Naravno, kako je kolega gore napisao…..i sentiment na pojedinoj dionici je bitan…..jel đaba sve ako imamo jakog kupca…..jašeš na valu rasta pa dok ide, ide…..
Hajde gklemenc, budući da se hvališ kako brodarski sektor pratiš više od 15 godina te da si napisao diplomski rad o Atlantskoj plovidbi, kako to da pred 11 godina nisi znao što su Cape, Panamax i Supramax indeksi?
Hbga, ne sjecam se da ste to pisali, a ja sam 4 znamenkasti broj tada pokupio i jos ih iman 🙂 ..
ali kao sta kaze kolega hugh,, najbitnije da se zarađuje i to fino na ovim vozarinama, ne trenutnim, nego Na 6mjesecnim, godisnjim i dvogodisnjim vozarinama… a da ce padati i rasti, pa to valjda svatko zna…
hugh
e sad vec kulturno pricamo. ali dajte mi objasnite, kako da vodimo konstruktivnu raspravu kad ja pišem razloge zašto će nešto padati, a oni pišu “od sutra BDI raste”. S kim da vodim konstruktivnu raspravu? S brodolomcem koji stavlja linkove s teletradera, gdje tekstovi imaju naslov i jednu recenicu ispod? Da je nasao neki portal samo sa naslovima bilo bi mu valjda dovoljno da se jadan ne umori čitajuci. Budfox se divi gigicu jer je napravio usporedbu atpl-a i krasa? WTF. Ovdje ljudi misle da banke i brokerske kuce citaju ovaj forum ionda kradu dionice malima? A ja sam radio s tim ljudima i znam da ne citaju i da ih briga i za forum i za dionice. Igras nogomet s njima i nakon toga njima je bitno da se fino napiju i naklopaju. NIKAD, ali bas nikad nisu pricali o dionicama. A za poslovni forum nemaju pojma. Sve neke teorije zavjere oni imaju u glavi. I prozivaju hanfu. A znam i ljude koji rade tamo na pracenju trzista, jer i oni igraju nogomet s nama i znam koliko njih boli za poslovni i teorije zavjere balavaca s foruma. I onda kad ti to pokusas preko pp-a objasniti ljudima, kao ja gigicu, onda on piše da ja sve to radim kako bi unistio sve i da me se ljudi na forumu moraju plasiti jer sam babroga. Koji smijeh. Konstruktivna rasprava? To na ovom forumu ne postoji jer cim ti napises kontra to je kao da si mu ubio mamu
I ja sam radio kratko vrijeme, davno je bilo to, s tim ljudima, bankarima, i istina je. Nogomet, cuga, klopa, frendovsko čavrljanje, fina odijela na poslu i sportsko-šminkerska obleka van posla, tko ima većega (misli se na auto, da ne bi bilo zabune) i tko je veća faca. 🙂 O dionicama se ne raspravlja.
@PerJesus
Naravno da ne raspravljaju o dionicama kad nisu njihove pare.
J.be se njima za tuđi kapital, zato im i jesu ovakvi prinosi zadnjih 10 godina…mozda bi im bilo bolje da pocnu pricati o dionicama..
evo da se uključim u konstrukcijsku raspravu svojim dubokoumnim predomišljanjem,
mislim da više nema prostora za čekati rast sutra, to će se sa 98%otnom sigurnošću dogoditi već danas
i rasti će dok ne krene padati, tako da je moja preporuka da svi koji nemaju dionice krenu kupovati, a oni koji imaju krenu prodavati, dok se ne pokaže na grafovima tko će prevladati, neiskusni bikovi ili iskusni medvjedi,
vezano za nerasprave u krugovima bankara i brokerskih kuća,
mislim da je osnovno što oni niti ne smiju puno o tome pričati, jer nikada ne znaš tko će te radi
izgubljene utakmice u nogometu cinkati na kojem mjestu, to su takvi krugovi da nitko nikome ne vjeruje ništa i onda bolje promijeniti temu,
pored toga kako navodi Parica, ako bi se i htjeli nečim pohvaliti u zadnjih 10-ak godina, što bi to bilo ?
možda jedino radnim stažem i dobrom plaćom, neće se valjda busati tko je ostvario bolji pušing
Vidim da gklemenc diže prašinu na svakoj temi na kojoj se javi.
Problem kod njega je da mu je tajming loš.
Našao je davati savjete i upozorenja u vrijeme kada na horizontu nema baš puno tmurnih oblaka.
A di je bio 91.?
Da je bilo što pametno napisao zadnjih 10 godina ja bih ga zapamtio, ali nisam, pa dolazim do zaključka da ne piše ništa pametno, samo ostavlja takav dojam.
Ali ne investira ništa, samo popuje.
Kao i naša precjednica, voli ostaviti dojam.
Imam prijatelja, direktor je banke u jednoj od podružnica.
Uložio je nešto love u dionice i popušio. Jedino mu je INA bila dobar pogodak.
Nema pojma o dionicama, a nije jedini.
Kad mu pričam o svojim investicijama gleda me u čudu.
Putuje, ide na skijanje, igra tenis, boli ga đon. Ima dovoljno prihoda da si ispuni želje.
Općenito je pogrešan dojam da ti financijaši znaju bitno više nego neki drugi.
A meni je jutros portfelj oko 3.000,00 kn skuplji nego jučer.
Vidim da gklemenc diže prašinu na svakoj temi na kojoj se javi.
Problem kod njega je da mu je tajming loš.
Našao je davati savjete i upozorenja u vrijeme kada na horizontu nema baš puno tmurnih oblaka.
A di je bio 91.?
Da je bilo što pametno napisao zadnjih 10 godina ja bih ga zapamtio, ali nisam, pa dolazim do zaključka da ne piše ništa pametno, samo ostavlja takav dojam.
Ali ne investira ništa, samo popuje.
Kao i naša precjednica, voli ostaviti dojam.
Imam prijatelja, direktor je banke u jednoj od podružnica.
Uložio je nešto love u dionice i popušio. Jedino mu je INA bila dobar pogodak.
Nema pojma o dionicama, a nije jedini.
Kad mu pričam o svojim investicijama gleda me u čudu.
Putuje, ide na skijanje, igra tenis, boli ga đon. Ima dovoljno prihoda da si ispuni želje.
Općenito je pogrešan dojam da ti financijaši znaju bitno više nego neki drugi.
A meni je jutros portfelj oko 3.000,00 kn skuplji nego jučer.
kejpovi i ostali segmenti u minusu u Kini danas.
The Baltic Capesize index is down 3.3 percent to $ 24,203 per day
cekamo sutra