti je od prije tjedan dana. pricekaj sutra nove pa objavi jer su ove vec par puta bile na forumu.
Time charter vozarine su i dalje dosta više, a ATPL uglavnom vozi TC
[/quote]
Ekipa se i dalje pravi bedasta…panamaxi skoro 6% u crvenom…vozarine na 6k $…
Samo vi dalje prduckajte o TC…kao da se neće s vremenom i one korigirati…prema dolje…
Bdi ispod 700…ekipa u panici…vozarine i brodari na aparatima…
Nitko se ne usudi napisati nikakav target…samo puste priče…a lijepo vam je marcipan reko kad ste bili na 2000 bodova…vrlo blizu peaka ste…onda idete u rikverc…i vidi vraga…još ste u rikvercu…kočnice popustile…ručna ne radi…ajoj…
Baltic Dry Index -5.49% to 689 as Chinese New Year draws near, in-line w our forecasts
•Capesize -8.99% to $7,062
•Panamax -5.78% to $6,082
•Supramax 58k tons -0.65% to $6,116
•Handysize -1.01% to $4,787
Prestrasno, iskreno nisam ovo ocekivao ovako nisko.
Seanergy
Vale iron ore exports in 2020 will rise by 30 mt to about 360-375mt. Strong positioning to commence after Jan 26 Chinese NY with accelerated recovery from Q1!
Zanimljivo?!
It is quite interesting how crooked the BalticExchange is – this article passed almost unnoticed but we hear that SEC_News took note! FINALLY someone is seriously looking market manipulation. Ask: “Who” is profiting from the pressures on the $BDI? tradewindsnews
Samo 1227 dry bulkera ima scrubbere.
Negdje dalje sam nasao podatak da se radi o oko cca 500 capeova + VLOC, 200 panamaxa i 20o supra/handy.
Decki, shvatite da pojma nemate. Da je ATPL na efikasnoj burzi ne bi vrijedila nit pola. Kako je hrvatska ekipa analiticara sposobna kao i ekipa ovdje na forumu, tako su i cijene brojnih dionica nerealne. Ili visoke ili niske. Dal će rasti ili padati mene briga, ali kad bih već kupovao kupio bih ili NMM ili SB koji su nebrojeno puta jeftiniji od ovog vašeg dragulja. Da ste ikad napravili analizu to bi ste znali. Ovako izvodite neke prig.lupe zakljucke iz nekoliko linkova, i mislite da ste pobrali svu pamet svijeta. Čekate kinu i potpisivanje ugovora, a od kad su potpisali BDI pao još 10%. Na negdje 10500$ ATPL vbozi pozitivno. Sad je skoro pola od toga. Prva polovina godine će im napraviti toliki minus da neće moci pokriti ostatak godine. Onda im u sljedeće dvije dolaze i filteri. To sam bog zna kako će platiti. Uglavnom, vi vidite stablo (da će vozarine rasti), a ne vidite šumu problema za ovu kompaniju.
Baltic Dry Index -5.49% to 689 as Chinese New Year draws near, in-line w our forecasts
•Capesize -8.99% to $7,062
•Panamax -5.78% to $6,082
•Supramax 58k tons -0.65% to $6,116
•Handysize -1.01% to $4,787
[/quote]
Koliko je najniže bio indeks 2016. godine?
Za tri dana je kineska Nova godina i slaba je potražnja za prijevozom, kao što to i biva u ovo doba. Ove godine pada 16 dana prije nego prošle i zato raniji pad, ali će i ranije krenuti rast vozarina.
Trgovinski sporazum je potpisan i dati će pozitivan impuls cijelome svjetskom gospodarstvu, trgovinskoj razmjeni pa tako i vozarinama. Nerazumno je očekivati da se samo potpisivanje trenutno odrazi na vozarine. K tome, stupa na snagu mjesec dana nakon potpisivanja.
Decki, shvatite da pojma nemate. Da je ATPL na efikasnoj burzi ne bi vrijedila nit pola. Kako je hrvatska ekipa analiticara sposobna kao i ekipa ovdje na forumu, tako su i cijene brojnih dionica nerealne. Ili visoke ili niske. Dal će rasti ili padati mene briga, ali kad bih već kupovao kupio bih ili NMM ili SB koji su nebrojeno puta jeftiniji od ovog vašeg dragulja. Da ste ikad napravili analizu to bi ste znali. Ovako izvodite neke prig.lupe zakljucke iz nekoliko linkova, i mislite da ste pobrali svu pamet svijeta. Čekate kinu i potpisivanje ugovora, a od kad su potpisali BDI pao još 10%. Na negdje 10500$ ATPL vbozi pozitivno. Sad je skoro pola od toga. Prva polovina godine će im napraviti toliki minus da neće moci pokriti ostatak godine. Onda im u sljedeće dvije dolaze i filteri. To sam bog zna kako će platiti. Uglavnom, vi vidite stablo (da će vozarine rasti), a ne vidite šumu problema za ovu kompaniju.
Pa to ti je super onda, kupiš NMM i SB i na konju si 🙂 Ima nas i sa drugačijom računicom i brojkama, ne razmišljaju svi isto. Možeš malo i ovima iz TOP 10 objasniti kako stoje stvari, i da u biti imaju dionice kompanije koje trebaju prodati : )))
[/quote]
Koliko je najniže bio indeks 2016. godine?
[/quote]
mislim da oko 290