BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

GOGL u plusu 1,17%, to znaci ATPL u plusu bar 5%, ako ne i vise. Ionako ATPL do sada nije pratila rast stranih brodara, a na HEGNAR forumu se zale da je i GOGL podcijenjen za 50%, zbog SAD – Kina trgovinskog rata, koji se po najavama, blizi kraju, sto korelirajuci na ATPL, znaci trenutnu podcijenjenost od 60 – 70%, ako ne i vise. Uskoro su i rezultati za 3. kvartal od ATPL, koji ce biti znacajno bolji od rezultata za H1 zbog povecanih prosjecnih cijena vozarina, koje su dostigle razine nezabiljezene zadnje desetljece!!

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

ne može

Čovjek je pogriješio. Mislio je napisati: GOGL u plusu 1,17% to znači ATPL u plusu bar 10% ako ne i više.

Evo i danas GOGL na Oslo burzi raste +2.41%

https://www.bloomberg.com/quote/GOGL:NO

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Cape -0,02 / 25117 USD

Ja bih povodom rasta GOGL obavijetio HANFU, naime ATPL je pala

Usporava pad i vjerojatno Cape-ovi (vjesnici proljeca) u pon. okrecu u plus, ali promatrajmo i dalje

Freight futures
Capesize up ~1%
Panamax up ~1%

Baltic Dry Index Falls 0.32% to 1,855 in London
•Capesize -0.02% to $25,117
•Panamax -1.15% to $14,751
•Supramax 58k tons -0.21% to $13,595
•Handysize -0.28% to $9,415

China, US made ‘concrete progress’ towards trade war deal in Washington, Vice-Premier Liu He says
In his first public comments about the talks in Washington which ended on October 11, Liu said the two sides had built an important foundation for the signing of a “phased deal”.
“The two sides have made substantial progress in many fields, laying an important foundation for the signing of a phased agreement,” he said at a virtual reality conference in Nanchang, in eastern China’s Jiangxi province.
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3033674/china-us-made-concrete-progress-trade-war-deal-washington-vice

Trgovce je zabrinuo podatak o usporavanju kineskog gospodarskog rasta u trećem tromjesečju, na šest posto, najnižu razinu u 27 i pol godina, pod utjecajem slabe tvorničke proizvodnje u uvjetima posustajanja domaće potražnje i stalnih trgovinskih tenzija sa Sjedinjenim Državama.

Potom su se fokusirali na podatak o povećanju aktivnosti prerade u kineskim rafinerijama, za 9,4 posto na godišnjoj razini, na 56,49 milijuna tona, zahvaljujući proizvodnji u novim rafinerijama i u skupini neovisnih nakon završetka radova na održavanju.

Službeno izvješće o američkim zalihama pokazalo je pak mješovite podatke, uz skok zaliha sirove nafte u prošlom tjednu za 9,3 milijuna barela ali i pad zaliha benzina, za 2,6 milijuna barela, te ostalih derivata, uključujući lož-ulje, za 3,8 milijuna barela.

“Stvarna ključna točka u izvješću jest činjenica da se SAD približava energetskoj neovisnosti“, navode u bilješci analitičari PVM-a. “Ta je zemlja prvi puta u povijesti dva tjedna zaredom bila neto izvoznik sirove nafte i derivata“, dodali su.

Tehnički odbor koji nadgleda provedbu globalnog sporazuma o ograničenju opskrbe Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i skupine neovisnih proizvođača utvrdio je pak da su sudionici sporazuma u rujnu smanjili opskrbu trostruko više nego što je utvrđeno kvotama, saznaje se iz neimenovanih izvora.

OPEC i njegovi saveznici, uključujući Rusiju, dogovorili su da će do ožujka 2020. ograničiti opskrbu za 1,2 milijuna barela dnevno.

OPEC je u najnovijem izvješću snizio procjenu rasta svjetske potražnje za naftom u ovoj godini na 980 tisuća barela dnevno, potvrdivši ujedno procjenu o njezinom povećanju u 2020. za 1,08 milijuna barela dnevno.

Odvojeno je naftni kartel jutros objavio da je cijena barela košarice nafte njegovih članica u četvrtak iznosila 59,54 dolara, što znači da je porasla 26 centi u odnosu na prethodni trgovinski dan..”

China doubles value of infrastructure project approvals to stave off economic slowdown amid trade war
Sharp increase in infrastructure project approvals implies greater infrastructure spending in coming years, helping to stabilise China’s economy

The National Development and Reform Commission (NDRC) has approved 21 projects, worth at least 764.3 billion yuan (US$107.8 billion), according to South China Morning Post calculations based on the state planner’s approval statements released between January and October this year.
The amount is more than double the size of last year’s 374.3 billion yuan (US$52.8 billion) in approvals recorded over the same period, which included 11 projects such as railways, roads and airports.

https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3033564/china-doubles-value-infrastructure-project-approvals-stave

New Report

Close