Baltic Dry-indeksen er ned 6,95 prosent til 844 poeng, ifølge The Baltic Exchange mandag.
Slik går det med de ulike segmentene:
Capesize ned 9,6 prosent til 9.783 dollar
Panamax ned 7,3 prosent til 6.677 dollar
Handysize ned 2,7 prosent til 6.009 dollar
Supramax ned 2,9 prosent til 7.065 dollar
Odlično. Što je BDI niži to je bolje za brodare jer nitko nije na spotu. Kad poraste onda će biti odlično jer nitko neće biti na time-u. Kad bdi raste ekipi odgovara, a kad pada isto nađu razloga za veselje
Odlično. Što je BDI niži to je bolje za brodare jer nitko nije na spotu. Kad poraste onda će biti odlično jer nitko neće biti na time-u. Kad bdi raste ekipi odgovara, a kad pada isto nađu razloga za veselje
Dobro si me nasmijao👍
Sutra kreće pozitivan sentiment!!!
Dobro si me nasmijao👍
Sutra kreće pozitivan sentiment!!!
[/quote]
Opet sam sebi odgovaras.. ovo je vec smijesno svakome tko prati ovu temu koji mjesec unazad. U svakom slucaju u pokusaju da manipuliras i napravis paniku na ATPL ispadas, u najmanju ruku smijesan, ali nema smisla gubiti vrijeme na raspravu s tobom…. Jer si prisutan na forumu i pises od 07 ujutro do 24h navecer… Samo cu ti jos reci: Get a life!
Vidi marcipan, pitam te opet, šta od ovoga što sam napisao nije točno? Daj demantiraj me u nečemu ili obrazloži svoje viđenje stvari, pa da imamo konstruktivnu raspravu.
Je li drukanje ako netko navodi činjenice? Zašto ti to smeta?
Prijane, ja sam svoje viđenje stvari ovdje već nekoliko puta iznosio…
znaš kako to završi nakon nekoliko postova?
javi se tvoja ekipa…gigić&co…koja ne skida ružičaste naočale…i onda krenu pljucat…a eto…dovoljno je samo pogledat gdje je bdi i gdje su vozarine…da ne idemo dalje u dubinu…zadržimo se samo na tome…
eto…ja vam tvrdim ovdje od 2018. da vam oporavka vozarina nema…s druge strane ekipa koja vidi oporavak vozarina i sektora….i koja vidi još bolju budućnost…i tako to eto već dvije godine…
eto…jedina nepobitna činjenica je ovdje…da je bdi ispod 900 bodova…ove tvoje zaključke koje izvodiš iz FI ATPL…to je sve tako…poznato je koliko su transparentni u AP…i upitno je koliko se možete lovit za ono što je objavljeno u FI….
Gadan pad BDI.
U ovom se brodarskom poslu čovjek zbilja ne može osloniti na ništa, niti na strane, niti na domaće izvore, vijesti i predviđanja.
Nadam se da ću se ove godine riješiti tog smeća, valjda će biti kakav oporavak.
To je takav dio godine…Ne treba se cuditi sezonalnosti brodarskih indeksa…Pocetkom ove godine je BDI bio na 600 i nesto bodova, pa je otisao na preko 2500 bodova na ljeto… Pa sada opet pada, do novog rasta…
BDI 52 WEEK RANGE
595.00 – 2,518.00
Sentiment na brodarima je dobar zbog prve faze trade deala
Malo gledam brodare vani i bez obzira na pad indeksa nisu nesto jako pali od vrha ove godine, cak i dosta manje od ATPL, pa pretpostavljam da je to sezonalni pad indeksa, kao i svake godine do sada. Prosle godine je BDI pao na nekih 600 bodova u jednom trenutku pocetkom godine, pa je opet otisao na 2500 bodova tijekom ljeta, tako da definitivno jos uvijek postoji velika volatilnost na brodarskim indeksima. Takodjer mi se cini da dosta ljudi koji pljuckaju na ovoj temi pokusavaju loviti u mutnom, te bi rado opet kupovali dionice ATPL ispod 300 kn, bez obzira na sve bolje poslovanje i rast EBITDA-e i EBITDA marze, te smanjenje duga od 50% u zadnje 3 godine, a da ne spominjem i nekretninski projekt na Batali, koji je doslovno vec gotovo rasprodan, po cijenama od preko 4000 eura po kvadratu.
Jel ovo neka greška, kineski cape index pao 40 posto???
P. S. Jel se ovo ikad desilo u povjesti ja ne pratim ovo oduvijek Al meni je ovo nevjerojatno?
Mislim da će se uskoro naći neka ravnoteža na tržištu, jer je BDI indeks
odavno postao meta špekulanata i kako je ljetos rastao na 2500 bodova,
tako sada nerealno pada…
BDI pada, a brodari vani rastu, te je očito da tržište više ne zna u kom smjeru
krenuti i nešto veliko se čeka (potpis trgovinskog sporazuma?)
GOGL
+2.53%
Evo točnih podataka za Kinu
Shanghai shipping index Cape / Pmax / Supra -26.27 / -10.20 / -3.38%