BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znaci od sutra kreće masivan uvoz iz Amerika, Kinezi će se udebljati od soje. Očekujemo vozarine poprate taj trend debljanja nacije, e nek je i nama sunce svanulo!!

Mislim da neće krenuti masivan uvoz već od sutra. Kinezi su još na “feriju”, tržište će biti dinamičnije poslije njihove Nove godine. U svakom slučaju, ovo je odlična vijest za brodare.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

I brodari u USA su popratili tu vijest. Sve se odmah zazelenilo. Bole oči od tolike količine zelenila.
Obvezna uporaba sunčanih naočala. Gledanje u zelenilo na vlastitu odgovornost.

Nešto mi govori da ćemo danas UP !

nema brodara koji je zelen ahahahaah: https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2Csalt%2Cnmm%2Cnm%2Csb%2Csblk%2Cship%2Cdrys%2Cdsx%2Cegle%2Cesea%2Cgnk/view/v1?ltr=1&bypass=true&guccounter=1

koji tipovi ovdje valjaju

https://www.index.hr/vijesti/clanak/trump-potpisao-prvu-fazu-trgovinskog-sporazuma-s-kinom-cinimo-epohalan-korak/2148262.aspx

šta jes, jes..ovo će kroz par 5-10 pokrenuti jaku potražnju za brodovima i dići gore vozarine.danas je počeo rast vozarina i za očekivat je da se to idučih dana još više ubrza

Iako imam dionice ATPL percepcija je u pravu. Ako vani nije zeleno nema smisla iznositi neistine. Sami sebe potkopavamo. Vjerojatno će od veljače krenuti postepeni rast vozarina kako mittko rekao.
Brine me činjenica da ATPL nije ugradio scrubbere niti pročišćavaće za balastne vode. Bojim se da s tim novim gorivom ATPLu treba 10.500 usd po danu da bude na nuli

Naravno da je ovo dobra stvar, potpis sporazuma i naravno da ce imati pozitivan udar na dionicu, a dali ce to biti malo, srednje ili puno…. atpl ima problem jer na vecini brodova nema ni scrubbere ni prociscivace i nije kompetitivan kao ostali koji imaju.
Iskreno, ne mislim da ce zbog ovoga dionica dobiti preveliki zamah, jer sam BDI je pao vise od 50 % ovo mu je udarac prema gore ali sigurno nije onakav kakav najavljuju hrpa ljudi na forumu i pricaju kao o ‘svetom gralu’ kad se dogodi. Kao, ‘e sada ce dionica u nebesa’ 🤣 evo raste 250 % (kao ovaj cirkusant i lazljivac iznad)
Ako naraste na velicinu kakva je bila prije 30 dana – circa 460 kn, ja sam prezadovoljan (do kraja ovog mjeseca)
Imam dionice

Naravno da je ovo dobra stvar, potpis sporazuma i naravno da ce imati pozitivan udar na dionicu, a dali ce to biti malo, srednje ili puno…. atpl ima problem jer na vecini brodova nema ni scrubbere ni prociscivace i nije kompetitivan kao ostali koji imaju.
Iskreno, ne mislim da ce zbog ovoga dionica dobiti preveliki zamah, jer sam BDI je pao vise od 50 % ovo mu je udarac prema gore ali sigurno nije onakav kakav najavljuju hrpa ljudi na forumu i pricaju kao o 'svetom gralu' kad se dogodi. Kao, 'e sada ce dionica u nebesa' 🤣 evo raste 250 % (kao ovaj cirkusant i lazljivac iznad)
Ako naraste na velicinu kakva je bila prije 30 dana – circa 460 kn, ja sam prezadovoljan (do kraja ovog mjeseca)
Imam dionice

Slažem se. Nekakve bajke o rastu na 700-1000 kn su smiješne, ali povratak u neko kraće vrijeme na 430-450 kn je realno očekivati.

Ignore: KressoM, delux

Potpisano!!!

The agreement says China will increase purchases of U.S. manufacturing, energy and agricultural goods and services by at least $200 billion over two years.

https://www.cnbc.com/2020/01/15/trump-and-china-sign-phase-one-trade-agreement.html

Napokon….ovo je lijep dio….
The agreement says China will increase purchases of U.S. manufacturing, energy and agricultural goods and services by at least $200 billion over two years.
[/quote]

to će nesumnjivo jače pogurati vozarine, ne možda odmah danas, ali uskoro sigurno hoće pri čemu je bitna i kineska nova godina..btw.kad je ona točno?

Svakako će imati pozitivan efekt, ali ograničenog opsega odnosno ne toliko da stvori neko usko grlo zbog povećanog demanda. U 2020 u segmentu poljoprivrede porast je planiran za total od 12,5 milijardi, ali podijeljenih na sektore u prilogu. Dobar dio toga nema nikakve veze s dry bulkom (tablica u prilogu). A i ako “moraju” kupiti to iz USA, dio toga onda neće kupovati od onih od kojih su ranije kupovali. Tako da će neto efekt na dodatnu potražnju na globalnoj razini biti daleko manji od apsolutnog iznosa predstavljenih brojki. Sve u svemu, poticajno je, ali ne bi trebalo dovesti ni do kakve eksplozije vozarina…

Panamaxi u Kini danas rastu

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Panamaxi u Kini danas rastu

a baltik?

New Report

Close